Dividenda od 2005- je neoporeziva i na nju je već plaćen porez, tako da nema opasnosti od naknadnog oporezivanja.
Pozdrav[thumbsup]
Kolega Znanac, meni u ovoj vašoj rečenici nešto nije jasno. Prvo pišete da je dividenda od 2005. neoporeziva, a nakon toga da je na nju već plaćen porez. Nema vam baš nekog smisla gornja rečenica.
Moje osbno mišljenje je da Marjančeku paše tako niska cijena! Da on želi podići cijenu, lako bi to učinio kao u Tisku, Transadriji, DIOK-u!
Interesantna teorija kolega tiptop.
Molio bih vas ukoliko mi možete navesti neki razlog zbog čega bi, kako vi to kažete, “Marijančeku” odgovaralo da je cijena niska.
znanac:
”
Dividenda od 2005- je neoporeziva i na nju je već plaćen porez, tako da nema opasnosti od naknadnog oporezivanja.
Pozdrav[thumbsup]
”
Kolega Znanac, meni u ovoj vašoj rečenici nešto nije jasno. Prvo pišete da je dividenda od 2005. neoporeziva, a nakon toga da je na nju već plaćen porez. Nema vam baš nekog smisla gornja rečenica.
Mislio sam da je porez na dobit plaćen i da nema nikakvog oporezivanja ako se podiže, jer za ranije dividende treba platiti još porez na dohodak od 15% + prirez ovisno o mjestu boravka. ( npr. Zagreb 15%+18%= 17.7 % )
Pozdrav kolega[thumbsup]
”
Mislio sam da je porez na dobit plaćen i da nema nikakvog oporezivanja ako se podiže, jer za ranije dividende treba platiti još porez na dohodak od 15% + prirez ovisno o mjestu boravka. ( npr. Zagreb 15%+18%= 17.7 % )
Pozdrav kolega[thumbsup]
Nisam to tako shvatio, no u redu je. Jedino bih vas još ispravio, ukoliko se dividende isplaćuju iz zadržane ili neraspoređene dobiti ostvarene prije 2001. godine, također nema plaćanja poreza na dividende.
tip top:
”
Moje osbno mišljenje je da Marjančeku paše tako niska cijena! Da on želi podići cijenu, lako bi to učinio kao u Tisku, Transadriji, DIOK-u!
”
Interesantna teorija kolega tiptop.
Molio bih vas ukoliko mi možete navesti neki razlog zbog čega bi, kako vi to kažete, “Marijančeku” odgovaralo da je cijena niska.
Pošto Marjan sudjeluje na tržištu kapitala s jako velikom novčanom cifrom sigurno najbolje zna način “dizanja cijene” To se odnosi na gore spomenute dionice u kojima je imao ili ima velike količine! Na njima je zaradio više od 100%! Zato smatram da je realna cijena i njegove firme 150% ibera! Pošto je ovo njegova osobna firma svejedno mu je koliko mu iznosi tržišna kapitalizacija! On “dilove” s bankama radi na principu dogovora, a pošto nitko nema neku veću količinu dionica da bi mogao dići cijenu situacija je takva kakva je.
Cijenu će dići u dogovoru s bankama ili ako odluči prodati firmu.
Isplata dividende ovisit će isključivo o njegovim planovima dokapitalizacije Industrogradnje i odluke koliko će love u to uložiti.
Ovo su čisto moja razmošljanja koja naravno ne moraju biti realna.
PS
Isto tako predugo traje ovakvo stanje koje se uskoro – može pronjeniti!
Jedino sa čime ću se složiti kolega je da cijena može rasti ukoliko marijanček to odluči prodati. Jedini problem je da ne vjerujem u takav rasplet događaja jer je FNVC njegova “bebe”.
Sve ovo ostalo što ste napisali kolega ne drži vodu.
O kakvim “dealovima” vi pričate? Čovjek uzima kredite i daje dionice na skrb. Iste te “dealove” možete i vi raditi sa bankama. Jedini interes banaka u tim pričama je naplate kamata i ništa drugo.
Da samo Marjanček okreće 200 miliona kuna keša ( i vjerojatno još zaradio pola ) i lako se dogovara s bankama!?
Može im biti ravnopravan partner!
Osobno nemam tih sposobnosti ni “sklop” da bih ( u svojim uvjetima ) igrao neku veću igru.
Ovo mi dođe više kao potvrda mojih razmišljanja i više kao zadovoljatvo ako nešto dobro predvidim.
Neke dionice ( u kojima nisam ) sam jako dobro predvidio. JEDINO SE NADAM DA SAM FULAO VREMENSKI POMAK! ( za one u kojima jesam )
Ne mogu vjerovat!
Prva kupnja na fnvc-u na 401 kn. Malo mi je bilo žao ove dionice kad sam je prodao, ali sad me nekako prošlo…
Kupnja
401,00 40
400,00 40
351,00 200
350,00 150
Prodaja
530,00 60
545,00 23
559,98 57
560,00 48
560,98 30
Ma ovo je samo privremeno stanje! Ako ste investirali na duži rok onda ćete ovo prebroditi i zaboraviti..[cry]
Sačekajmo GFI i možda će nam to dignuti raspoloženje nakon ovako tmurne godine?![angry]
Doći će i ovdje sunce..[cool]
Inače, jako slaba trgovina već danima i mjesecima te cijena klizi!