FNVC (Finvest Corp d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska FNVC (Finvest Corp d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Filipović samo IZNENAĐUJE male dioničare!!!!!
Hoćemo li i mi PROĆI BOLJE?????
Ako Njivice vrijede 50 miliona eurića, ispalo bi 1 dionica = 1 udio = cca 500 kunića!? je li to REALNO?????

Super, isplatit će nam novoosnovani doo-vi kad se prodaju (do ljeta) i još zaklada ,kad se ostvari prijenos sa Filipovića, kao većinski vlasnik, ne može bolje.

vid'la žaba...

Trenutno je malo forumaša online (nedjelja popodne, jeste u Austriji na skijanju) al ipak da ostavim obavijest gledajte Dnevnik Nove TV, najavljen je Filipović.

vid'la žaba...

Pametnije vam je ovo pročitat umjesto dnevnik gledat…spašavaj se tko može

Ako spasimo Finvest, spasili smo i Čabar

Da, sramota što čovjek pokušava

iskreno, nakon što smo saznali da će se Hoteli Njivice odvojiti iz FNVC u d.o.o., bilo je za očekivati da će se nešto dogoditi – samo nismo znali što!
Eto, sad se stvar kristalizira!
Nakon što je vlasnik na jedan vrlo nekorektan način prebacio dio imovine (najvredniji dio imovine) u novonastali d.o.o., odjednom prepušta svoj udio u FNVC radnicima!
Pa zašto i ne bi? Kad više tamo ništa ne vrijedi i pitanje je vremena kad će u stečaj! Ono što je vrijedilo izvukao je u novu firmu i tamo će vuči dobit, očito da je core business postao pretežak kamen oko vrata, pa su povukli potez spasi ono što se spasiti dade!
I ne samo to, sad će ispast i veliki dobročinitelj jer firmu ostavlja radnicima! samo je pitanje u kojem stanju i s kojom perspektivom!
Imali smo slučajeva kad bi vlasnici i uprave ostale do kraja u firmama koje su uništili, pa kad su radnici pokrenuli stečaj, onda su ih razvlačili po medijima i optuživali kako su sve pokrali i uništili!
A ovako je stari Filipović prebacio lopticu radnicima, nek se snalaze kako znaju! I još svi mediji bruje kako je napravio fantastičan i hvale vrijedan potez!
Kako nisu mediji brujali o tome kako je izdvojio vrlo vrijedan dio imovine u d.o.o. i time direktno oštetio i prevario male dioničare?!?
Mislim da će ovdje priča vrlo brzo završiti, a mali dioničari će opet nagrabusiti…kao i uvijek do sad!

vidite da nije sve u novcu.
pozdravljam ovaj potaz jer mora da je izvrstan osjećaj dati nekoliko stotina milijuna kuna u zakladu za opće dobro.
također, iz moje perspektive, radujem se javnoj ponudi u zakonskom roku gdje se mi mali možemo pošteno namiriti.
kolko je realno moguće izvući iz njivica i finvest corpa? 200+500kn po dionici?

nije sve u novcu, ali ti svejedno računaš na 700 kn/dionici!
Samo ne znam tko će ti to dati i od kuda?!

Fnvc je osuđen na stečaj. A koliko će dioničari izvući od gazde je upitno. No bolje išta, nego ostati u kupusu sa ovakvim “moralistom”

Kakav stečaj kolega kanabis. FNVC je prošle godine poslovao pozitivno, ima 180 mil. kuna zadržane dobiti, riješio se 72 mil. kuna duga preko Hotela Njivice imovina koju ima je velike vrijednosti.
Sada se nameće osnovno pitanje ? JAVNA PONUDA i po kojoj cijeni ?
Kao što sam zapisao zaklada je pravna osoba a MF fizička a dionicom se trguje u posebnom režimu , ok vjerovatno će se od Nove Godine trgovati u redovnom ali nastanak obveze bit će prije Nove godine dakle cijena obzirom na posebni režim neće biti tromjesečni ponder već procjena dakle po meni ne bi trebala biti ispod booka cca 500 kuna barem je takav slučaj bio kod drugih.
U svakom slučaju bit će zanimljivo pratiti razvoj događaja i današnju trgovinu. Također bi FNVC trebao dati obavijest ZSE-u a ona ga ili nakon toga zaustaviti trgovanje ili staviti u segment promatranja čl. 333 Zakona o tržištu kapitala.

E pa Đuro ima tešku ruku.

Nalog od 500 komada na 112 ??????? Netko očito zna o čemu se radi.

E pa Đuro ima tešku ruku.

meni se nameće pitanje koliko je od prikazivane dobiti FNVC dobit Hotela Njivica? I sad kad su Hoteli izdvojeni u posebno društvo, hoće li FNVC i dalje imati dobit ili nas čeka katastrofa od izvješća?
A kad krene stečaj kolika će biti stečajna masa bez Hotela Njivica i dal će se radnici, banke, dioničari i ostali vjerovnici imati iz čega naplatiti?!
Zašto ovaj potez Filipović nije napravio prije nego li je izdvojio Hotele u d.o.o.? Sad može mire duše ići stečajni postupak, u kojem neće biti više vrijedne imovine koja je prebačena u d.o.o.! eto zašto….

New Report

Close