FNVC ne treba više transakcija da se vrati u redovan režim a trguje se svaki dan.
Ja ću iskoristiti priliku još ovih dva tjedna da popravim pozicije jer će poslije biti kasno.
Svi su manje više ulazili iznad 400 kuna i u redovnom režimu sigurno će tjerati cijenu gore jer je prodaja vrlo tanka. Mislim da će do ulaska u redovan režim cijena probiti 200 kuna što je još uvijek 0.25 booka. ( prodavača baš zbog ulaza na cijeni od 400 kuna ). Moj target je do kraja godine cca 450 kuna, a ako se tržište oporavi tj. Crobex ode na 3000 onda mi realno očekivati ciljani target iznad 600 kuna.[rolleyes]
Ajmo [proud]
Kao što sam već napisao…znam da si uspio…i svaka ti čast na tome.
I dionica je kao što se vidi svakog dana sve interesantnija…no to je vrlo vjerojatno zbog skorog ulaska u redovno trgovanje.
Evo, nadam se da će se tvoja očekivanja i obistiniti jer svaka zarada (pa makar bila i mala) je dobrodošla. [smiley]
Još koji dan do redovnog režima. Na prodaji samo 14 naloga veći tek od 400 kuna.
Izgleda da će ovih par dana biti biti tko je jamio jamio. Kad se probije 200 kuna nema zaustavljanja.
Napomena: zadržana dobit 280 kuna po dionici, P/BV 0.25.[proud]
Pametnome dosta. [huh]
Bit će da je i danas netko jamio. [smiley]
Nestrpljivo isčekujem početak trgovanja u redovnom režimu…mogla bi ovo stvarno postati interesantna dionica.
Idemo mi u roku od jedne godine na plus 100% (ja sam skroman). Da izračunamo koliko je godina potrebno uz godišnju kamatu od 5% u banci da dosegnemo udvostručenje početnog iznosa. [lol]
pogledaj pravilo 72. Korisna stvar u mnogim situacijama.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rule_of_72
Samo pogledajte koliko dionica ima na prodaji. 494 od toga cca od toga pola iznad 370 kuna. Neki nalozi su se povukli sa skorašnjim ulaskom u redovan režim. Sad je kočnica otpuštena, sigurno ima još par sitnih trejdera oko 150-180 ali samo se čeka da netko veći to pokupi i onda gotov jeftin dokup.
Dobro je dr. Etker govorio da su ovo novi KSST. Jer dionica koja ulazi u redovan režim, ima 200.000.000 zadržane dobiti ( cca 280 kn / dionici ) i odnos P/BV cca 0.2 ne može se tako jeftino tržiti.
Zato i ima samo 494 komada ukupno na prodaji. Očekujem proboj 200 kuna prije ulaska u redovan režim. I to je još uvijek cca 0.25 revaloriziranog booka. A kad se obajve rezultati 1q za koje se pretpostavlja da će biti vrlo solidni vjerovano idemo na 0.5 booka naviše. A Vi izračunajte koliko je to.
[rolleyes]
Ajmo…. do 0.5 booka[proud]
Budimo iskreni, zadržana dobit nije bas 200 mio kuna, nego cca 130 mio kuna. To ako usppredimo sa tvojim izračunom reklo da je onda tržišna vrijednost nešto veća od 180 kuna.
U redovan režim uvijek se prelazi s prvim ponedjeljkom novoga kvartala !
U redovan režim uvijek se prelazi s prvim ponedjeljkom novoga kvartala !
Tako je doktore dakle ne ovaj nego slijedeći ponedjeljak. Ipak ostalo još 48 komada do 270 gdje će po mom izračunu biti početna točka otpora pri ulasku u redovan režim. Još se nešto sitno da prikupiti i onda gotovo. [proud]
Koliko će po Vama biti cijena u redovnom režimu doktore Etker ? [thumbsup]
Evidentno je da je među prvih deset dioničar imamo nekoliko njih koji imaju želju ovu dionicu vidjeti na višoj razini, a bogami imaju i dovoljno para za tako nešto, jer ruku na srce, da bi kratkoročno ovu dionicu digli na 500 kuna dovoljno je čak manje od 100.000 kuna. Kažem kratkoročno, jer na toj cijenovnoj razini pojavit će se nova prodaja ali koja neće ići ispod 250 kuna, tako da bi se ova dionica za početak trebala tržiti na razini 250 do 300 kuna.