FNVC (Finvest Corp d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska FNVC (Finvest Corp d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Buy when they cry

nažalost, ovih 0.1 booka u ovoj situaciji u kojoj je FNVC možete okačiti mačku o rep!
A to mi kao dioničaru ništa ne znači, kad cijena dionice kad se i trži njome klizne dole 5-10%….
Može biti i na 0.01 booka, al slaba je to utjeha onima koji smo zaglibili ovdje…

kolega marcipan, pa niste valjda kupili očekujući da će dionica od trenutka vaše kupnje ići samo gore. to ima samo kod djed mraza 🙂
niska likvidnost je ta koja gura dolje. onaj tko prodaje, nema novca i ne može čekati, pa prodaje budzašto. onaj oji kupuje ima novca i nigdje mu se ne žuri i ruši cijenu onoliko koliko je dubok očaj i strah prodavatelja. a dubine grobexa su neizmjerne.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

kolega investimir, ne mislite valjda da sam ovo kupovao nedavno i očekivao da će rasti…
nažalost, ovo sam kupovao kad je situacija na našoj burzi bila malo drugačija nego li je to danas…danas ovo ne bi kupio ni pod razno…a budući da mi novci ne trebaju, nisam ni prodavao, a sad ni ne razmišljam o prodaji na ovim razinama…nemam puno, to što imam nekad je vrijedilo daleko više nego što vrijedi sada…pa mi je tako svejedno je li na 40 kn ili propadne, ako me razumijete….
al ove priče o booku i kako se trži po daleko nižoj cijeni i o tome kako će se nešto dobro izroditi ovdje za male dioničare…jednostavno ne mogu a da se ne nasmijem dobro, koliko god je to apsurdo, budući da sam izgubio i gubim novce ovdje sa svakim novim padom…postao sam udjeličar nečega što nisam želio…ne znam kakve ću koristi imati od toga…vjerojatno nikakve…možda jednog dana odluče isplatit udjeličare po nekoj fer cijeni, pa uspijem vratit barem dio nekad uloženog…

svi mi ovdje proživljavamo povijesno iskustvo – najgorih 5 godina hrv gospodarstva i burze u zabilježenoj povijesti. u takvim uvjetima vrijede posve druga pravila ulaganja. skupo sam platio to znanje. negdje sam zaglavio, npr ovdje, negdje nisam, ali jedno pravilo, a vidim i vi ste na tom tragu, – što manje trgovati tj i kupovati i prodavati. bolje triput vagati imjeriti no dvaput. jednom kad sam tako počeo razmišljati, krenulo mi je bolje, ali daleko je to od dobroga i unosnoga, nego više preživljavanje i sitni uspjesi i radosti.

dobro si to sročio…upravo je tako…

Emailom sam se raspitao o poslovanju Hotela Njivice d.o.o.

Postovani,

mali sam udjelnicar u Hotelima Njivice d.o.o. i javljam se putem maila jer nisam mogao doci na skupstinu koja je odrzana 3.6.2013. Najprije bih izrazio pohvalu upravi, mislim da je od dolaska g. Tudorovica postignut znacajan napredak u poslovanju kampa i hotela, a i plan daljnjeg razvoja izgleda obecavajuci:

http://www.omisalj.hr/naslovna/glasnik/glasnik_clanak/1006/glasnik_87/1016/nova_era_hotela_njivice.htm

Imao bih nekoliko pitanja, bilo bi mi drago ako biste mogli ukratko odgovoriti (bar na neka od njih):

1) htio bih pregledati revizorsko izvjesce za 2012. godinu, vidim da jos nije objavljeno na Fininim stranicama, hoce li biti objavljeno i kada?
http://rgfi.fina.hr/JavnaObjava-web/jsp/prijavaKorisnika.jsp

2) prosle godine spominjao se ulazak strateskog partnera. Je li to jos uvijek na to-do listi, stavljeno je na cekanje ili se odustalo od toga?

3) imate li informacije kakvi su planovi g. Marijana Filipovica u vezi malih udjelnicara? Osobno bih rado ostao udjelnicar i mislim da se radi o perspektivnoj investiciji.

4) pretpostavljam da sljedecih godina dok traje investicijski ciklus nece biti isplata udjela u dobiti, a nakon toga bi mogle krenuti isplate udjela u dobiti?

5) imate li naznaka kako bi mogli izgledati financijski rezultati u 2013. (prihodi, EBITDA, neto dobit, financijski dug)?

6) prema planu podjele FinvestCorpa iz 2012. kamp je ostao na Finvestu (kao profitni centar). U Finvestovom izvjecu zadnjeg kvartala (Q2-2013) cini se da je kamp prodan za cca 35 mln kn Hotelima Njivice.
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/FNVC-fin2013-2Q-NotREV-N-HR.pdf
– bilanca, AOP 012 Gradjevinski objekti umanjeni za 36M
– bilanca, AOP 094 Obveze prema povezanim poduzetnicima umanjene 20M -> vracen dug Hotelima Njivice kompenzacijom za kamp, uz doplatu 15M?
– novcani tok, AOP 015 – primici od prodaje dugotrajne mat. imovine 35,2M
Jesam li u pravu da je kamp sad na Hotelima Njivice ili grijesim u interpretaciji podataka iz Finvestova izvjesca?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru,
Robert Volaric
mali udjelnicar

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

Prenosim odgovor, uz dopuštenje g. Tudorovića. Napominjem da se radi o neizlistanoj firmi koja nije d.d. nego d.o.o., pa se ne bi trebala primjenjivati stroga pravila o distribuciji informacija javnosti o poslovanju izlistanih firmi.

Postovani gospodine Volaric,

Prije svega ispricavam se sto Vam nisam prije odgovorio na mail, tek
sam jucer dobio proslijedjeni mail.

Zahvaljujem Vam se na rijecima pohvale i osobno mi je drago da ljudi, a
pogotovo udjelnicari, vide da se nesto ipak pomice na bolje kod nas.

Sto se tice revizorskog izvjesca moram provjeriti tko je imao obavezu
to objaviti i zasto nije to ucinjeno. Ulazak strateskog partnera je i
dalje realna opcija, pogotovo ako mislimo i dalje investirati, a
mislimo svakako jer jedino sa kontinuiranim ciljanim investicijama
mozemo ostvariti rast prihoda i GOP-a. Prije godinu dana kada smo
krenuli sa idejom o strateskom partneru moram reci da firma nije bila
“pozeljna” za ulagace. Danas, godinu dana nakon, uspjeli smo rijesiti
temeljne pretpostavke koje ce omoguciti ulazak partnera. Pri tom mislim
na kompletno odvajanje tvrtke od Finvestcorp-a, prebacivanje kampa
u sastav Hotela Njivice, dobivanje koncesije na turisticko zemljiste,
dobivanje koncesije na obalni pojas, otpustanje menadzmenta i ustroj
novog menadzmenta baziranog na struci i znanju, optimiziranje broja
stalno zaposlenih ( sa 64 na 52 ) itd itd. Do kraja godine cemo sigurno
znati ime partnera i ostale bitne detalje, pa cemo Vas obavijestiti o
tome.

Planovi vezano za male udjelnicare ce uistinu dosta ovisiti i o
strateskom partneru.

Sto se tice 2013 i financijskih rezultata mi smo do 31.08 imali 3,3 mil
kn veci prihod od osnovne djelatnosti ( cca 8% ) a do kraja godine
ocekujemo 5 mil kn veci prihod. Nadalje, ove godine smo “uredili”
nabavu tako da vjerujemo da ce i trosak sirovine i materijala biti
manji te ocekujemo GOP veci nego lani. Kao sto vjerujem da znate,
planom podijele iz Finvestcorpa mi smo “naslijedili” gotovo 13 mil eur
kredita i tu lezi najveci problem kada govorimo o razvoju i
investicijama i iz tog razloga smatramo da je ulazak pravog partnera
logican potez.

Eto, nadam se da sam Vam malo pomogao a za sve ostalo stojim Vam na
raspolaganju.

Srdacan pozdrav,
Zvonimir Tudorovic
CEO

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

Hvala što ste ovo podijelili s vama,ne sumnjam da postoje potencijalni strateški partneri, treba biti strpljiv i ovo ce biti lijepa prica.

vid'la žaba...

Zašto ne otvorite novu temu? Ovo više nema veze sa FNVC….

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

ništa od toga, kolega. strah je prevelik. dok finvst ne počne isplaćivati dividendu i to na velika zvona, ne idemo mi nikud. volio bih, ali valja biti realan.

Ovo je onaj poznati šminkerski bid od dotičnog.
Pojavi se par “većih” naloga na par minuta, pa onda netragom sve nestane.

New Report

Close