FNVC (Finvest Corp d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska FNVC (Finvest Corp d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da li netko vidi povezanost Indutrogradnje i Finvesta na nastupima u Rusiji. Finvest i Marijan Filipović dioničari su Industrogradnje.

Industrogradnja ugovorila 20 milijuna EUR u Rusiji. Evo odjednom i Finvesta u Rusiji.[thumbsup]

[b][color=blue]Popravljam hrenovke![/color][/b]

Meni je otpočetka interesantan poslovni (ne mislim na zarade tipa rane dokapitalizacije) interes Finvesta u Industrogradnji. Uz udio koji imaju i zajedničko djelovanje s Galincem, čisto sumnjam da u slučaju izgradnje hotela i sličnih sadržaja Finvest neće imati značajnog udjela u opremanju objekata namještajem, a upravo je taj segment vrlo profitabilan zbog velikih serija. Propušteno tržište hoteljerstva (zbog jake konkurencije najviše iz Slovenije i Italije…) upravo je uprava Finvesta često isticala kao segment gdje su moguća značajna poboljšanja plasmana.
Što se pak Rusije tiče, velika je to zemlja, raslojena, ali bogatih ima na vagone. Finvest sigurno tamo ima kome prodati svoj (skuplji od prosjeka konkurencije) namještaj, pa mi se ovo čini veoma značajnim.

Hoćemo li dobiti kakvu dividendicu?
Može i malo pojačanu ( kao u Plivi )
Imam osjećaj da će to biti JAKO JAKO DOBRO i da će se strpljenje nagraditi!
Svima želim puno RAZBORITOSTI pri ulaganju![thumbsup]

Da li netko vidi povezanost Indutrogradnje i Finvesta na nastupima u Rusiji. Finvest i Marijan Filipović dioničari su Industrogradnje.
Industrogradnja ugovorila 20 milijuna EUR u Rusiji. Evo odjednom i Finvesta u Rusiji.[thumbsup]

Ovo je vrlo dobar post.

Naime dioničari FNVC i INDG su skoro pa isti ljudi: Filipović, Fuchs, Benčec, Mitrović, Jurić i svi su oni jako dobro visoko pozicionirani dioničari u obje tvrtke.

Objaviti ću i podatak, obzirom da ne bi smio biti tajan da je Filipović založio cca samo 25.000 kom. dionica FNVC.

E sad je li ostale prodao sa mogućnošću prvokupa ili sa nekim lock up-om ostaje da vidimo.

Pozdrav i svima uspješno trgovanje ![thumbsup]

ovo postaje vic !

Ako nekog zanima koji je na tablici može poslati na PP inicijale i dobiti će podatak koji je na listi i koliko ima dionica. Inače broj dioničara je 571.

Pozdrav[thumbsup]

hehehe..skuplja info…

ja nisam u top 10….

ah, svi gledamo kako fnvc roni, a nema razloga…ali tržište je u depri… i to je odraz…niti korektan FI , neće imati puno utjecaja u ovom okruženju

fundamenti.blog.hr - vjeruj u fundamente! moj skype: markoqc5

Mislim da se većini ljudi koji prate ovu dionicu neće svidjeti što ću napisati, ali što ćeš – život je takav.
Fundamenti za cijenu 520 kn i FI iz 2006:
P/E=89,93
P/BV=0,66
ROE=0,73
ROA=0,52
Lijepo navijate za čvrste fundamente, izgleda isključivo po pokazatelju omjera cijene i knjigovodstvene vrijednosti.

Meni ovi podaci govore da management FNVC-a baš nije previše vješt u stvaranju dobiti. Još mi govore i da firma ima puno nepotrebne imovine koju ne zna iskoristiti za generiranje dobiti.

Uz sve ovo ako pogledate čisti Cash flow iz 2006. – situacija je potpuno poražavajuća (predznak je negativan) – dakle niti ova dobit objavljena u RDG-u ne drži vodu.

Moj zaključak – cijena očekivano pada, a treba pasti i još puuuno niže da opravda ulaganje u ovu dionicu.

No da ne bude sve tako crno – pričekajmo FI za 2007. – možda bude boljih vijesti.

Cash rulez!

trebalo bi možda nabacit i fundamentalne pokazatelje na teme dionica koje su u posljednje 2 godine imale rast od 300-400%…na temelju čega su to rasle…na temelju fundamenata sigurno ne…

radnik: ” ” trebalo bi možda nabacit i fundamentalne pokazatelje na teme dionica koje su u posljednje 2 godine imale rast od 300-400%…na temelju čega su to rasle…na temelju fundamenata sigurno ne…

Kolega marcipan – potpuno ste u pravu. Većina dionica na HR tržištu nije raslo zbog svojih fundamenata.

Ja koristim fundamente jer volim znati što kupujem i po kojoj cijeni. Naprosto ne volim platiti 10 kn “probušeni balon”.

Još samo sitna opaska na rast od 300-400% u dvije godine – to mi je kao zadrtom fundamentalistu i investitoru (za razliku od špekulanata) naprosto prekratak rok da mogu zaključiti tko je bio u pravu.

Ispod 5 godina ne mogu podvlačiti crtu i govoriti o boljoj uspješnosti na temelju ulaganja po fundamentima ili po tko zna kojim drugim principima (najčešće po uputama upućenijih frendova koji o burzi znaju onoliko koliko su čuli u birtiji).

No, naša burza je još u povojima – možda je počnem malo ozbiljnije shvaćati nakon uvođenja derivata. Derivati bi definitivno donijeli puno pozitivnih pomaka, no o tom potom.

Cash rulez!

Kolega marcipan – potpuno ste u pravu. Većina dionica na HR tržištu nije raslo zbog svojih fundamenata. Ja koristim fundamente jer volim znati što kupujem i po kojoj cijeni. Naprosto ne volim platiti 10 kn “probušeni balon”. Još samo sitna opaska na rast od 300-400% u dvije godine – to mi je kao zadrtom fundamentalistu i investitoru (za razliku od špekulanata) naprosto prekratak rok da mogu zaključiti tko je bio u pravu. Ispod 5 godina ne mogu podvlačiti crtu i govoriti o boljoj uspješnosti na temelju ulaganja po fundamentima ili po tko zna kojim drugim principima (najčešće po uputama upućenijih frendova koji o burzi znaju onoliko koliko su čuli u birtiji). No, naša burza je još u povojima – možda je počnem malo ozbiljnije shvaćati nakon uvođenja derivata. Derivati bi definitivno donijeli puno pozitivnih pomaka, no o tom potom.

ja također ulažem na temelju fundamenata…i sad kad gledam gdi su mi neke dionice nakon dvije godine (tamo gdi su i bile, čak i niže) i kad gledam neke druge, koje nisu imale fundamenata pa su imale onakav rast…onda bi onoga koji je izmislio fundamente ispucao u Svemir…al onda je bitno ponavljanje…’doći će valjda i mojih 5 minuta….’

Mislim da se većini ljudi koji prate ovu dionicu neće svidjeti što ću napisati, ali što ćeš – život je takav.
Fundamenti za cijenu 520 kn i FI iz 2006:
P/E=89,93
P/BV=0,66
ROE=0,73
ROA=0,52
Lijepo navijate za čvrste fundamente, izgleda isključivo po pokazatelju omjera cijene i knjigovodstvene vrijednosti.

Meni ovi podaci govore da management FNVC-a baš nije previše vješt u stvaranju dobiti. Još mi govore i da firma ima puno nepotrebne imovine koju ne zna iskoristiti za generiranje dobiti.

Uz sve ovo ako pogledate čisti Cash flow iz 2006. – situacija je potpuno poražavajuća (predznak je negativan) – dakle niti ova dobit objavljena u RDG-u ne drži vodu.

Moj zaključak – cijena očekivano pada, a treba pasti i još puuuno niže da opravda ulaganje u ovu dionicu.

No da ne bude sve tako crno – pričekajmo FI za 2007. – možda bude boljih vijesti.

Kolega malo ste krivo računali i naravno par puta pogriješili:

P/E = 24

Bar to nije teško izračunati.Naravno onda Vam ni ROE i ROA ne drže vodu.

Što se tiče cash flowa morate znate da je FNVC jedna od rijetkih kompanija koja ima stupanj samofinanciranja veći od 70%.

E sad popravite malo fundamente i uporedite ih sa drugima da vidimo što ćete dobiti. NARAVNO UZMITE IZVJEŠTAJ ZA 3Q 3007 godine ( konsolidirani ) pa ćete vidjeti ogromne pomake.

Pozdrav
[bye]

Da ne bi bilo zabune evo:

ROE
Povrat na kapital (eng. ROE ili Return on equity) otkriva koliki profit društvo generira koristeći novac koji su dioničari investirali u njega. Izračunava se kao dobitak nakon oporezivanja podijeljen sa iznosom dioničkog kapitala. ROE bi bio u ovom slučaju 2.7 a ne 0.73 koliko ste Vi dobili i to bez rezultata 4q.

Evo i izvještaja za 3Q pa malo računajte što ćete dobiti.

Pozdrav

New Report

Close