FNVC (Finvest Corp d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska FNVC (Finvest Corp d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@komifo: Godišnja financijska izvješća svih d.o.o. u RH su dostupna na Fininim stranicama. Jednom godišnje održava se skupština. Pandan isplati dividendi u d.d. su isplate udjela u dobiti d.o.o.
http://rgfi.fina.hr/JavnaObjava-web/jsp/prijavaKorisnika.jsp

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

Gospodo!!!!!
Udjelnićare isplaćuje najveći udjelnićar kako želi!!!!! Prijatelj je silom ( isto ) postao udjelničar u jednoj dobroj firmi ( troje večinskih dioničara ) pretvorilo dd u doo!!!! Oni nemaju utjecaj ni u čemu a ne mogu prodati udjele jer ih VEĆINSKI UDJELIĆARI UCJENJUJU – a na sud??? MRKOTRPNO I SKUPO ( na to igra i većinski dioničar )I BEZ OTKUPLJENIH UDJELA firma je 100% njegova. U istom Lideru izjavio da mu je LAKŠE OTKUPITI UDJELE NEGO DIONICE!!!! Isto tako vrlo otvoreno rekao da je IZGUBIO DOBAR DIO IMETKA U DIOK, INDUSTROGRADNJA, TISAK…….. Nadoknadit će na nama!!!!

@tip top: a priori se ne može reći da je položaj udjelničara gori nego položaj dioničara. Većinski vlasnik jednako može raditi na štetu manjinskih i u d.d. kao i u d.o.o. Na temelju javno dostupnih informacija ne smatram da je Filipović radio/namjerava raditi na štetu manjinskih dioničara/udjelničara. Nisam čitao taj članak u Lideru, spomenuli ste da Filipović namjerava ponuditi otkup udjela, što je isto OK opcija za mene ukoliko bude ponuđena fer cijena. Alternativno sam spreman na neodređeno ostati udjelničar u d.o.o.-ovima, uz pretpostavku razvoja poslovanja i fer odnosa prema manjinskim udjelničarima.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

Ja ne želim ostat udjelničarka u doo, nemam pojma kako te organizacije funkcioniraju, dali su nas obavezni obavještavati o poslovima, rezultatima i slično, o tome sam se jasno i na vrijeme (nažalost ne na skupštini) očitovala Finvest dd i zatražila da iskupe moje udjele. Podržavam i priključujem se svakoj akciji malih dioničara u zaštiti naših prava.

Također, međutim sačekajmo da krenu obeštečenja i ponude od strane FNVC-a, možda ispadne sve ok. Po mojim informacijama još nitko nije isplaćen, ako se pri isplatama zaobiđemo, to naravno mjenja na atvari i zahtjeva koordiniranu akciju. Govorilo se o siječnju, ostaje da vidimo, do sada su iz FNVC-a bili korektni, dok je tako ne želim biti negativan i ići na tužbu.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

@tip
top: a priori se ne može reći da je položaj udjelničara gori nego položaj dioničara. Većinski vlasnik jednako može raditi na štetu manjinskih i u d.d. kao i u d.o.o. Na temelju javno dostupnih informacija ne smatram da je Filipović radio/namjerava raditi na štetu manjinskih dioničara/udjelničara. Nisam čitao taj članak u Lideru, spomenuli ste da Filipović namjerava ponuditi otkup udjela, što je isto OK opcija za mene ukoliko bude ponuđena fer cijena. Alternativno sam spreman na neodređeno ostati udjelničar u d.o.o.-ovima, uz pretpostavku razvoja poslovanja i fer odnosa prema manjinskim udjelničarima.

U tome i je kvaka!!! Udjele on može kupiti i ne treba!!!!! Nitko drugi nije LUD ( niti zainteresiran ) da kupuje udjele u nekoj firmi u kojoj NEMA AMA BAŠ NIKAKAV UTJECAJ!!!! Ovako dionice možete prodati na burzi!!! Za udjele NE ZNAM TKO BI KUPIO OSIM GAZDE!!!! A neku fer cijenu ON FORMIRA ( hoćeć hoćeć, nećeš nećeš ) i igra na vrijeme i ISCRPLJIVANJE!!!!
TEORETSKI MOŽE BITI DOBRO!!! – zažto onda TO NIJE JAVNO IZJAVIO, kao izjava da odvaja, Finvest Rijeka, firmu za kčer!!!
Kolika je RAZLIKA PONUĐENE CIJENE ZA NJIVICE i njegove javne objave vrijednosti Njivica??? RAZLIKU STRPA U VLASTITI ĐEP!!! – nadoknada za osobne gubitke. Koliko dionica ima pod bankama?? Koja je to lova??? On to NE MOŽE VRATITI NI TEORETSKI !!!!

ps:

osobno POLAZIM OD NAJNEPOVOLJNIJE VARIJANTE ZA MENE i za to se spremam ( skupljam matrijal ) U PETAK IDEM ODVJETNIKU sa svime!!!

Najdraže mi je kad neki forumaši prčaju da ne treba “ići đonom ” da će se biti u redu itd, da će se sve riješiti.
E pa gospodo forumaši i dioničari FNVC-a d.d. PROBUDITE SE !
Netko je uzeo VAše dionice pretorio ih u udjele s kojima ne možete ništa i poklonio svojoj kčerci. A da ja uzmem Vaše recimo novce pa poklonim bišoj ženi tu će biti sigurni i možda će ih ona otkupiti ako joj se bude dalo.
Vidjeli ste da je kolega kupio Lider i tamo sve jasno piše.
Da li je na skupštini ili negdje u POKLANJANJU TVORNICE RADNICIMA bilo riječi o tome. NIJE.
E pa zato treba ići ne đonom već čekićem. ( preneseno značenje )

UZMITE ODVJETNIKA I OSTAVRITE SVOJA PRAVA ! IMATE PRAVO NA TO I NEĆETE IZGUBITI JER SU KOD OG SLUČAJA PREKRŠENI MNOGI ZAKONI !

PA AKO IMA ZA NAMIRENJE KĆERKE ( KOJU JE NAMIRIO DIJELOM S VAŠIM NOVCEM ) MOŽE I VAS.

E pa Đuro ima tešku ruku.

Nedostatak je svakako potpuna nelikvidnost, tj. udjelima se ne trguje na burzi, ali to ne znači da udjeli ne vrijede. Ovo nije striktno vezano uz d.o.o., postoje mnogi d.d.-ovi kojim se ne trguje na burzi, tako da po tom pogledu ne biste ništa bolje prošli da ste umjesto udjela u d.o.o. recimo dobili dionice d.d.-a (HNJV-R-A) koje ne bi bile uvrštene na burzu. Primjerice ja držim dionice Kotke (KTKA-R-A), koja je delistirana još 2008., primam dividendu i potpuno sam zadovoljan tom investicijom. Hipotetski da sutra na samo jedan dan bude izlistana KTKA-R-A i da se trguje po zadnjoj cijeni iz 2008., sigurno je ne bih prodavao, vjerojatno bih dokupio i dalje na neodređeno držao tu IMHO vrlo dobru investiciju.

Mala škola valuacije po tzv. dividend discount modelu: vrijednost dionice / udjela predstavlja sadašnju vrijednost budućih dividendi / isplata udjela u dobiti. Pretpostavka je da će u budućnosti d.o.o.-ovi isplaćivati udjele u dobiti, napravite projekciju tih isplata, zbrojite sve te pretpostavljene isplate diskontirane nekom stopom koja predstavlja vaš zahtijevani povrat i tako dobijete vrijednost udjela.

U svom prijašnjem postu napomenuo sam važne pretpostavke razvoja poslovanja i fer odnosa prema dioničarima / udjelničarima. Ako bilo koji od tih uvjeta nije ispunjen, gornji primjer valuacije, tj. procjene vrijednosti udjela ne vrijedi. Ako firma ode u bankrot prije nego što počne isplaćivati dividende / udjele u dobiti, vrijednost udjela je 0. Isto tako, ako vas većinski vlasnik vara na način da zamračuje dobit na neki od mnogobrojnih načina, vrijednost udjela je također 0.

činjenice:
– najveći dioničar ima položeno kod tri banke
– 155 000 dionica HPB
– 31 000 dionica ZABA
– 21 435 dionica VABA
ukupno 207 435 dionica ili 33,59 %

pitana – tko će dati odgovor
koliko je to kunica?????
kako će vratiti bankama kredite?
laički:
NEMA TEORIJE!!!

možda su ga banke prisilile na TU OPCIJU???
spasi što se spasiti može – a utopi male[emo_palacg]

@tip top:

Vezano uz osobni dug Marijana Filipovića, iznosim svoju spekulaciju, nemam nikakvih insiderskih informacija niti tvrdim da sam u pravu:

-Filipović može prilikom najavljene dokapitalizacije strateškog partnera prodati dio svog udjela u Njivice hotelima d.o.o., znači strateški partner otkupljuje dio Filipovićevog udjela, a dijelom unosi svježi novac za razvoj firme. Istom prilikom strateški partner nudi malim udjelničarima otkup njihovih udjela po istoj cijeni kao i Filipoviću. Filipović zadržava dio udjela u Njivice hotelima d.o.o., otplaćuje svoje osobne kredite, mali udjelničari biraju hoće li ostati udjelničari ili će prodati svoje udjele po istoj cijeni kao i Filipović. Ne vidim kako bi mali udjelničari bili oštećeni u ovom scenariju.

ŽIVI BILI PA VIDJELI!!! – osobno želio bih, što prije, napustiti sada taj brod pun rupa u nemirnom moru ( kako vidimo kapetan ga već napustio!! )
Usput: na povratnici upućenoj FINV-tu u potpisu osobe koja je primila: opumoćenik bet pečata firme!– na pedesetak dosada poslanih nikad nisam dobio povratnicu bez pečata!!!

New Report

Close