FNVC (Finvest Corp d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska FNVC (Finvest Corp d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Malo sam ga i ja tu.
Ne miriši baš, ali mi daje snagu pogled na zadrženu dobit cca 140 m.
Nešto oko 230 kn po dionici, ako se ne varam, bila je nešto veća godinu ranije, oko 240.
Pad, he, he.

Kao što ujko kaže, radi se o nelošoj firmi koja se prodaje po neodoljivoj cijeni. Iz izvješća se vidi da se znaju prilagoditi naglom padu potražnje rezanjem troškova, da znaju upravljati radnim kapitalom i da vode konzervativnu politiku što se tiče upotrebe financijske poluge. Ono na čemu trebaju poraditi je profitabilnost poslovanja i odnos prema malim dioničarima. Bilo bi lijepo kad bi počeli dijeliti redovnu dividendu.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

Kao što ujko kaže, radi se o nelošoj firmi koja se prodaje po neodoljivoj cijeni. Iz izvješća se vidi da se znaju prilagoditi naglom padu potražnje rezanjem troškova, da znaju upravljati radnim kapitalom i da vode konzervativnu politiku što se tiče upotrebe financijske poluge. Ono na čemu trebaju poraditi je profitabilnost poslovanja i odnos prema malim dioničarima. Bilo bi lijepo kad bi počeli dijeliti redovnu dividendu.

slažem se sa time kako trebaju poraditi na odnosu sa malim dioničarima. Nikada nisam od njih dobio nikakav poziv za skupštinu, čestitku na Novu i sl……
Gorani, probudite se!….mi smo se već davno…….
[bye]

a tek debilne web stranice s debilnim flashom?! [angry]

da je sve ovo nekome tko zna…. [cool]

"Ko izgubi dobitak, dobije gubitak"

1. FILIPOVIĆ MARIJAN 406.789 65,87%
2. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 113.175 18,33%
3. VABA D.D. BANKA VARAŽDIN/FILIPOVIĆ MARIJAN 21.577 3,49%
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./FILIPOVIĆ MARIJAN 17.776 2,88%
5. BAKIĆ NENAD 4.598 0,74%
6. LUKA RIJEKA D.D. 3.973 0,64%
7. FLORIČIĆ KRISTIJAN 2.441 0,40%
8. CENTAR BANKA D.D. 2.041 0,33%
9. VUKOVIĆ ROBERT 1.500 0,24%
10. LOJIĆ ANTUN 1.308 0,21%
UKUPNO 575.178 93,13%

eto bakić nam se pojačao za 168 kom!

"Ko izgubi dobitak, dobije gubitak"

već sedam godina većinski vlasnik FINVEST D.D. izbjegava davanje javne ponude
——————————

Objavljeno u Nacionalu br. 392, 2003-05-20

Autor: Nacionalova redakcija

* Isprintaj
* Povećaj slova
* Smanji slova
* Podijeli na FB

KOMISIJA ZA VRIJEDNOSNE PAPIRE
Komisija odbila preuzimanje Finvest Corpa

Marijan FilipovićMarijan FilipovićKomisija za vrijednosne papire RH odbila je zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje javnog dioničkog društva Finvest Corp iz Čabra. Zahtjev je podnio većinski vlasnik Marijan Filipović, koji posjeduje 85 posto dionica. Komisija je zahtjev odbila zato što cijena dionice nije bila utvrđena sukladno Zakonu o preuzimanju dioničkih društava, objasnio je predsjednik Komisije Miljenko Fičor. Naime, Filipović je ranije na Varaždinskoj burzi kupio dionice po diskontnoj cijeni (kupujući ih pravima) i želio je malim dioničarima ponuditi otkup po toj sniženoj cijeni. No, prema tumačenju Komisije, Filipović malim dioničarima mora ponuditi najmanje nominalnu cijenu koja iznosi 400 kuna po dionici. Prodajom po nižoj cijeni zapravo nisu oštećeni mali dioničari, no prema Zakonu o preuzimanju dioničkih društava takva prodaja nije dopuštena. Uprava ili udruga malih dioničara mogu u sudskom postupku pokušati ishoditi prodaju dionica.

Drvnoindustrijska tvrtka Finvest Corp zapošljava 1100 djelatnika i ostvaruje promet oko 38 milijuna eura godišnje, od čega se na izvoz odnosi oko 60 posto.
Komentari

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

http://www.poslovni.hr/vijesti/potpore-drvnoj-industriji-u-iznosu-od-228-milijuna-kuna-153244.aspx

[thumbsup]

btw,
Sud Općinski sud KRK
Broj predmeta Ovr-393/07
Katastarska općina OMIŠALJ
Nadležni katastar PODRUČNI URED ZA KATASTAR U RIJECI, ISPOSTAVA U KRKU
ZK uložak 2300
Katastarska čestica 4730/1; 4730/2; 4730/3; 4731; 4755/1; 4755/2; 4768/1; 4769/1; 4769/10
Vrsta predmeta Šuma
Površina 9.565 m2
Vrijednost 6.695.500,00 kn
Naselje Njivice
Općina Omišalj
Županija Primorsko-Goranska

U naravi predstavlja Šume i pašnjak unutar građevinskog područja Njivice.
Napomena Ovršenik je vlasnik nekretnina u cjelosti, a na istima su upisani tereti "Finvest corp" i Kreditna banka Zagreb

Datum dražbe 29.09.2010 12:30
Adresa dražbe Općinski sud Krk, soba 34
Uvjet prodaje Ne može se prodati za cijenu nižu od 3/4 procijenjene vrijednosti
Jamčevina 450.000,00 kn uplatiti na račun suda broj 2390001-1300000494 poziv na broj ovr-03-393-07
Datum odluke o prodaji 23.06.2010

http://e-izvadak.pravosudje.hr/detalji-uloska.htm?ulozakId=13670950032&sudId=32

Izašlo kvartalno izvješće.

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/FNVC-fin2010-1H-NotREV-N-HR.pdf

Zanimljiv je komentar uprave… Sad znam zašto u svakom izvješću očekuju jako dobro sljedeće razdoblje 🙂

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

ahahahaha….zakon [lol]

Iako, ovaj "sitan propust" pokazuje sav jad i bijedu naše berze

Izašlo kvartalno izvješće.

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/FNVC-fin2010-1H-NotREV-N-HR.pdf

Zanimljiv je komentar uprave… Sad znam zašto u svakom izvješću očekuju jako dobro sljedeće razdoblje 🙂

Komentar uprave- "biser godine", mogao bi biti u nominaciji za biser godine, premda konkurencija je jaka, teško da će osvojiti prvo mjesto.

Neću komentirati izvještaj, samo ću utvrditi da dionica po fundamentima privlačno izgleda.

Imaju udjel u ovoj dionici/malo više od 3 mil.kn po ovim cijenama/.
INDUSTROGRADNJA GRUPA D.D./REDOVNA INDG-R-A
10. FINVEST CORP. D.D. 8.869 1,96 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA

Štednja je mudrost trošenja.

Nino, FNVC je jedna od deep value priča, slično kao i CHAG.

New Report

Close