O Kampu Njivice:
SUPER!!!!!!
I Filipović kaže da hoteli i kanp vrijede 150 kuna po dionici!!!!!??????????
Ako ne može dobiti više – neka ne PRODAJE!!!
Ili je stvarno u pušleku banana pa mu TREBA SVAKA LIPA!!
[/quote]
Ništa Filipović ne kaže nego se tako društvmora dijeliti, ovih 135 kuna a ne 150 jer je 150 vrijednost Njivice + FNVC Rijeka ( 15 kuna ) po udjelu je složeno tako prema nominali.
A kod prodaje cijena će biti tržišna 45-50 mil eura ugrubo. Ne zaborvite da svi koji se ne slau s tom cijenom mogu se očitovati o tome na skupštini a onda ako Filipovič ne pristane na traženu cijenu sud imenuje vještaka koji procijenjuje stvarnu cijenu i donosi odluku ( sve to u roku 30 dana ) a za to vrijeme svaki odvjetnik moe tražiti zabranu prodaje imovine pa ako se Filipoviću ne žuri …… u svakom slučaju mali dioničri će ovdje za udjele u Njivicama dobiti cca 400 kn/ dionici ( udjelu ) i to je tako. Svi koji imate dionice pitajte bilo koeg odvetnika koji se bavi trgovčkim pravom i reći će Vam isto.
Ovo je odlično za sve dioničare FNVC-a jer će sveukupno imati dionice koje će vrijediti cca 600 kn dakle povratiti će sav gubitak i to je to. Čudi me što se svi boje pokupiti dionice na prodaji do 250 kuna, stavrno vlada bezvezni strah a sve je jasno.
[thumbsup]
Onih 50 milijuna eura, što ih Filipović spominje kad procjenjuje vrijednost Njivica, jako je smiješna cijena, pa tol’ko vrijedi onaj RUJANFEST – novosagradjeni kamp oko WEST GATEA [lol] [wink] [lol]
Ništa Filipović ne kaže nego se tako društvmora dijeliti, ovih 135 kuna a ne 150 jer je 150 vrijednost Njivice + FNVC Rijeka ( 15 kuna ) po udjelu je složeno tako prema nominali.
A kod prodaje cijena će biti tržišna 45-50 mil eura ugrubo. Ne zaborvite da svi koji se ne slau s tom cijenom mogu se očitovati o tome na skupštini a onda ako Filipovič ne pristane na traženu cijenu sud imenuje vještaka koji procijenjuje stvarnu cijenu i donosi odluku ( sve to u roku 30 dana ) a za to vrijeme svaki odvjetnik moe tražiti zabranu prodaje imovine pa ako se Filipoviću ne žuri …… u svakom slučaju mali dioničri će ovdje za udjele u Njivicama dobiti cca 400 kn/ dionici ( udjelu ) i to je tako. Svi koji imate dionice pitajte bilo koeg odvetnika koji se bavi trgovčkim pravom i reći će Vam isto.
Ovo je odlično za sve dioničare FNVC-a jer će sveukupno imati dionice koje će vrijediti cca 600 kn dakle povratiti će sav gubitak i to je to. Čudi me što se svi boje pokupiti dionice na prodaji do 250 kuna, stavrno vlada bezvezni strah a sve je jasno.
[thumbsup]
[/quote]
Pozlatile ti se RIJEČI!!!!!! [thumbsup]
Nažalost treba biti realist, jer da je onako kako sam navodis, cijena bi odavno otisla na razine koje si spomenuo.
Mokri snovi, nista manje, nista vise.
Korisniče matrix devet banki,
objasnite nam, zašto bi cijena dionice FNVC-R-A trebala otići na razine koje MILORAD i tip top spominju, da su oni kojim slučajem u pravu, i objasnite nam tko bi to kupovao do tih razina, da su MILORAD i tip top kojim slučajem u pravu, i još nam objasnite tko je taj, tko bi bio tako pameta, tako stručan i kompetentan, pa dam nam kaže : MILORAD i tip top su u pravu kupujte do te i te cjenovne razine...vidite, ovoga časa, to vam ni većinski vlasnik ne može reći, a bogami, ne može ni opovrgnuti…možda će ipak na kraju balade zadnju riječ imati sud, koji će i vama i nama i gospodinu većinskom vlasniku reći: to vrijedi toliko i toliko, i vi gospodine većinski vlasniče, ako želite provesti svoj naum i podijeliti društvo prema vašem planu podjele, morate, malim dioničarima koji su vas tužili, po dionici isplatiti toliko i toliko.
Korisniče, kad sve ovo prođe, i kad vi sve ovo odgledate onako sa strane, ne umiješani u naš sudski spor ili izvansudsku nagodbu, možda će te se sjetiti ovih mokrih snova iz vašeg današnjeg posta, pa će te, onako više za sebe, reći: bolje išta nego ništa.
Trošiš se previše na uvod i nebitne stvari. Ne zamaraj sebe, a ni druge time.
Vremena, makro & mikro ekonomska klima, kao i ljudi ( Filipović jr. nije vise CEO) promijenili su tijek i razvoj događaja društva na tržištu kapitala.
"Pravična naknada" i "Stvarna vrijednost" dva su totalno oprečna pojma u "pravosudnom vokabularu".
Podsjetimo se – odluka Hanfe (Crosec-a): http://www.nacional.hr/clanak/16775/komisija-odbila-preuzimanje-finvest-corpa
Većinski vlasnik svoj stav izrazio je na transparentan način, način koji je dopustljiv, samo trenutno ne ide u korist malim dioničarima. Zašto – zato što su dionice kupovali na znatno većim/višim cjenovnim razredima/nivoima na tvoj nagovor i nagovor sličnima tebi.
U slučaju tužbe siguran sam mali dioničari – izgubit će podosta vremena do možebitne isplate, kao i veličinu iznosa koji se spominjao što formalno, što neformalno.
Slučaj nagodbe i arbitraže predočen vam je u neformalnom obliku, samo niti ti, niti ostalo društvo niste toga svijesni.
U krajnju ruku, neozbiljno je komentirati i članak iz Liderpressa objavljenog u nedjelju u 12h.
Ako već želiš navući ljude, onda nađi drugi način. Jer koliko vidim, niti novinar/ka se nije potpisala na dotičan uradak, što je pak priča za sebe.
Tkogod je bio u kolotečini s tvojom veličinom, provod mu je bio siguran sam zagarantiran. Samo pitanje jest – koliko se taj dobro financijski proveo.
Za kraj, citat sadašnjeg ministra financija: "…Svi nenaplaćeni računi, uskoro dolaze na naplatu…"
Da pojasnimo jer očito nitko od Vas nije potražio pravni savjet kao ja:
1. Marijan Filipović želi prodati Hotele ( razlog su prevelik margini banaka, loša ulaganja itd sve to možete vidjeti na webu )
2. FNVC se dijelii to znate sve na što i kako znate i zašto.
3. E sad ovo vjerovatno ne znate. Nitko Vas kao dioničara ne može prisiliti da postanete udjelničar u nekom društvu ( d.o.o. ) AKO TO NE ŽELITE
Također Vas ne može isplatiti po nominali ako to ne želite.
Jedini način da Vas isplati je slijedeći:
Pojavite se na skupštini i kažete da se ne slažete s podjelom te isto ulazi u zapisnik obzirom da je na svakoj skupštini javni bilježnik. Zatim tražite kopiju zapisnika i šaljete preporučeno s povratnicom upravi društva svoju cijenu koju tražite za svoje dionice, ako se uprav ne složi ide se na sud koji imenuje vještaka i u roku 30 dana donosi odluku o naknadni koja je realna prema stvarnoj vrijendosti ) Također odvjetnik istovremeno traži i dobije odluku o zabrani prodaje hotela dok se ne riješi spor.
Vama tj. nama se toliko ne žuri koliko Filipoviću da proda hotele pa slijedi izvansudska nagodba, ( prema odvjetniku predmet neće ni stići do suda )
Eto ako ne vjerujte provjerite kod odvjetnika za trgovčko pravo pa ćete i sami čuti te informacije.
Ionako ne prodaji je smiješno mali broj dionica, a logično je što bi se većinski vlasnik trudio da prevari par posto dioničara kad ionako 92% novca ide njemu.
@ milorad
Ja ti osobno zahvaljujem na informaciji!!!!!
Pošto si UPUĆEN do detalja da li bi HTIO predložiti daljnje postupanje malih dioničara!!
Osobno smatram da bi mali dioničari TREBALI ZAJEDNO NASTUPITI!!!
Molim odgovor ( ili na privatni mail )
Tema ovo podforuma jest FNVC i sve vezano za to drustvo. Navedeno drustvo nije u poslovnom odnosu s KSST, stoga ne vidim razlog/a zbog čega bi se razglabalo predmetu van domene.
Na temi KSST postoji prostor za diskusiju i izražavanje stava savkog člana zasebno. Uljudno, kao sada, trebao si postaviti pitanje na toj temi.
Svakako moje diskrecijsko pravo zbog čega sam ulagao u dotično društvo, a kada će doći na naplatu – nažalost nemam odgovor na taj dio pitanja. Vjerojatno nikada, no naravno pravnim putem potražit ću odgovore na pitanja od nekoliko članova ovog foruma, naravno, sredstvima koja mi zakoni dopuštaju. [smiley]
Skrećeš s glavne teme (FNVC) kako bi prikrio svoju aljkavost u proslom vremenu.
Djeluješ obrnuto proporcionalno od autonomnog čovjek prema Hollis-u.
Odogovor na svoje pitanje dobio si na indirektan način – ignoriranjem ljudi iz prošlosti koji su na tvoj nagovor ulagali u dionice dotičnog društva.
Ljudi, gubitak novčanih glasova (novca) u početku potiskuju u sebe i bivaju nesretni i neraspoloženi. Ovisno o staležu, ali i dobi, oni te stvari mogu, ali i ne moraju zaboraviti.
Pojedinci koji "zaboravljaju" nagovore/preporuke nikada ne zaboravljaju, i pri tome koriste zakone i ustavna prava na koja se mogu pozivati. Odgovor na tvoje drugo pitanje. [smiley]
Mišljenja sam da si toga svjestan, jer koliko primjećujem, na tebe djeluje Howeova sistematska desenzibilizacija. Zaključujem iz drugog dijela tvog posta.
Da ne trošim nepotrebno svoje dragocjeno vrijeme: do skupštine se neće ništa alarmantno događati za samo društvo.
Pokušavaš istovariti određenu količinu dionica preslagujući dio dionica s portfelja na portfelj, uz pokušaj jeftinog druka preko novina navedenih u prošlome postu.
Hoće li ti uspjeti i hoćeš li navući novi naraštaj, ne znam. U svakom slučaju sretno ti bilo, jer ne bi volio nikada ostati ( barem u ovoj sferi) "unikatni pojedinac".
Trebat će ti sreća za sve navedeno, stoga: Sretno ti bilo! [thumbsup]