FNVC (Finvest Corp d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska FNVC (Finvest Corp d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da li je broj dionica na dan skupštine konačno stanje, i da li mi možemo sad trgovati fnvc-r-a a da nam ostane isti broj udjela

vid'la žaba...

Ne možete sada trgovati i ostvarivati pravo na udjele. To je prestalo 30.10.2012 godine tj. sa danom održavanja skupštine.

E pa Đuro ima tešku ruku.

Jasno, ali možemo li sad trgovati a da nam ostane pravo na udjele, ako smo imali dionice na dan skupštine, kao kod npr. dividende.

vid'la žaba...

Naravno da možete jer FNVC-dd kotira na burzi i nastaviti će kotirati samo se book smanjio sa cca 750 na cca 500 kuna. Ako sada i prodate ostaju Vam udjeli ako ste ih imali na dan održavanja skupštine.

Naravno da možete jer FNVC-dd kotira na burzi i nastaviti će kotirati samo se book smanjio sa cca 750 na cca 500 kuna. Ako sada i prodate ostaju Vam udjeli ako ste ih imali na dan održavanja skupštine.

Pogledaš li sebe (po)nekad u ogledalo?

Vrlo jednostavno – priča koja dolazi iz jednog brloga, protkana novinarskim uratkom clipping servisa iz vremena TNSA, nije uspjela.

Na skupštini je bilo sve rečeno, stoga ubuduće brlogu prenesi direktno ili indirektno inicijativu po tom pitanju.

Fore/smicalice i ostale igrice s ACMT-a zadrži za sebe i svoje društvo.

Ne znam o čemu pričate uvaženi kolega matrix moguće da ste promašili temu, jer citirali ste moju vrijednost booka i kad su počeli vrijediti udjeli, pa mi nije jasno koji dio niste razumijeli.
Srdačan pozdrav

Ne znam o čemu pričate uvaženi kolega matrix moguće da ste promašili temu, jer citirali ste moju vrijednost booka i kad su počeli vrijediti udjeli, pa mi nije jasno koji dio niste razumijeli.
Srdačan pozdrav

Prije svega, ne pravi se lud, Plejboj.
BVPS u ovom slučaju služi samo kao manipulacija u svrhu nedostatka potražnje za dionicom, te kao takav u krizno vrijeme nema efekta pri trgovanju. Nakon potencijalnog ulaska strateškog partnera u vlasničku strukturu turističkog dijela društva/grupe uz poboljšanje/napredak klime na ZSE, možemo razgovarati o BVPS, kao mjerodavnoj manipulaciji.

Tvoj brlog pokušao je uvaljati jeftinu priču preko clipping servisa, no uspjelo nije. Skupština jest bila, brloga nije bilo. Zakazali ste – to je ono više-manje bitno.

Drži se konkretnih (tržišnih) brojaka, a ne SF.

Kolega matrix nisam ja nikakvi plejboj ali hvala na komplimentu. Ja se uvijek držim za razliku od Vas konkretnih brojki i činjennica. Točno je da je dionica slabolikvidna ali baš u takvim dionicama leži veliki potencijal. Ulazak strateškog partnera koji nije za Vašu informaciju potencijalni već stvarni ( ubrzo ćete znati i koji ) naravno da će intezivirati trgovanje ovom dionicom, ali činjenice ostaju P/B cca 0.25, smanjenje duga za 72 mil. su činjenice koje možete pročitati na http://www.zse.hr-u a prvih 10 dioničara jasno vidjeti na http://www.skdd.hr. Vaše špekulacije ne bih komentirao.

Nadam se da Vam je jasno.

Nismo kolege, niti sam ti dao kompliment. “Pravnik” koji ne poznaje ZTD može se zapitati koliko je vremena potrebno da se (“ponovo”) utvrdi “znanje”?!

Za podrobnije informacije trebao si biti na samoj skupštini, gdje je bilo govora o tome tko su i koje vrste su potencijalni strateški ulagači/partneri.

Zašto kažem potencijalni? Zato što ćemo biti (ne) ovisni svjedoci svih obećanja u dogledno vrijeme. Ono što jest bitno jest po kojoj cijeni i koji vlasnički udjel (udio) bi tražio potencijalan/i partner/i.

Trenutni P/B je 0.24, te ne vidim razloga zašto bi trebalo svršavat na taj podatak.

Isto tako smanjenje duga, kako ga nazivaš nije samanjenje duga, već stavka koja se prebacuje iz šupljeg u prazno. Dug kao dug ostaje u povezanom društvu koje ima najvrijedniji resurs, a to su Hoteli Njivice. Taj isti dug, onemogućuje “odstupnicu” malim dioničarima koji nisu na skupštini ušli u zapisnik s protuprijedlogom. Oni koji jesu – isplata će ići preko matice.

Za sve druge vrijedi – sve dok se ne stvore dovoljne kapitalne rezerve za “odstupnicu” malih dioničara dotad ste laški rizling.

Za možebitne drukčije odluke samog društva kontaktiraj nadležne – odjel za “korporativne komunikacije” društva ili pravnika koji bi te zastupao u slučaju spora.

Igru brojaka sam si pokrenuo, stoga ubuduće s dozom dostojanstva odvrti priču do kraja.

Kakogod okreneš, vrijeme je najveći luksuz, a taj luksuz neću ti više priuštit.

Dakle forumašu matrix sve što ste Vi naveli glede tehničkih podataka je ispravno. Treuntni book je 0.24 ja sam napisao 0.25 i prava udjeničara sam odavno naveo.

Ono što Vi ne shvaćate je slijedeće: Smanjenje duga FNVC-d.d. nije preljevanje iz šupljeg u prazno jer Hoteli Njivice nisu povezano društvo kako Vi kažete nemaju veze sa FNVC-d.d. jer su nastali iz razdvajanja s osnivanjem ( malo pogledajte ZTD ) dakle imaju drugu Upravu, NO, OIB, broj računa itd, kao i FNVC Rijeka i u tome je sva poanta. Jasno je vidljiva diobena bilanca ( http://www.finvestcorp.hr ) u kojoj se vidi slijedeće : sva zadržana dobit ostaje tvrtki FNVC d.d. , kao i cijeli kamp ( vidjet ćete da je amortizacija cca 27 mil. kuna ) zatim dugoročne obveze se smanjuju za 72 mil. kuna prelaze u Hotele Njivice d.o.o. i tog duga u FNVC-u VIŠE NEMA. Također u FGI neće biti vidljiv niti će u biti vidljiv u konsolidiranom izvješću jer je riječ o drugom pravnom subjektu dakle na taj način obveze se smanjuju. E sad Vi sami procijenite koliko ta tvrtka sama vrijedi kad sve uzmete u obzir. Ne bih Vam više oduzimao vrijeme jer se ne služite činjenicama.
Koliko vidim danas će se ponovno trgovati dionicama FNVC-a što bi ga lako moglo uvesti u redovni režim. Sadašnja burzovna kapitalizacija FNVC-a je cca 65 mil kuna a procijenite sami da sam kamp vrijedi više od toga, a i sama zadržana dobit je veća od toga da ne spominjemo drugu imovinu.
Većinski vlasnik je založio još 5.000 komada ( s tim je VABA skr. postala 3 dioničar ) http://www.skdd.hr što ukazuje na to da je vlasniku itekako stalo da brani cijenu ne bi se ona stavka o kupnji trezora do 5% stavljala u izvještaje tek tako zbog malih dioničara.

Interview sa Željkom Erentom:

Ako spasimo Finvest, spasili smo i Čabar

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

Da li je još netko osim mene tražio pojašnjenje od odvjetnika, Finvesta, Hanfe zašto Finvest nije pismeno poslao važnu informaciju dioničarima da je jedini način istupanja iz d.o.o. društava protivljenjem na skupštini, a nakon toga isključivo preko d.o.o.

Tako se naime Finvest ljubazno očitovao prema meni nakon skupštine na kojoj nisam bio, a kad sam par dana poslije poslao Finvestu pisanu izjavu o protivljenju.

To sad vidim kao jedini pravni argument na koji bi se mogli pozvati svi oni mali dioničari kojima je nedostatkom te informacije od Finvesta uskraćena mogućnost izbora i koji se tako postali udjelničari ne svojom voljom, već striktnom primjenom ZTD.

New Report

Close