A je li? Da pogodim – onda nakon toga napad na sljedeći dnevni limit. Sve dok se ne pojavi rupa do 16x,00 HRK na bidu. I to sam još dobar iznos stavio. A na asku se počinju vraćati količine.
Gledajte korisniče maybe situacija oko svake dionice treba se detaljno proučiti. U prilogu sam Vam priložio tablicu cijena i količina FNVC-a u zadnjih 5 godina. Do sada je od ulaska u redovan režim trgovano sa cca 1.000.000 kuna, 500 komada dionica u 266 transakcija. Pogledajte promete prije par godina kad se tržilo i po 2.000.000 kuna dnevno. U međuvremenu se nije ništa značajnije promijenilo.
E sad naravno da dionica neće rasti do neke fer vrijednosti u par dana već u nekom peroidu po meni cca 1 godine i vrijednosti do 600 kuna. Ako ste dugoročni investitor to Vam vjerovatno lijepo izgleda međutim ako ste daytrader baš i ne. Uvijek treba sagledati sve činjenice, npr. prvih 10 dioničara, zatim rezerve za kupnju dionica trezora od 12.000.000 kuna, bilancu tvrtke, zadržanu dobit od 300 kn/dionici. Međutim kad gledate odnos P/BV na nivou od cca 0.25 zaključiti ćete da u biti kupujte ovu dionicu na 25% njezine realne vrijednosti a to je bogami veliki diskont. I zato će ova dionica rasti, neki put s velikim, neki put sa malim rastom, vjerovatno će neke dane i padati. Ono što je činjenica je i da promet svakim danom raste što je vrlo bitno jer u dionicu ulazi sve više investitora.
I to je to kolega maybi. Želio bih da sada još jednom pogledate tablicu u privitku.
@bosism
kaj se čudiš?
na svakoj se polulikviduši u određenom periodu pojave likovi koji dižu dionicu u nebo sa par 100k kuna
naivci su si sami krivi kad nasjedaju
šuti i iskrcavaj se
ništa se ja ne čudim
sve mi je jasno
samo mi je žao onih malih neiskusnih koji se hvataju na ovakve jadne drukove
Jel ovo smart money ukeširao ovih 225 kn?
ovi su zadnji postovi dno dna
ne kužim ekipu koja druka sad gore sad dole
pa samo zavlačite neiskusne tim lupetanjima
ništa se nije promjenilo s firmom zadnjih 5 godina ali vi ste valjda ušli u kombinaciju pa sada…
čudi me vjeko da vas uopće tolerira
vidi se iz aviona da prebacuju dionice jedni drugima i tako dižu cijenu, isto su radili na HRDH.
samo me zanima što će sada kad su ih ljudi pročitali i kad više nemaju kome uvaljati svoje dionice? [rolleyes]
ništa se ja ne čudim
sve mi je jasno
samo mi je žao onih malih neiskusnih koji se hvataju na ovakve jadne drukove
E moj Samaritanac, dionica ode cca. 100% zadnjih dana, ulazi i jedan od masterminda ulaganja u HR, ne možeš naći ništa netočno u Miloradovim argumentima a ti se i dalje čudiš dapače žališ nas…
Malo tko od nas misli da će to pravocrtno gore ali nema sumnje da je ovo jedna od boljih prilika na ZSE i zato ne troši suze ovdje.
kladim se da većina nit je bila u njivicama nit ima pojma kakvi su to hoteli i kakve su investicije u planu?
btw maločas bilo manje od iljadu na prodaji
valjda je mastermind shvatio da je dosta napucavanja?
Sad će vjerovatno nastupiti skupljanje na razinama 250-260 kuna od strane malih daytradera. To je neophodno da bi cijena mogla kvalitetno rasti. Pitanje je samo da li će se ponoviti viđeni scenarij sa rušenjem cijene ( koji nije upalio prošli put ) ili će se svakih sat dva pobrati količine na prodaji.
Nije mi samo jasno da velika većina koji pišu ovdje nemaju argumente osim da je riječ o nečemu što je njima sasvim jasno ( a to je navlačenje ) a ne gledaju i čitaju izvješća, promjene u prvih 10.
Što li će samo smisliti kad cijena probije 300 pa 400 kuna ????
Ali pustimo sada njih. Bitno je samo to da svi fundamenti još uvijek stoje i da je dionica idealno ulganje za dugoročne ulagače. Neću opet spominjati parametre zašto, jedino štp sad u skoro vrijeme očekujem je početak kupnje od strane trezora kako bi ušao u prvih 10 dioničara ( mislim da sad trezor ima oko 1000 komada vlastitih dionica ) a to je idealna prilika za podizanje cijene, jer prve kupnje trezora obično izazovu stampedo po kupnji ( jer logično je ako trezor kupuje na ovim razinama tj. ako mu je cijena dobra onda je svim drugima odlična )
Pozdrav svim dioničarima FNVC. Kako bi kolegica ivana7 rekla:
I love FNVC game 🙂