FNVC (Finvest Corp d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska FNVC (Finvest Corp d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Korisniče matrix90,

Puno mi pozdravi Howea i Hollisa….i ako možeš, dovedi ih u Čabar na skupštinu Finvesta dd 30.10.2012…doći će sigurno, samo im kaži: biti će janjetine ispod peke [wink]

Tim riječima ćeš ih senzibilizirati upravno proporcionalno prema zakonima Čabra i principima malih dioničara Finvesta dd [lol]

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

@ milorad

Ja ti osobno zahvaljujem na informaciji!!!!!
Pošto si UPUĆEN do detalja da li bi HTIO predložiti daljnje postupanje malih dioničara!!
Osobno smatram da bi mali dioničari TREBALI ZAJEDNO NASTUPITI!!!
Molim odgovor ( ili na privatni mail )

Poštovani "Milorad", pridružujem se zahvali "tip-topa", ali i zamolbi za daljnje info, detalje i postupanja. odn. priključenja već angažiranom odvjetničkom društvu. Nemam puno, ali…

Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što...

Priključujem se inicijativi. I sam sam prije par dana apelirao da bi se trebalo organizirati pa mi post izbrisan… [sad]

Čini se da je majstor Filipović SVE OTPISAO – koliko onda uopće vrijedi Finvest??????
( na ZSE ima prilozi 3 i 4 – čisto malo pogledao jer ima 400 stranica, valjda više stranica više muljaže?? )

E pa sad možete procijeniti koliko je FNVC velik i koliko vrijede Hoteli. [thumbsup]

WWW.KUCILOORO.COM

Korisniče matrix90,

Puno mi pozdravi Howea i Hollisa….i ako možeš, dovedi ih u Čabar na skupštinu Finvesta dd 30.10.2012…doći će sigurno, samo im kaži: biti će janjetine ispod peke [wink]

Tim riječima ćeš ih senzibilizirati upravno proporcionalno prema zakonima Čabra i principima malih dioničara Finvesta dd [lol]

Di će se jesti janjetina, razmišljam kupiti jednu dionicu da mogu prisustvovati skupštini.Što nas je više to će biti veselije.

Ostajem u Hrvatskoj jer volim izazove, a nema većeg izazova nego pokušati preživjeti u Hrvatskoj!

Danas napokon nešto prometa. I novi predsjednik uprave
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/pdKgXLEt2dTsRFlK5bFbrg==.pdf

vid'la žaba...

Citiram kolegu Kerempuha s teme FNVC s doboropoznatog nam bloga:

“…Iz diobene bilance na datum 2012-03-31 (prilog 8) vidljivo je: 1) na Hotele Njivice d.o.o. se prenosi 73 mln kn kredita 2) Kamp Njivice definitivno ostaje pod Finvestom d.d., što se osim u popisu imovine (prilog 4) vidi i prema stavci investicije u tijeku u diobenoj bilanci:

15,2 mln kn investicija u tijeku pripada Finvestu d.d.,
2,5 mln kn Hotelima Njivice d.o.o.

Finvest je ove godine značajnije investirao jedino u kamp, i to baš u iznosu 2 mln eur: http://www.omisalj.hr/naslovna/clanci/850/glasnik_85/859/kamp_njivice_domacin_13_adria_camping_rallyja.htm

Još jedan dokaz da kamp ostaje pod Finvestom d.d. je popis zaposlenika koji prelaze u Hotele Njivice (62, prilično mali broj, uzimajući u obzir i činjenicu da je većina sezonskih radnika).

Nedostaje i direktor Kampa Njivice Zvonimir Tudorović koji se spominje u gornjem članku, iako moguće da je on angažiran kao vanjski suradnik. Pokušao sam pronaći neku informaciju što će biti s kampom. Najzanimljivije što sam izguglao je ovaj trač (dakle, cum grano salis): http://www.avtokampi.si/kamp.asp?drzava=2&ID=171 (Komentari => Pavšalistka 2012-09-13 10:26)

Zbog prijenosa kredita na Hotele Njivice d.o.o. i izostavljanja kampa treba prilagoditi valuaciju (moja procjena od cca 300 kn po dionici za turistički dio Finvesta je uključivala kamp i hotele bez duga). Iako prijenos dijela duga znači dodatno razduživanje Finvesta d.d., to također implicira da se na Hotele Njivice d.o.o. ne prenose kapitalne rezerve, što formalno onemogućava istupanje malih udjelničara dok se poslovanjem ne stvore dovoljne rezerve.

Ovo mi je inicijalno izgledalo kao pripremljena odstupnica za male udjelničare (po cijeni manjoj od fer vrijednosti), ali izgleda da nije tako.

Zato mislim da je dosta bitno da se u društveni ugovor uguraju odredbe o obvezi ponude manjinskim udjelničarima u slučaju prodaje većinskog udjela. Iz prijedloga društvenog ugovora čl. 3., st. 8.: Društvo može isplatiti povučeni udio samo iz sredstava koja premašuju iznos temeljnog kapitala.

Visina temeljnog kapitala ostaje neizmijenjena, a udjeli preostalih članova povećavaju se proporcionalno njihovom sudjelovanju u Društvu…”

http://trzistakapitala.wordpress.com/2012/09/08/fnvc/#comment-21405

Vidi ‘vako…kad se od Finvesta dd odvoje Hoteli Njivice doo ima Finvest da se obogati samo na tim odvojenim Njivicama doo, jer će za njih da radi švedski stol, a vjerojatno i stolce[emo_cool]

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

Upozorenje. Pojavio se veliki nalog na prodaji 769*121, , pretpostavljam da će se ili povuć do 13 ili će bit prekrcaja.

vid'la žaba...

Ukoliko bi dotičan ulagač za paket imao sigurnog kupca, ne bi javno izlagao nalog s tolikom količinom na prodaji. Koristio bi skriveni nalog ili možda OTC, jer time ne bi privlačio pažnju malih ulagača i pri tome im ostavljao dovoljno prostora i vremena za akciju.

Prema tome, pretpostavljam, kako ovaj paket može pokupiti trezor ili ide prebacivanje s kontoliranog računa na kontrolirani račun u dogledno vrijeme.

I tako mi ostadosmo bez kupnje, mašala…

vid'la žaba...

New Report

Close