FNVC (Finvest Corp d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska FNVC (Finvest Corp d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Istina najbolji post, a smijeh je utjeha[thumbsup]

srdačan pozdrav i ugodno trgovanje FNVC-om[thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

e kad je pala redaljka na ovoj temi svih imaoca dionice pa bio bi red da se i ja javim , evo me…i malo zaspamam…

kolega radnik se malo zaletio i ubo u osinjo gnijezdo…

..ako kažete nešto protiv fnvc-a na ovoj temi možete očekivati automatsko šamaranje…ali kolega znanac je kulturan čovjek pa to radi u rukavicama…

..odi probati pisnuti protiv čađare…ona ekipa ima da ti lomi noge bejzbol palicom…eh..što minusi rade…

fundamenti.blog.hr - vjeruj u fundamente! moj skype: markoqc5

Uvaženi kolega markoc5,

vjerujte mi da mi najmanje ne smeta rasprava o ovoj dionici, naročito ako je argumentirana. Kolega radnik je iznio svoje mišljenje, ali na temelju podataka iz 2006 godine. Kako upoređivati FNVC izvještaj iz 2006 godine kad je konsolidirano izvješće bilo negativno a kolega radnik izračuna P/E 88 ?????

Mene samo zanima njegovo dublje viđenje ove dionice i njezina vrijednost.

Pozdrav s nadom u bolju sutrašnju trgovinu.[thumbsup]

Uvaženi kolega radnik, evo kad smo se već raspričali o ovoj temi želio bih znati Vašu procjenu vrijednosti FNVC-a ( uzevši u obzir fundamentalne pokazetelje, upoređujući je sa dionicama iz Crobexa, naravno uključivo i revalorizaciju Hotelskog kompleksa Njivice koje je 100% vlasništvu FNVC-a, udjele u INDG i ostale faktore ). Moja procjena, koju sam već nekoliko puta naglasio iznosila je cca 1600 kuna. Kasnije naravno možemo dalje argumentirati, za sada me zanima Vaša samo procjena vrijednosti. Srdačan pozdrav kolega[thumbsup]

Priznajem grešku – radio sam analizu na temelju nekonsolidiranog izvještaja za 2006. – fino su mi podmetnuli kolege sa ZSE. [bye]

Kako mi je kolega samper ukazao na pogrešku – hvala mu. Drago mi je da sam malo potkurio vatru – odmah sam nešto novo naučio i saznao. [wink]

No da odgovorim na pitanje o mojoj procjeni vrijednosti FNVC-a. Po konsolidiranom FI iz 2006. ne bih nikako kupovao ovu dionicu. Kupovanje dionica firmi koje ne generiraju dobit je špekulacija a ne investiranje.

S obzirom na takav financijski rezultat za 2006. meni osobno treba barem 2 godine porasta prodaje i dobiti da bih dionicu ponovo uzeo u razmatranje. Još jednom – puuuno hvala kolegi samperu.

Inače – više volim raditi usporedbu dionica koje proučavam s ostalim potcjenjenim dionicama, a ne s dionicama u CROBEX-u (s obzirom da raspolažem limitiranim budžetom – kupujem samo najjeftinije).

Cash rulez!

Kupovanje dionica firmi koje ne generiraju dobit je špekulacija a ne investiranje.
Inače – više volim raditi usporedbu dionica koje proučavam s ostalim potcjenjenim dionicama, a ne s dionicama u CROBEX-u (s obzirom da raspolažem limitiranim budžetom – kupujem samo najjeftinije).

Uvaženi kolega radnik vjerovatno ste pročitali da FNVC ima 135 mil. kuna zadržane dobiti pa me malo čudi da tvrdite da takva tvrtka ne generira dobit. I niste mi odgovorili koliko mislite da vrijedi ( ne tržišno ) već realno prema fundamentalnim pokazateljima i ulaganjima prošlih i ove godine. Možete i na PP ( neću javno objaviti Vaše podatak ) jer me zanima Vaše mišljenje. Za razliku od nekih kolega Vi bar argumenirirate svoje navode bez obzira što se ja ne slažem sa većinom istih, ali u raznolikosti mišljenja upravo je ljepota samog foruma.

Srdačan pozdrav i uspješno trgovanje Vama i ostalim forumašima[thumbsup]

radnik: ” Kupovanje dionica firmi koje ne generiraju dobit je špekulacija a ne investiranje. Inače – više volim raditi usporedbu dionica koje proučavam s ostalim potcjenjenim dionicama, a ne s dionicama u CROBEX-u (s obzirom da raspolažem limitiranim budžetom – kupujem samo najjeftinije). ” Uvaženi kolega radnik vjerovatno ste pročitali da FNVC ima 135 mil. kuna zadržane dobiti pa me malo čudi da tvrdite da takva tvrtka ne generira dobit. I niste mi odgovorili koliko mislite da vrijedi ( ne tržišno ) već realno prema fundamentalnim pokazateljima i ulaganjima prošlih i ove godine. Možete i na PP ( neću javno objaviti Vaše podatak ) jer me zanima Vaše mišljenje. Za razliku od nekih kolega Vi bar argumenirirate svoje navode bez obzira što se ja ne slažem sa većinom istih, ali u raznolikosti mišljenja upravo je ljepota samog foruma. Srdačan pozdrav i uspješno trgovanje Vama i ostalim forumašima[thumbsup]

Evo, da ne bih ostao dužan – na brzinu sam složio dvije excelice sa vrlo šturom analizom.
U excelici FNVC-procjene1.xls sam napravio izračune na osnovu izvještaja iz 3Q 2006. i 2007. Sve izgleda prekrasno – svatko bi ovu dionicu po ovim cijenama poželio kupiti.

U drugoj excelici FNVC-procjene2.xls sam napravio izračun na temelju konsolidiranog izvještaja za 2006, a ostavio sam podatke iz 3Q 2007, jer se ne bih upuštao u prognoze kako bi mogao izgledati FI za kompletnu 2007.

Cash rulez!

Uvaženi kolega radnik vjerovatno ste pročitali da FNVC ima 135 mil. kuna zadržane dobiti pa me malo čudi da tvrdite da takva tvrtka ne generira dobit. I niste mi odgovorili koliko mislite da vrijedi ( ne tržišno ) već realno prema fundamentalnim pokazateljima i ulaganjima prošlih i ove godine. Možete i na PP ( neću javno objaviti Vaše podatak ) jer me zanima Vaše mišljenje. Za razliku od nekih kolega Vi bar argumenirirate svoje navode bez obzira što se ja ne slažem sa većinom istih, ali u raznolikosti mišljenja upravo je ljepota samog foruma. Srdačan pozdrav i uspješno trgovanje Vama i ostalim forumašima[thumbsup]

Inače, cijenim ovu raspravu – tako učimo, napredujemo i svi zajedno postajemo bolji investitori.

Naprijed kolega znanac – zanimaju me vaša viđenja. [thumbsup]

Cash rulez!

he he he ma dajte, ovo je bilo preočitio…

e da..na temelju čega su procijene vrijednosti poduzeća……s čim si uspoređivao…sektorom…nekim drugim poduzećem…kod nas ili u inozemstvu…

hvala

fundamenti.blog.hr - vjeruj u fundamente! moj skype: markoqc5

he he he ma dajte, ovo je bilo preočitio… ****** e da..na temelju čega su procijene vrijednosti poduzeća……s čim si uspoređivao…sektorom…nekim drugim poduzećem…kod nas ili u inozemstvu… hvala

Na žalost – baš i nema nekog izbora za usporedbu. Uspoređujući FNVC sa MNDS-om i BRST-om – FNVC je naravno best buy.

Bez obzira što je u svojoj domeni naj – meni ukupno ne ulijeva povjerenje.

Naravno da su ovi rezultati očiti i jednostavni – kao što sam rekao ovo su na brzinu sklepane excelice.

Ne bih više trošio vrijeme analizirajući ovu dionicu (imam svojih pet favorita koji su lijepo izgubili na vrijednosti, a FNVC nije jedan od njih).

Kao što sam rekao, možda će mi ponovo biti interesantan za dvije godine.

Svim forumašima koji su zaglavili u ovoj dionici želim puno sreće – daj bože da sam u krivu, a vi lijepo zaradite. [thumbsup]

Cash rulez!

14.3.2008. top 10:

1. FILIPOVIĆ MARIJAN 447.896 72,53 Osnovni račun
2. HPB D.D. 92.702 15,01 Skrb. račun
3. CENTAR BANKA D.D. 13.291 2,15 Skrb. račun
4. VABA D.D. BANKA 7.127 1,15 Skrb. račun
5. LUKA RIJEKA D.D. 3.973 0,64 Osnovni račun
6. FLORIČIĆ KRISTIJAN 2.441 0,40 Osnovni račun
7. BUJAS DEAN 1.995 0,32 Osnovni račun
8. CENTAR BANKA D.D. 1.703 0,28 Skrb. račun
9. HPB D.D./AUREUS INVEST – AUREUS EQUITY OIF 1.696 0,27 Skrb. račun
10. VUKOVIĆ ROBERT 1.300 0,21 Osnovni račun
Ukupno: 92,98

Čini mi se da je opet kupio par komada pod brojem 7.bujas..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila

imamo interesantnu prodaju…letvica se spušta sve niže i niže…

Najbolje ponude [ FNVC-R-A ]

Kupnja Cijena
8 433,00
21 427,00
25 401,00
25 400,00
35 380,01

Cijena Prodaja
450,00 322
484,98 50
485,00 30
489,77 95
489,97 50

imamo interesantnu prodaju…letvica se spušta sve niže i niže… Najbolje ponude [ FNVC-R-A ] Kupnja Cijena 8 433,00 21 427,00 25 401,00 25 400,00 35 380,01 Cijena Prodaja 450,00 322 484,98 50 485,00 30 489,77 95 489,97 50

Zanimljivo, povučen taj nalog. Vjerojatno Aureus prodao nešto drugo pa ima dovoljno za isplatu.

New Report

Close