FNVC (Finvest Corp d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska FNVC (Finvest Corp d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ima li tko kakvih novosti oko ovoga: Vaš link …

129 komada na 70 kuna, netko se urotio da sruši cijenu što je više moguće vjerovatno banka počela prodavati a kad još dođe obveza javne od hanfe koju MF neće objaviti tj. neće dati ponudu onda ćemo ga OTPOJITI OD DIONICA I UDJELA pa se može prebaciti na jabuke u cetingradu.

E pa Đuro ima tešku ruku.

Kolega, molio bih pojasnjenje? Zašto hanfa nalaze obvezu javne ponude? I o kojoj se količini radi?

opet krece igra pitanja i odgovori. tisucu zasto tisucu zato. tzv. finvest floskularenje.

dok finvest ne pocne raditi s dobiti, svi smo u banani. sve ostalo je spekularenje.

spiralno urusavanje u duboki ponor.

cudim se filipovicu, mislio sam da je jaci igrac, ali evo gdje je doveo ovu firmu.

nadajmo se da ce se opametiti i nesto poduzeti.

potpisujem. redovno poslovanje je majka svega, sve ostalo je bajka na kvadrat – javna ponuda, preuzimanje etc.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Pa rezultati restrukturiranja ce se vidjeti na kraju godine, a dosadašnje poslovanje i rub ponora pred kojim je bio FNVC možemo pripisati bivšoj upravi i predsjedniku iste, kojeg je večernji nominirao kao jednog od najgorih direktora u 2012. Ali me svakako zanima osnova za ove teorije o preuzimanju, tj. Po kojoj osnovi obveza javne ponude?

ne znam po koj osnovi, a sumnjam da i kolega miro bas zna crno na bijelo i po paragrafima. summa summarum, slaba vajda od toga, sve ako po sili zakona i opstoji neka obveza, to je mrtvo slovo na papiru. zašto. zato što para nema. uskrata prava glasa takoder tesko da znaci sto, jer tko ce voditi firmu – nb i drugi manji. sumnjam jer nb nije kupio dionice da vodi tvrtku, nego vjerujuci ljudima koji su stvorili i vodili tvrtku tako da su dionice njemu postalre atraktivne. trenutno finvest posrce, ali neki uznaci oporavka vidljivio su u fi za prvi, dug/kapital je 66 post, a to je hrv prilike mila majka, p/b izrazito nizak. dakle, ako vjerujete u povratak u pozitivno poslovanje, kupite, ako ne vjerujete, nemojte. preuzimanja, javne ponude – to je sve dim na vjetru.

Dap pojasnim jer očito ne shvaćate bit problema. Hanfa trenutno a možete provjeriti ako znate nekog iz iste obrađuje dostavljene materijale koji govore o zajedničkom djelovanju gđe Ružice iz tvrtke Agrocetin d.o.o. ( http://www.agrocetin.hr ) koja je u 100% vlasništvu MF-a što se također može provjeriti u sudkom registru. E ta gospođa je 2009. godine kupovala dionice FNVC-a kontrolirajući cijenu iste u suradnji s MF-om a to je sukladno ZTK-u zajedničko djelovanje koje podliježe javnoj ponudi. Veleika je vjerovatnost da će isto tijelo dati obvezu javne ponude MF-u koji je opet velika vjerovatnost neće dati a time otvara put OTPAJANJA od dionica. Naime kad se to dogodi interesna grupa će sazvati izvarednu skupštinu društva i preuzeti upravljanje tvrtkom po Zakonu tj. izabrati svoju upravu i NO a onda opet sukladno Zakonu i odlukama skupštine kupovati dionice za trezor ( može ih kupiti cca 30.000 komada ) i na taj način riješiti svoje dionice. Ne zaboravimo što je kolega naveo da je dug/kapital na 60 % P/B cca na 0.1 pa možda naprave i neki dobar poslovan potez za tvrtku a isto će napraviti sa Hotelima Njivice gdje će isto postaviti svoje ljude možda čak opet pripojiti FNVC-u, u svakom slučaju kombinacija je puno a oni će zasigurno odraditi isto na najbolji mogući način.

E pa Đuro ima tešku ruku.

To je, po mom misljenju razvoj događaja koji bi vama najvise pogodovao u slucaju da ste dionicar(a ako niste onda imate puno slobodnog vremena), ali realno gledano nema razloga da netko pametan u toj situacij ne objavi javnu ponudu, a zajedničko djelovanje treba dokazati u ovom slučaju jer je navedena vjerovatno investitor kao i mi svi. A i kad bi sve bilo po vašem želom planu, mjerodavno tjelo koje bi morao uletiti u toj situacij je strašno sporo u našoj državi, stoga ja racunam na oporavak i redovno poslovanje a sve ovo drugo su teorije zavjere i bajke za malu djecu.

To je, po mom misljenju razvoj događaja koji bi vama najvise pogodovao u slucaju da ste dionicar(a ako niste onda imate puno slobodnog vremena), ali realno gledano nema razloga da netko pametan u toj situacij ne objavi javnu ponudu, a zajedničko djelovanje treba dokazati u ovom slučaju jer je navedena vjerovatno investitor kao i mi svi. A i kad bi sve bilo po vašem želom planu, mjerodavno tjelo koje bi morao uletiti u toj situacij je strašno sporo u našoj državi, stoga ja racunam na oporavak i redovno poslovanje a sve ovo drugo su teorije zavjere i bajke za malu djecu.

amen to that

stiglo fi. teško je reći da li dobro ili loše jer bez turist sektora nije usporedivo s lanjskim polugodištem. rashod operativni i financijski skresani su dobrano, prihodi nažalost također, sve u svewmu manji gubitak no lani s tim što je lani turizam bio također tu.

stiglo fi. teško je reći da li dobro ili loše jer bez turist sektora nije usporedivo s lanjskim polugodištem. rashod operativni i financijski skresani su dobrano, prihodi nažalost također, sve u svewmu manji gubitak no lani s tim što je lani turizam bio također tu.

Restrukturiranje je u tijeku, usporedivi gubitak 1H2013 (7,9M) je veći nego 1H2012 (10,2M – 4,4M = 5,8M), jer je prošle godine bio uključen gubitak 1. kvartala Hotela Njivice u iznosu 4,4M.

Gledao sam revizorsko izvješće FNVC za 2012., iznio bih neka zapažanja. U svrhu boljeg razumijevanja financijski rezultat treba uskladiti za izvanredne stavke:

– u 2012. mala hidroelektrana Finvest I prodana za 6,1M, knjigovodstvena vrijednost 10,8M, nabavna 18,1M, ostvaren gubitak od prodaje dugotrajne imovine (6,1 – 10,8) = 4,7M. Nije mi baš jasno zašto su prodavali ovu imovinu po tako niskoj cijeni kao da gori pod nogama. Prema mojoj računici Finvest I je godišnje uvećavao dobit prije oporezivanja za cca 2M kn.
MHE Finvest I (1,26 MW), godišnja proizvodnja 3,2 GWh, god. puštanja u pogon 1995.
Godišnji prihod od prodaje struje: 3,300,000 kWh * 0,7 kn/kWh = 2,3 mln kn
– gubitak bez izvanrednih stavki u 2012.: -17,8M – (-4,7M) – (-4,4M gubitak Hotela Njivice u Q1) = -8,7M

– u 2011. ostvaren dobitak od prodaje dugotrajne mat. imovine (12,2M – 4,3M) = 7,9M
– gubitak bez izvanrednih stavki u 2011.: 0,4M – (+7,9M) = -7,5M

U okviru bilješke 2.14., u stavci koja objašnjava računovodstvene politike zaliha sitnog inventara spominje se da je od 1. travnja 2012. kamp dio Finvesta, točnije profitnog centra Hoteli Njivice. Ovo je u skladu s informacijama iz plana podjele da kamp ostaje na Finvestu. Bilješka 29. objašnjava obveze prema povezanim društvima. Obveze prema Hotelima Njivice iznose 20M.

Prema zadnjem izvješću 2013-2Q čini se da je kamp prodan Hotelima Njivice za cca 35M. Nije mi jasno zašto su petljali s tim i zašto to nije napravljeno prilikom podjele društva.
– bilanca, AOP 012 Građevinski objekti umanjeni za 36M
– bilanca, AOP 094 Obveze prema povezanim poduzetnicima umanjene 20M -> vraćen dug Hotelima Njivice kompenzacijom za kamp, uz doplatu 15M?
– novčani tok, AOP 015 – primici od prodaje dugotrajne mat. imovine 35,2M

Sve ovo su moje interpretacije podataka iz izvješća, moguće da griješim u nekim stvarima. Nemam FNVC, imam udjel u Hotelima Njivice. Nije nagovor na trgovanje.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

New Report

Close