Možda jedno razmišljanje oko 10 top: unutra su i Kristijan Floričić, koji ne mijenja svoj udio već duže vrijeme i Aureus, koji polako ali sigurno prodaje. Ima logike, kako je Znanac više puta naveo, da to čini kako bi se otklonio sukob interesa. Ono što možda nismo naglasili, je to da prodaje fond, a ne Kristijan. Fond je imao čak i nešto više dionica od Floričića (gledano s datumom 27.08.2007 Kristijan 2441, Aureus 2685). Mogao je prodavati Kristijan, ali nije, već to čini fond.
Moje mišljenje je da Kristijan ipak svoje interese stavlja ispred interesa fonda, pa prodaje radije dionice fonda nego svoje. To bi značilo da on ipak očekuje znatno više od ove dionice, pogoto što je nije prodavao ni u trenutku kada je cijena bila oko 600-700 kuna, a protrgovana količina je bila dovoljeno velika da proguta i njegov udio. Npr.
Datum izvrštenja Prva Zadnja Najviša Najniža Promjena % Količina Promet
15.10.2007 603,00 680,00 700,00 603,00 12,77 3.246 2.137.529,26
Istina, trebalo bi znati tko je tada kupovao, a tko prodavao, no prodaju je mogao raditi u više koraka, kao što to čini s Auereusom.
Još je jedan vjerojatan razlog izlaska Aureusa fonda, a to je najavljeno ukidanje JDD, u kojem i FNVC kotira. Fondovi će vjerojatno preferirati dionice koje budu u službenom tržištu. Neće FNVC zbog toga nestati iz trgovine, ali će biti netransparentniji (izvješća!), osim ako (malo vjerojatno) promijene politiku prema investitorima.
Mraom Vas ispraviti kolega samper. Usklađivanje sa EU regulativom donijeće nam slijedeće: Nema kotacija, nema blokada, nema posebnog režima. Nema ograničenja ulaganja u OIF osim u skladu njihovog statuta.
Sve tvrtke jedino će morati predavati FI ( 4 puta godišnje ) i očitovati se o novim materijalnim činjenicama.
Tako rade svjetske burze pa će morati i naša.
Pozdrav ![thumbsup]
kad bi tzv. sukob interesa bio razlog izlaska Aureusa, prebacio bi KF svoje dionice na tetku ili koga vec.
ako moze na htpk moze i na fnvc.
Danas je objavljeno za ZSE-u konsolidirano izvješće FNVC-a za 2006 godinu. ( da ne bi bilo zabune evo oba izvještaja ) da ih možete uporediti kao i prvih 5 kupnji i prodaja.
Pozdrav[thumbsup]
Odlična kupnja, negdje na razini iz 2005. godine.
Jel istina znanac da nemaš nijednu FNVC kao što nisi imao ni TNPL ni ARNT?[thumbsup]
Nije baš. Imao sam 3 dionice ARNT. Teško je portfelj od 20.000 racionalno raposrediti na 24 dionice.[thumbsup]
Nije baš. Imao sam 3 dionice ARNT. Teško je portfelj od 20.000 racionalno raposrediti na 24 dionice.[thumbsup]
Zašto 20.000/24 = 833 kune, ako nemaš minimalnu proviziju staviš pola u Zdenku i izađeš na 100 kuna, se sjećaš?[smiley]
Ja nikad konobarima ne ostavljam sitno,nego u džep,pa sve ravno u PUNT-R-A.
Prešiš’o sam čak i prosjek od Znanca,pa sad srljam prema 1000.[wink]
Danas je objavljeno za ZSE-u konsolidirano izvješće FNVC-a za 2006 godinu. ( da ne bi bilo zabune evo oba izvještaja ) da ih možete uporediti kao i prvih 5 kupnji i prodaja.
Pozdrav[thumbsup]
Da, time se riješila ona zavrzlama oko izvješća koju smo svojevremeno raspredali i koja je dovela člana foruma “radnika” u zabludu. Ovo mi je potvrda da se ipak isplati komunicirati sa službenim tijelima u određenim slučajevima: poslao sam poruka na ZSE, gdje sam ih obavijestio da se pod konsolidiranim izvješćem za 2006 ne prikazuje adekvatno izvješće i zamolio za ispravak.
VJEROVALI ILI NE !!!!
Citat:
24.04.2008 Darko Bičak
Grupa Finvest Corp u gubitku 315.000 kuna
ZAGREB Grupa Finvest Corp iz Čabra u 2007. godini ostvarila je konsolidiran gubitak od 315.000 kuna uz ukupni prihod od 325,23 milijuna kuna. Kako stoji u njihovu konsolidiranom financijskom izvješću na Zagrebačkoj burzi, u protekloj je godini došlo do manjeg rasta prihoda, ali i do puno većeg rasta troškova. Ukupni rashodi su sa 293,6 milijuna kuna u 2006. godini lani porasli na 324,6 milijuna kuna. Finvest Corp je u prošloj godini ostvario neto dobit od 4,16 milijuna kuna, što je 17,6 posto više nego lani.
Kakva blamaža od strane Poslovnog dnevnika. Umjesto 6 mil. kuna plusa odjednom se koriste podaci iz 2006 godine.[thumbsup]