FNVC (Finvest Corp d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska FNVC (Finvest Corp d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kada očekuješ da bi mogla isplaćivati dividendu i kolika bi ona mogla biti? Tvoje mišljenje
[/quote]

Što je to ozbiljno neko pitanje?
Zaista misliš da bi netko mogao, ili trebao, pretpostaviti kako će vlasnik sa preko 70% razmišljati?

Koliko se sjećam, u nekom relativno svježem interviewu Marin Filipović je rekao da će od sada fokusirati investicije na turistički segment, tj. dizanje kategorizacije hotela Njivica.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

Stari intervju…

Zašto ste se okrenuli turizmu?
– S obzirom da smo imali zadržanu dobit, razmišljali smo što bi bilo kompatabilno. Nismo mogli u segmentu drvne industrije naći ništa što bi nas privuklo, pa smo se odlučili za turizam jer je izvozni proizvod. Zbog toga smo se odlučili za hotele Njivice, kao jednu od turističkih tvrtki koje su ostale s dugoročno nedefiniranim vlasnikom, iako je vlasnik bila Riječka banka, pa smo od nje kupili većinski paket dionica.

• Smatrate li da imate dovoljan know-how za turizam? Riječ je ipak o djelatnosti koja je sasvim drugačija od drvne industrije?
– U odluci za kupnju Njivica vodio nas je odnos cijene i stanja tvrtke te potencijal rasta. Odlučivši se za njih imali smo dobar, kompaktan menadžment koji je radio u segmentu tri zvjezdice, i mislim da smo mi destinacija s dobre tri zvjezdice.

• Kakvi su vam daljnji planovi? Hoćete li dizati kvalitetu ponude?
– Želimo jedan ili dva objekta podići na četiri zvjezdice, a ostatak ostaviti na tri. Rušenje postojećeg bungalovskog naselja koje povezuje naše hotele i izgradnja novoga četiri zvjezdice korak je u tom smjeru. Mislim da se Krk može razvijati kao destinacija s četiri zvjezdice ali problematičan je manjak sadržaja. Zato smo bili veoma zainteresirani za razvijanje golfa, jer na Krku turist u posezoni i zimi nema što raditi.

• Zašto ste odabrali golf?
– Pasionirani sam golfer i znam kakva je njihova kupovna moć. Osim toga, on se može igrati deset do 11 mjeseci godišnje. Uz blizinu Italije, Austrije, low budget letova za Istru i Kvarner apsolutni cilj trebao bi biti razvoj golfa. Moramo na tome poraditi.

• Je li taj projekt propao?
– Problem je neriješeno pitanje turističkog zemljišta. Bili smo zainteresirani, ali dovesti se u situaciju da investiramo u projekt koji može zakočiti netko sa svojih dvije tisuće kvadratnih metara odviše je riskantno. Ovisiti o 300 parcela nemoguća je priča. Ispada da je sva sreća da postoji Albanija pa nismo jedina zemlja na Mediteranu kakav je nekad bio, bez golf terena.

• Jesu li vam jedino Njivice zanimljive na Krku?
– Nadamo se da ćemo uskoro početi i konkretnije razgovarati s općinom Vrbnik. Pisma namjere su razmijenjena, tamo smo zainteresirani za pokretanje jednog novog vida turizma. To bi trebali biti manji hoteli, ali puno ekskluzivnijeg tipa. Da bismo krenuli čekamo njihovo zeleno svjetlo. Vrbnik gotovo i nema nikakvih smještajnih kapaciteta, a mislim da smo pokazali naš dugoročni interes.

• O kolikim investicijama je riječ?
– Od tri do 12 milijuna eura do završne faze.

• Kad očekujete odgovor?
– Uskoro.

• Znači li to da bi se potkraj ove godine, odnosno početkom sljedeće moglo krenuti u investiranje?
– Mi smo već počeli raditi idejna rješenja za hotel, ali s obzirom na to da je Vrbnik i pod određenom paskom konzervatora, sumnjam da ćemo početi graditi ove godine.

http://www.liderpress.hr/default.aspx?sid=55084

ako idu u investicije onda nažalost ništa od dividende.

ako idu u investicije onda nažalost ništa od dividende.

To je 2008 bilo – do današenjeg dana ništa of toga tek slova na papiru…

Da se malo osvrnemo na jučerašnji dan i sranje kupnje prodaje ( vidi privitak ). Nije se moglo ništa kupiti na 130, bio je čak i nalog na 132. Nalog od 374 komada na 143,99 stoji već 2 mjeseca a poslije je rupa do cca 270 kuna. Očito da kad se očisti taj nalog slijedeća razina cijene biti će oko 280-300 kuna.

Što se tiče ove rasprave prije činjenice su slijedeće:
1. Dionica je na 0.1. book ( nema takvih velikih tvrtki na ZSE-u na 0.1 book )
2. Zadržana dobit je 300 kuna po dionici
3. Dobit će biti prije ili kasnije isplaćena ( uvođenje poreza na kapitalnu dobit ) ionako 80% ide većinskom vlasniku ( a porez na dobit je plaćen )
4. Novaca ima jer su se kupovale dionice INDG koje se mogu lako unovčiti
5. Firma je neokrznuto prošla kroz recesiju ( gubitak 2010 minimalan )
6. Vrijedna nerevalorizirana imovina ( hoteli, zgrade, poslovni prostori, zemljišta ) velika fin. snaga većinskog vlasnika

E sad ostaje da vidimo da li će danas letvica biti podignuta iznad jučerašnjih 132 kune.

KUPOVAO SAM JA BELJE PO 8, PTKM 12, ATPL 70, KODT 200, HDEL 50, TNPL 200 a VI ?

Kolega meni čini da će ta drvenjara prije sa 0,1 bv na nulu nego na 1,0

Uglavnom čvrsti asseti.........i nešto kartušine za razbibrigu

čini mi se da ćete vi kolega myohomi03 prije na nulu i ispod nule jer nemate tu dionicu, a koliko mi se čini nećete ju nikada niti imati.

Da se malo osvrnemo na jučerašnji dan i sranje kupnje prodaje ( vidi privitak ). Nije se moglo ništa kupiti na 130, bio je čak i nalog na 132. Nalog od 374 komada na 143,99 stoji već 2 mjeseca a poslije je rupa do cca 270 kuna. Očito da kad se očisti taj nalog slijedeća razina cijene biti će oko 280-300 kuna.

Što se tiče ove rasprave prije činjenice su slijedeće:
1. Dionica je na 0.1. book ( nema takvih velikih tvrtki na ZSE-u na 0.1 book )
2. Zadržana dobit je 300 kuna po dionici
3. Dobit će biti prije ili kasnije isplaćena ( uvođenje poreza na kapitalnu dobit ) ionako 80% ide većinskom vlasniku ( a porez na dobit je plaćen )
4. Novaca ima jer su se kupovale dionice INDG koje se mogu lako unovčiti
5. Firma je neokrznuto prošla kroz recesiju ( gubitak 2010 minimalan )
6. Vrijedna nerevalorizirana imovina ( hoteli, zgrade, poslovni prostori, zemljišta ) velika fin. snaga većinskog vlasnika

E sad ostaje da vidimo da li će danas letvica biti podignuta iznad jučerašnjih 132 kune.

Zimzi ne navlači [thumbsup]

Taj nalog od 400 kom je ubrzo maknut i kao takav ne znači da je strana izrazito zainteresirana za kupnju, čak naprotiv – navlakuša.

Trenutno je 40 kom na kupnji iznad 100kn, o čemu pričaš?

To što će jednoga dana silom prilika isplatiti dividendu, ostavite u treminima " jednoga dana "

Ono što je ključno jest to da nema pomaka u poslovanju ( ako je pomak zadržati istu razinu prihoda, dobiti i tržišnog udjela) onda je to …

Nego okani me se altruističkih fora…koliko kom prodaješ i po koliko

novo stanje 8.2.11:

1. FILIPOVIĆ MARIJAN 406.789 65,87%
2. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 113.175 18,33%
3. VABA D.D. BANKA VARAŽDIN/FILIPOVIĆ MARIJAN 21.577 3,49%
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./FILIPOVIĆ MARIJAN 17.776 2,88%
5. BAKIĆ NENAD 4.828 0,78% +100
6. LUKA RIJEKA D.D. 3.973 0,64%
7. FLORIČIĆ KRISTIJAN 2.441 0,40%
8. CENTAR BANKA D.D. 2.041 0,33%
9. VUKOVIĆ ROBERT 1.500 0,24%
10. LOJIĆ ANTUN

bakić podebljao za 100kom

"Ko izgubi dobitak, dobije gubitak"

Ujko kakav komentar ??? Zar opet ???? Nije to u redu.

Vidim da se podebljavaju pozicije u prvih 10. Da se razumijemo ja ne prodajem jer mi je ulaz na cca 400 kuna. Tako da sadašnja cijena sigurno nije ona cijena na kojoj bi izišao iz ove dionice. Realna cijena na koju sam računao bila bi cca 700 kuna jer ipak ne treba zanemariti činjenice da se sad ne ponavljam.
Najvažnija je: zadržana dobit je 300 kuna po dionici i isplatiti će se. Kad ? Nemam pojam ali isplati se čekati. Oni koji su čekali KSST vidjeli su što znači vjerovati u dionicu, a FNVC sigurno ima potencijala. [wink]

Jučer cijena otišla na 131. Netko pametno skuplja polako. Izgleda da činjenica da se trži na 0,01 book ipak djeluje. [cool]

New Report

Close