FNVC (Finvest Corp d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska FNVC (Finvest Corp d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U petak +12% opravdano. A zašto ? Pogledajte malo naloge na prodaji u privitku pa će Vam biti jasnije.

Činjenice: 200 mil. zadržane dobiti neraspoređene tj. cca 300 kuna po dionici a kad se to odluči isplatiti ( porez je već plaćen ) naravno cca 85%-90% ide njemu pa nije pitanje hoće li nego kad će isplatiti.

Sadašnja cijena trgovanja cca 0.1 book revaloriziran. Veliki igrači ulazili na najnižoj cijeni od 300 kuna znači neće prodavati ispod te cijene.

Ostalo da ne spominjem [thumbsup]

KUPOVAO SAM JA BELJE PO 8, PTKM 12, ATPL 70, KODT 200, HDEL 50, TNPL 200 a VI ?

Evo i privitak. Vidi se rupa poslije 150 kuna i kad se to pokupi a put je otvoren…. [thumbsup]

Jučer je bilo dosta naloga na kupnji do 120 kuna. Pa nije li to premalo. Ipak je to onda 0,12 booka a na 135 ima nešto za kupiti a to je razlika od samo 0,02 booka. Ovo je dionica za strpljive. Ona može otići na 500 kuna za par dana ili par godina. Pitanje je samo koliko ste strpljivi. Ali od 100 do 500 je 500% zarade. Pogledajte malo naloge na prodaji i vidjet ćete da ima samo 17 naloga na prodaji. A većina je iznad 300 kuna [thumbsup]

Ne zaboravimo dobit od 200.000.000 kuna zadržane dobiti s plaćenim porezom iliti 300 kuna po dionici koja će se kad tad isplatiti. [proud]

Zimzi smiri se [wink]

Kako da se smirim poslije KSST, a ovo su drugi KSST…….. [thumbsup]

Kako da se smirim poslije KSST, a ovo su drugi KSST…….. [thumbsup]

Daj neke info; pricas o zadrzanoj dobiti…ima ju i Adris pa sto… kada ce isplatiti,a ajde neki info ne druk na kuk [smiley]

Evo pokušat ću ja malo druknuti:

Firma je proživjela recesiju relativno neokrznuta. Fundamenti su slični kao i kad se tržila na 600, a ni onda nije bila precijenjena. Pri tome mislim na fer vrijednost uključivši diskonte na netransparentnost, slabu profitabilnost i nelikvidnost. Mnogo je tu zaključane vrijednosti, koja se može osloboditi potezima koji ne spadaju u sam vrh znanosti upravljanja poduzećem. Recimo ne bi ih mnogo koštalo da počnu dijeliti redovnu dividendu. A kao dugoročni cilj očekujem dizanje profitnih marži na razinu prosječnih svjetskih firmi u drvnom i turističkom sektoru.

FNVC je tipična deep value investicijska prilika: neloša firma koja se prodaje po cijeni koja ostavlja prostor za višestruki rast da bi dostigla intrizičnu vrijednost, umanjenu za sve potrebne diskonte.

Jel dobar druk? 🙂

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

Evo pokušat ću ja malo druknuti:

Firma je proživjela recesiju relativno neokrznuta. Fundamenti su slični kao i kad se tržila na 600, a ni onda nije bila precijenjena. Pri tome mislim na fer vrijednost uključivši diskonte na netransparentnost, slabu profitabilnost i nelikvidnost. Mnogo je tu zaključane vrijednosti, koja se može osloboditi potezima koji ne spadaju u sam vrh znanosti upravljanja poduzećem. Recimo ne bi ih mnogo koštalo da počnu dijeliti redovnu dividendu. A kao dugoročni cilj očekujem dizanje profitnih marži na razinu prosječnih svjetskih firmi u drvnom i turističkom sektoru.

FNVC je tipična deep value investicijska prilika: neloša firma koja se prodaje po cijeni koja ostavlja prostor za višestruki rast da bi dostigla intrizičnu vrijednost, umanjenu za sve potrebne diskonte.

Jel dobar druk? 🙂

I mnogim drugim firmicama ne bi loše došlo da dijele dividendu,ali ne dijele. Koji bi glavni razlog bio izdašne dividende? Pogotovo uzimajući u obzir industriju u kojoj djeluju i portfelj koji je pod njihovim vlasništvom?!

Objasni mi: A kao dugoročni cilj očekujem dizanje profitnih marži na razinu prosječnih svjetskih firmi u drvnom i turističkom sektoru?!

Ništa nisi rekao ovime, po tome je i Spačva slična stvar, a znamo da je ona…bankomat,ali kada smo kod Spačve oni su isto imali veliku dividendu, prošle godine, ako se ne varam?

[proud]

– Politika redovne dividende je po meni najvažnija manifestacija orijentiranosti firme prema dioničarima. Firme u fazi zrelosti, bez obzira na industriju u kojoj djeluju, trebaju vraćati dio slobodnog novčanog toka svojim dioničarima.
– SPVA je kroz recesiju prošla itekako okrznuta (veliki gubici u 2009., vjerojatno i u 2010., otpušten velik dio radnika, visoka zaduženost).
– Finvestu je kapital očuvan (dobro se prilagodio relativno velikom padu prihoda adekvatnim rezanjem rashoda).
– Kao što si natuknuo, i ja sam sumnjao da je SPVA rođačka firma, ali budući da o tome ne znam dovoljno, ne mogu o tome niti nešto pametno napisati.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

– Politika redovne dividende je po meni najvažnija manifestacija orijentiranosti firme prema dioničarima. Firme u fazi zrelosti, bez obzira na industriju u kojoj djeluju, trebaju vraćati dio slobodnog novčanog toka svojim dioničarima.
– SPVA je kroz recesiju prošla itekako okrznuta (veliki gubici u 2009., vjerojatno i u 2010., otpušten velik dio radnika, visoka zaduženost).
– Finvestu je kapital očuvan (dobro se prilagodio relativno velikom padu prihoda adekvatnim rezanjem rashoda).
– Kao što si natuknuo, i ja sam sumnjao da je SPVA rođačka firma, ali budući da o tome ne znam dovoljno, ne mogu o tome niti nešto pametno napisati.

Kada očekuješ da bi mogla isplaćivati dividendu i kolika bi ona mogla biti? Tvoje mišljenje

Za dividendu navijam, to je kategorija želja i pozdrava:), dakle nemoj me shvatiti previše ozbiljno. Mogući su sljedeći scenariji:
– po meni najpoželjniji je uspostava redovne politike dividende (recimo 50%-100% neto dobiti tekuće godine, ovisno o tekućim investicijskim planovima).
– Druga mogućnost je povremena isplata izvanrednih dividendi. To je ono što zimzi signalizira (isplata velike izvanredne dividende u očekivanju uvođenja poreza na dividende). Trenutno je pozicija cash + kratkotrajna fin. imovina cca 50 kn/share, tako da bi za veću dividendu trebalo prodati dio imovine. Ovo možda i nije loša opcija, a i uklapa se u priču oko zaključane vrijednosti u firmi. Ukoliko postoji neproduktivna imovina, treba je prodati i isplatiti dioničare.

Za dividendu navijam, to je kategorija želja i pozdrava:), dakle nemoj me shvatiti previše ozbiljno. Mogući su sljedeći scenariji:
– po meni najpoželjniji je uspostava redovne politike dividende (recimo 50%-100% neto dobiti tekuće godine, ovisno o tekućim investicijskim planovima).
– Druga mogućnost je povremena isplata izvanrednih dividendi. To je ono što zimzi signalizira (isplata velike izvanredne dividende u očekivanju uvođenja poreza na dividende). Trenutno je pozicija cash + kratkotrajna fin. imovina cca 50 kn/share, tako da bi za veću dividendu trebalo prodati dio imovine. Ovo možda i nije loša opcija, a i uklapa se u priču oko zaključane vrijednosti u firmi. Ukoliko postoji neproduktivna imovina, treba je prodati i isplatiti dioničare.

Možeš i na PM slati odgovore.

Slažem se sa gore navedenim,samo problem jest taj što je nelikvidna i prilično loša u segemntu PR-a, što je za neke dobro. No vratimo se mi na ključno, jesu li oni namjeravali ulagati u turizam?

New Report

Close