Onaj filipović, što se nakad davno dao u kupnju raznih papira od vrijednosti, digo je tolke margine kredita da je sad dužan ko grčka, ali pazite ne finvest neg on glavom i bradom, i sad mu ne preostaje niš drugo neg da nam isplati dividendu od zadržane dobiti, a to bi moglo bit između dvesta i trista kuna. Tako bi on sebi namakao dovoljno kuna da pozatvara sve one margine i tako se spasi od besparice i sramote. Sjetiće se on toga kad-tad…ja sa svojih tisuću i nešto fivesta čekam da se čovjek toga dosjeti il ovo ođe napisano pročita i sebi kaže "prav veli onaj doktor za pudinge vrijeme je za šlag " [pray]
A zašto ava daščara vrijedi 0.1 book a radi pozitvno, ima 200 mil zadržane dobiti, hotele i balvanariju, 1000 drvosječa a vrijedi svega 65 mil kuna.
Mora da tu ima nešto više…
vrijedio je i moj golf 20.000 eura dok je bio nov [thumbsup]
nije tu stvar par kuna gore dolje nego 10% dolje ili 300% gore. u tome ti je stvar!
dionica realno vrijedi 300-400kn ali je zbog više razloga, da sad ne pilim previše, zakucana tu di je!
što se tiće raznih gazda navedi mi trojicu dobrih. oni gledaju svoj interes mi svoj. ja ispod petine booka kupujem i nije mi teško čekat da se moj i gazdin interes poklope pa da prodam po dosta višoj cijeni.
ovaj gazda makar ne laže da ima garancije za ‘posao stolječa’ [bye]
Dobro upućeni forumaš Škrti Ujko kaže da Drvosječina daščara vrijedi 300-400kn. Kako to kada je nerevalorizirani BV 812 kn ? [huh]
Može biti da je to točno jer kamate na margine i redovni servisi helikoptera nisu jeftini.
To znači da je pola BV-a daščare isparilo. [bye]
Nema sreće u Drvosječe, to je jasno ! [cool]
Onaj filipović, što se nakad davno dao u kupnju raznih papira od vrijednosti, digo je tolke margine kredita da je sad dužan ko grčka, ali pazite ne finvest neg on glavom i bradom, i sad mu ne preostaje niš drugo neg da nam isplati dividendu od zadržane dobiti, a to bi moglo bit između dvesta i trista kuna. Tako bi on sebi namakao dovoljno kuna da pozatvara sve one margine i tako se spasi od besparice i sramote. Sjetiće se on toga kad-tad…ja sa svojih tisuću i nešto fivesta čekam da se čovjek toga dosjeti il ovo ođe napisano pročita i sebi kaže "prav veli onaj doktor za pudinge vrijeme je za šlag " [pray]
A kako FNVC može pogoditi margin ako su dionice vlasništvo Marijana Filipovića ???
A kakav šlag spominjete ???? Kakva dividenda ???? Imaju zadržanu dobit 200 mil. a vrijede na burzi 60 mil. Kako onda dividenda ????
nadaj se Zimzi…nadam se i ja, al’…
btw., ukoliko M.M.F. kojim slucajem ovo citaju, info…u eu se na dividende (kao i na kamate od stednje) placa porez…i nije mali (u npr. Austriji 25%)…u lijepoj jos ne, al’ doci ce i to skoro…cudo da jos nije…pa pozurite.
Nema u hrvatskoj poreza na dividendu, osim onih kriznih 4%, ako su dionice na fizičku osobu, a dionice finvesta, koje se ođe spominju, vode se na filipovića kao fizičku osobu…pa sad vi vidite što je za njega najbolje.
Veliki margine kredit nije mala stvar čak ni za velikog [embarass] [angry]
jos nema poreza, kao sto do nedavno nije bilo ni kriznih 4%…skoro svugdje drugdje ima, pogotovo tamo gdi kao idemo…pa ce skoro doci i kod nas…zato bolje za M.M.F. isplatit si dividendu sto prije da ne poklone drzavi i puno vise od sadasnjih 4%…za margine jasno.
Gospon Zimzi,
spominjete šlag na kraju, a mi koji vas dugo pratimo pamtimo dane kada ste rekli da bute Courvoisier pili kad nam to prodate, al ne ide i ne ide.
Kvaliteta mu je sve bolja, ako ga još imate na lageru, pa bude veći gušt to ispiti u dogledno vrijeme.
Kakav šlag,…..imam i ja par boca Martella za konačnu proslavu 😉
da bi riječ rekao….ali još uvijek se nadam….
da bi riječ rekao….ali još uvijek se nadam….
E bome i ja, ak nebum ja pio, budu moja pokoljenja.
a bogami se i oni tamo u top deset istome nadaju….a filipović stari, dosta je tih dionica po bankama za margine založio-na tri mjesta, i to još onda kad je dionica finvesta bila izmjeđu 300 i 600…. i za bogataša veliki je to uteg oko vrata…morati će nešto poduzeti, ako sebe usreći usreći će i nas [wink]
a bogami se i oni tamo u top deset istome nadaju….a filipović stari, dosta je tih dionica po bankama za margine založio-na tri mjesta, i to još onda kad je dionica finvesta bila izmjeđu 300 i 600…. i za bogataša veliki je to uteg oko vrata…morati će nešto poduzeti, ako sebe usreći usreći će i nas [wink]
Usrećiš ćeš se kao u onoj čađari Kemoboji [lol]