Nema tu pomoci! Mislim da sada na vidjelo dolaze stvari na koji su se nacin radile…..cabrani isto imaju svog Nadana izgleda…..
kako su ljudi jalna i plitka bića. najslađe im gledati tuđu nevolju. pa zašto je filipović sve te ljude pozapošljavao i držao ih godinama na plaći – da ih muči i izrabljuje možda. zašto je oročio milijune i kamatama plaćao stpendije – da se riješi gotovine jer mu u kući više nije imala gdje stati.
ne mogu reći je li sve korektno i po zakonu odrađeno prema radnicima, ali tko misli da je biznis humanitarna djelatnost, neka pogleda hž, brodogradilišta, viktor lenac – dernek je završio, ključ u bravu, radnici na ulicu.
filipović može sutra ujutro staviti ključ u bravu, prodati 1/5 imovine, pokriti dugove i ostalih 300 milja staviti u džep, pozdraviti žohare i odletjeti na bahame. tko ga priječi – to je njegov novac, njegova firma.
ne znam hoće li uspjeti u spašavanju tvrtke, djela, ne riječi pokazuju da vuče dobre poteze. međutim, kriza je duboka, država maćeha, političari štetočine. u svakom slučaju, pljuvati po čovjeku koji je podigao takvu tvrtku i othranio toliko obitelji nije u redu.
[/quote]
hmmm ovdje situacija nije nikako dobra
hmmm ovdje situacija nije nikako dobra
Žešće joka, žešće moraš! Prošli tjedan nam je slab rast bio! Moraš ti žešće prigovarat pa će još jaće rasti! Možeš ti to!
Ja sam svoju mizeriju srećom riješio prošli tjedan po cca 83.
Znam da je moglo i bolje, ali to me mučilo toliki niz mjeseci, da mi je lagano već dosadilo, a ovo pumpanje je zaista bila izuzetna prilika za izlazak, za one koji ne zele biti ovdje na dosta duze vrijeme.
pa ono je bilo umjetno pumpanje
bit ce toga i po 20kn
samo neka on zatvara pogone
Pa naravno! Kad jalan čovjek nema neku dionicu onda je rast uvijek “umjetno pumpanje”.
Kolega Baricevic dajte nam nešto pouzdano recite o ovom društvu koje je osnovala bivša uprava
https://sudreg.pravosudje.hr/registar/f?p=150:28:0::NO:28:P28_SBT_MBS:080754832#
Kolege forumaši vidim da ste se dobro raspisali što je vrlo pohvalno forum tome i služi. Dakle pođimo redom. Vidjeli ste kad je tvrtka osnovana naravno mogli ste i vidjeti bilancu kao i račun dobiti i gubitka na stranicama FINE ( registracija je besplatna ) Prihodi 0 kuna a rashodi cca 1000 kn dakle tvrtka ne radi. Osnovana je zbog odjavajanja turističkog biznisa naravno i sami znate da je FNVC kasnije podijeljen a umjesto nje kasnije je registrirana Hoteli Njivice d.o.o. dakle to je bio razlog. Nije je osnovala bivša Uprava već Marijan Filipović a direktor je Hrvoje Janeš koji je i sada u upravi.
Nadam se da je sad jasnije naravno ovo možete provjeriti na stranicama fine.
Finvest mora biti profitabilna firma pa smo u skladu s tim u razgovorima sa stranim partnerima došli do plana o pretvaranju Finvesta u poduzeće srednje veličine s maksimalno oko 200 uposlenih.
Hmm, što se ovdje krije?
Ponavljam pitanje, zna li netko nešto o ovome? Radi li se o poslovnim partnerima ili budućim suvlasnicima ili vlasnicima?
Upozorio bih dobronamjerne forumaše da ne nasjedaju na tzv. insiderske informacije.
Nemam FNVC, zasad ga ne planiram kupovati, pratim ga zbog povezanih firmi čiji sam udjelničar. Prilikom investiranja se oslanjam isključivo na javno objavljene informacije. Jednom sam prenio povlaštenu informaciju o poslovanju Hotela Njivice d.o.o. koja nije izlistana pa zato nije zabranjena objava te informacije na forumu, i tom sam se prilikom potpisao pravim imenom i prezimenom.
Forumašu Kermepuh baš mi drago da ste ovo napisali. Pa da se osvrnem malo na povlaštene informacije koje ste dobili od direktora Hotele Njivice d.o.o.
Ne vidim ama baš nijednu povlaštenu informaciju već odgovor na Vaš dopis. U biti direktor Vam ne smije niti dati takve informacije naravno javno, ali ja Vam mogu dati pa ga možete pitati ili provjeriti. Vjerujem da će Vas kao udjelničara zanimati.
Da li znate da je direktor Hotela Njivice zastupnik kućica ( bungalova ) koji su postavljeni u Hotelima Njivice točnije u kampu. Zar nije kupovina od svoje firme neki sukob interesa nadalje možete ga pitati i zašto se booking u kampu radio preko tvrtke Agrocetin ( koja se bavi proizvodnjom jabuka ) i u 100% je vlasništvu gdina Filipovića. Pa nije baš Agrocetin koji je smješten na Baniji neki turopertor ili turistička agencija zar ne ?
Ajde baš me zanima kakve ćete odgovore dobiti na pitanja od strane uprave Hotela Njivice ?
Evo i jedan zanimljiv link:
Finvest mora biti profitabilna firma pa smo u skladu s tim u razgovorima sa stranim partnerima došli do plana o pretvaranju Finvesta u poduzeće srednje veličine s maksimalno oko 200 uposlenih.
Hmm, što se ovdje krije?
Ponavljam pitanje, zna li netko nešto o ovome? Radi li se o poslovnim partnerima ili budućim suvlasnicima ili vlasnicima?
[/quote]
nitko ništa ne zna i neće znati dok ne bude objavljeno na stranicama burze. vjerujem li da doista postoji neki parner koi bi ušao. vjerujem. kolika je vjerovatnost da to doista bude. ne znam.
ako hoćete parnere, preuzimanja i sl., odite na dioki. bez parnera, to vrijedi 0 kn. s parerom, valjd vrijedi nešto. mene zanima finvest koji posluje sam, profitabilno, bez parnera. ako onda neki partner uleti s kešom, to bolje. ali partner ili propast, to ne bih htio na finvestu.
Kad se oduzmu sva dugovanja FNVC ima 300 milja vrijednosti u imovini, tako da ovdje nema teoretske šanse da dođe do stečaja, ali ulazak recimo jedne IKEA-e uopće ne bi bio loš, kako vidimo da spominju partnere i dogovore,nadam se da se nešto dobro kuha.
Evo da se osvrnem i na ovo. Nadam se da ste pročitali cijeli članak i da ste obratili pažnju na ovaj dio.
citat ( Jutarnji list )
Od Filipovića doznajemo da je tvrtka bila praktički pred ulaskom starnog investitora, jedne njemačke firme s kojom već dugo surađuju, u upravljačku strukturu te da su oni inistirali na racionalizaciji te da su odustali zbog poreznog režima s tim da je FNVC ostao bez financijske injekcije za razvoj.
onda čitamo ovo:citat Novi list ( predsjednik Uprave Željko Erent )
E sad ako ste pratili moje postove mogli ste vidjeti da sam odavno pisao o ulasku stanaca u vlasničku strukturu. Naravno nitko mi nije vjerovao čak i kad se govorilo o prodaji Hotela Njivice a nitko to nije demantirao i odjednom se pojavi ovo:
Kao prvo zar mislite da je otpuštanje loše ??? Pa Podravka, HT, VIP i čitav niz vrlo uspješnih tvrtki konstatno otpuštaju ljude. Razlog ??? Veća profitabilnost vrlo jednostavno. Osobno mi je žao radnika koji su otpušteni ali živimo u doba recesije i to je nužno zlo.
E sad imate dva intervjua u kojima se spominju strani partneri vezano za otpuštanje ljudi. Jasno je valjda svima da će FNVC prodati dio tvrtke strancima a naravno kad netko nešto kupuje ili ulaže ima pravo i diktirati uvjete kupnje.
OK ovo sa Nijemcima nije uspjelo ali to su podaci iz siječnja 2013 osobno znam i o kojoj se tvrki radi a također znam ko su mogući kupci i baš to otpuštanje ima veze s prodajom ( pa to kažu i većinski vlasnik i direktor ) ali kad netko to napiše na forumu onda to nije točno. ( povl. informacije, dizanje cijene i slično tome ) Dakle to će se dogoditi zna se i cijena prodaje ( ok vjerovatno ne 100% točna ali približna ) i dio koji će se prodati tj. koliko će vlasnik dionica prodati.
Bilo kako bilo činjenice koje ističu i direktor i većinski vlasnik su vrlo jasne. Tvrtka vrijedi ( kad odbijemo dugove ) cca 300 mil. kuna ili cca 490 kn/ po dionici. Trenutna vrijednost na burzi je 76 kuna ili 0.15 booka ili 15% te vrijednosti. Dajte mi navedite još jednu tvrtku na burzi s tim omjerom i koeficijentom zaduženosti. Ne morate se previše truditi jer je nećete naći.