Kolega Samper nitko nije ni rekao da je svaka kupnja do booka isplativa. FNVC puno ulaže ali oplođuje svoju imovinu. Zar niste vidjeli dobit od 6 mil. kuna unatoč velikim ulaganjima ???
Pozdrav[thumbsup]
Ipak je to firma sa cca 1150 djelatnika i treba vjerojatno malo vremena za
optimalnu proizvodnju i STVARANJE DODANE VRIJEDNOSTI!
Kada firma širi posao otvaranjem novih radnih mjesta i ulaganjem u nove pogone i proizvode, to jedino može biti ODRŽIVO!
Nema baš puno takvih firmi na našem području. Sama proizvodnja i “potrošnja” drvene građe i drvnih proizvoda u Hrvatskoj je debelo ispod svijetskog i europskog prosijeka!!!!
Velike šanse za dalji RAST![thumbsup]
Svima puno uspjeha u predstojećim danima trgovanja!
tip top: ” Nisam do sada rekao svoje mišljenje: SVAKA KUPNJA DO BV jako isplativa i povoljna![thumbsup] Za sve koji imaju keša samo gric…gr..c! Dionica s najboljom perspektivom i bez razno raznih STRESOVA! ” hhhhhhhhhhhhmmmmmmmmmm Od kada sam je kupio, a tome ima vise od godinu dana, u minusu sam, koji je sada kulminirao na -39.8%, pa mi ti kolega kazi da je bez stresova???? I pored hvalospjeva o perfektnoj firmi nema kupnji ni traga ni glasa…..kako to objasniti???? Nemojte me krivo shvatiti, u ovoj sam dionici duboko i vjerujem da ce se jednog dana isplatiti, ali ne mislim da ce to biti skoro. U medjuvremenu sam dokupljivao kad bih mislio da nize ne moze, ali …. uvjek je otisla i nize [undecid] toliko….pozdrav
Sve je to OK! U gubitku nisi dok ne prodaš dionicu!
I ja sam dokupljivao u 3-4 navrata i ulaz mi je cca 500kn, ali se ne brinem.
U dvije godine, ako je držiš, sigurno ćeš profitirati. Samo treba sljediti svoju viziju i razboritost!!!!!
[thumbsup]
Kolega Samper nitko nije ni rekao da je svaka kupnja do booka isplativa. FNVC puno ulaže ali oplođuje svoju imovinu. Zar niste vidjeli dobit od 6 mil. kuna unatoč velikim ulaganjima ???
Pozdrav[thumbsup]
Pa tip-top je to napisao upravo takve riječi ( “svaka kupnja do BV jako isplativa”), no čini se da sam ga krivo shvatio, misleći da govori o bilo kojoj firmi, a ne konkretno o FNVC.
Što se tiče oplođivanja imovine, povrat na nju je još uvijek nizak (0,8% za konsolidirano izvješće), bez obzira što je apsolutna dobit 6 miliona kuna. Zato sam i rekao da imovinu slabo oplođuje, a ne da je ne oplođuje.
baš super
ova nabildana pozitivna “korekcija” nije nas se ni dotakla[embarass]
a optimizam pršti na sve strane[undecid]
[bye][bye][bye]
Ovu dionicu držim, dokupim, jako sitno, kolko mogu, i osjećam se već jako glupo da tolko vjerujem u nju.van ne mogu, minus je preveliki[cry]
Sve je to OK! U gubitku nisi dok ne prodaš dionicu!
I ja sam dokupljivao u 3-4 navrata i ulaz mi je cca 500kn, ali se ne brinem.
U dvije godine, ako je držiš, sigurno ćeš profitirati. Samo treba sljediti svoju viziju i razboritost!!!!!
[thumbsup]
Ovo su stvarno argumenti kolega. Slažem se s Vama da na ovoj dionici neće biti stresova. Puno niže više ni ne može, a teško će i rasti. Nije mi jasno kako to da puno iskusniji kolege to do sada nisu shvatili. Ili se Vi dopisujete jedan s drugim sudeći po gric, gric [lol]
Molio bih također kolegu znanaca ukoliko nam može malo pojasniti ove grafove sa tehničkom analizom.
a cuj, znas i sam vjerodostojnost TA za nelikvidne dionice[thumbsup]
Molio bih također kolegu znanaca ukoliko nam može malo pojasniti ove grafove sa tehničkom analizom.
Evo kolega tumačenja TA.
Smatra se da je signal za kupnju neke dionice ako je RSI ispod 30, CCI ispod – 100, te cijena izvan Bolingerovih krivulja. Ako pogledate vidjet ćete da FNVC ispunjava sve uvjete.
Drugo, u zadnja 4 trgovinska dana ovom protrgovano je cca 900 komada dionica FNVC-a. ( dakle nije baš nelikvidna )
Financijski konsolidirani izvještaj je puno bolji od nekonsolidiranog ( dobit 6 mil. kuna ) uz velike investicije te smatram da je P/BV 0.48 za ovakvu tvrtku više nego odlična prilika za kupnju i da trenutno baš i nema boljih prilika.
Ubuduće ću na ovoj dionici pisati samo komentare financijskih izvještaja i analizu novih materijalnih činjenica.
Srdačan pozdrav ![thumbsup]
tip top: ” Sve je to OK! U gubitku nisi dok ne prodaš dionicu! I ja sam dokupljivao u 3-4 navrata i ulaz mi je cca 500kn, ali se ne brinem. U dvije godine, ako je držiš, sigurno ćeš profitirati. Samo treba sljediti svoju viziju i razboritost!!!!! [thumbsup] ” Ovo su stvarno argumenti kolega. Slažem se s Vama da na ovoj dionici neće biti stresova. Puno niže više ni ne može, a teško će i rasti. Nije mi jasno kako to da puno iskusniji kolege to do sada nisu shvatili. Ili se Vi dopisujete jedan s drugim sudeći po gric, gric [lol] Molio bih također kolegu znanaca ukoliko nam može malo pojasniti ove grafove sa tehničkom analizom.
Već sam se pobojao da kolega neće komentirati!!! No dobro, sa svojim portfeljem sam čisto zadovoljan a kolegu bih zamolio ako “nije tajna” da mi preporuči koju dionicu “perspektivnu” iz svog portfelja! Rado ću kupiti istu![thumbsup]
opet u blokadi i to s cijelih 7.ooo kn..pa ovo je malo tragikomično..
Sad smo na cijeni od prije tri godine! Rekli bi da napredujemo…[lol]
Šuma je rasla a dionica padala. Sad treba to sve posjeći i obraditi i unovčiti…
Jer – “DRVO JE PRVO” , zar ne ?