Što ćemo mi s ovom dionicom? Kakva nam je perspektiva? Jel ima tu života bez turističkog dijela firme?
zašto ne bi bilo. drvoprerađivačka industrija , uz prehrambenu, jedina nije umrla u hrvatskoj. međutim, u ovakvim uvjetima samo najbolji će preživjeti. spada li fnv u tu skupinu. pa najveći su, valjda to nešto govori o njihovim sposobnostima
zašto ne bi bilo. drvoprerađivačka industrija , uz prehrambenu, jedina nije umrla u hrvatskoj. međutim, u ovakvim uvjetima samo najbolji će preživjeti. spada li fnv u tu skupinu. pa najveći su, valjda to nešto govori o njihovim sposobnostima
Pa i ja se nadam! Očito moramo sačekati godišnje izvješće bez turističkog dijela pa ćemo biti pametniji….
Pa FNVC je dugo funkcionirao i bez hotela, držao se ok, sigurno rezultati 3Q neće biti pozitivni ( takva je priroda posla ) ali simpatično je iako nelikvidan da se drži oko 0.1 booka, a u prvih 10 ima zanimljivih imena. Također kupnje skoro nema ali prodaja je izrazito šuplja nešto na 60 kuna, nešto na 100 kuna i ostalo daleko iznad. Povećanjem likvidnosti sigurno bi se moglo nešto zanimljivo i tu odvijati.
Evo nam nekonsolidiranih rez. 3Q prema očekivanju ( bez turizma negativni ) ali vidi se jako mala zaduženost tvrtke, ulaganjeu nekretnine cca 8 mil kuna, obveze prema bankama 11 mil. kuna ( vjerovani najmanje zadužena tvrtka na burzi ), prodan kamp za 35 mil. kuna, a kupnja se popravlja za razliku od prodaje koja je cca već tjednima tamo gdje je i bila. Nešto otpora na 60 kuna ali onda velika rupa do 100 kuna.
Samo se pitam ako se dionica tržila već poslije spin offa tj. odvajanja turizna po 100 kn kako to da nitko ne želi uzeti dionice na 60 kuna jer se praktički ništa nije promijenilo. Valjda prvih 10 ulagača to vide.
Uzrok tome je zasigurno mala likvidnost ali kad dionica uđe u fokous ko zna gdje je gornja granica. Veći ulagači su ulazili na 300-500 kuna pa ne mogu vjerovati ako su onda vjerovali da je to dobra cijena 56 kuna je zasigurno odlična.
Ostaje da vidimo što će biti ali kupnja se drži oko 45 sa malim odstupanjima ali čak ni 0.1 book i minimalna zaduženost nije valjda dovoljno dobro.
Eh mala analiza i kupnja se odmah popravila evo vidimo i nalog od 700 komada na 50 kuna. mogli bismo reći da bi nalog na 60 mogao nestati već danas a onda je samo pitanje kada će se doći do razina od 100 kuna. Pa i 100 kuna je 0.2 booka zar ne. Kupnja već 1300 komada i još skrivenih dakle zasiguno veća a do 60 kuna samo 490 komada dakle skoro triput manje. Ne bi me iznanadilo da to netko kupuje od prvih 10. Možda je čak i trezor odlučio podebljati pozicije.
Bome si dobar! Eto je u pozitivnoj blokadi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [emo_smijeh]
Pa dobro burza nam je u banani, ali ovo je doista smješno jeftino, imam FNVC već jako dugo i ulaz mi je više nego duplo skuplji od ovih razina, ali bilo je i vrijeme da se malo pokrene.
Koliko vidim nakon male analize ponuda skočila sa par sto komada na na više od 3000 komada. Zanimljivo zar ne.
Ma isto nevjerojatno! Miruje više od pola godine i onda baš sad kad je kolega napisao jedan komentar.
Al isto je glupo ako su sad navalili lešinari kad je neko išo kupit. P apusti čovjeka nek kupuje na miru. Stajalo je tu i niko nije ni pipnuo, e sad kad je jedan odlučio kupiti, sad se odma sjatili svi… Eh…
Takav je Zakon burze, odjednom se počinje gledati dionice koje su fundametalno potcijenjenje s razlogom. Žao mi što nisam imao sredstava za kupnju ali u naradnim tjednima ova dionica bi mogla postati novi hit. Ipak je prodaja vrlo šuplja pa vidi se i 243 kune, dobro malo neozbiljno ali mislim da je sve do 100 kuna dobar ulaz, pa najveći su ulazili preko 600 kuna. Ti neće prodavati zasigurno a ne bi htio prejudicirati ali je čak moguće da trezor kupuje da bi digao cijenu zbog Marijanovih margina.