FNVC (Finvest Corp d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska FNVC (Finvest Corp d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Možda najave izvanrednu skupštinu. Koliko sam mogao svatiti iz članka na sve ostale “tranksakcije” država može “čopit” minimunm 15% poreza! To na sumicu od 250 miliona kuna nije mala suma!
Valjda menadžment bude znao postupiti najbolje i oplodit tu sumu!

Dividenda od 2005- je neoporeziva i na nju je već plaćen porez, tako da nema opasnosti od naknadnog oporezivanja.

Pozdrav[thumbsup]

@znanac
koja je svrha foruma kada se sa kolegama sa foruma ne zeli podijeliti cak niti saznanje kojih se to 5 fondova i
5 banaka koji su u fnvc-u ? jel’ bas moram za slijedeceg posjeta Zg-u investirati vrijeme i 600 kuna za to ?
Pp

Oprostite dragi kolega to sam zaboravio napisati jer je kolega koji mi je to rekao trenutno ne može naći podatke. Ne moraš za uvid u listu svih dioničara platiti ništa, već se najaviš u SDA ( mislim da se to obavlja četvrtkom ) i besplatno pogledaš sve dioničare FNVC-a.

Tako je uradio i moj kolega koji je to zapisivao na papir jer se ne smije slikati, a trenutno ne zna gdje mu je to završilo. Ja ću još jednom pokušati potražiti te podatke te molim za strpljenje i razumijevanje. Čim nađem objavljujem na forumu.

Da ne mislite da nešto krijem evo link od kolege dileraja za pogledati prvih 10 vlasnika Finvesta Drvar:

Dakle link za pretragu vlasničke strukture je:
http://www.rvp.ba/hrvatski/emitenti/index.htm

Hvala kolegi dileraju !

Još jednom sorry i pozdrav ! [proud]

sve ok…ajd’ kad nadjete, molim, postajte.
fala za BiH link.
Pp

Nije da će ovo nešto promijeniti, ali volim znati što više o firmama čije dionice posjedujem:

NAKON ŠTO JE TVRTKA »FINVEST CORP« OTKUPILA BIVŠU ZGRADU »RIO-a« U GEROVU
Radnički stanovi umjesto konfekcijskih pogona
GEROVO – Usvajanjem novih proizvoda i izgradnjom novih postrojenja u Profitabilnom centru »Finvest corpa« u Gerovu, uprava te tvrtke suočila se s problemom nedostatka kvalitetne stručne radne snage, ali i nedostatkom smještajnih kapaciteta. Naime, mladi ovog kraja sve češće egzistenciju traže negdje drugdje, opredjeljujući se za zanimanja …
dalje je za pretplatnike, ali bit je rečena i boldana. Očito će stručnost zaposlenih morati rasti, što će značiti više troškove plaća, ali bi trebalo značiti i višu profitabilnost kroz neko (možda i duže) vrijeme.

Kupili su i hotel? ( u Gorskom kotaru. ne znam lokaciju )
Što imaju od trgovina auto dijelova ( nešto takvog imaju u vlasništvu ). Molim podrobnije informacije od znalaca?
Može malo i o hotelima Njivice?

Za kupnju hotela u Gorskom kotaru nisam čuo ništa provjereno.
Donje informacije su starijeg datuma, ali vidi se kakvi su planovi zamišljeni s hotelima Njivice. Planirane su velike investicije u hotelijerstvo, no osobito me zainteresirao podatak o planu rada hotela 330 dana u godini, što je više nego ambiciozno, a da li je izvedivo, vidjet ćemo. Pokušao sam po povezati i s planiranim LNG terminalom na Krku: Omišalj je tada tražio besplatnu plinofikaciju, ili tako nešto… Možda bi i Njivice došle do jeftinog grijanja, pa bi hoteli bili profitabilni i u sezoni grijanja. No, sve je to jako u magli. Za sada treba pratiti skorije događaje.
Što se tiče trgovina auto dijelova, ne vjerujem da značajnije pridonosi prihodima, građevina vjerojatno da (ona se spominjala i u financijskim izvješćima)

Otac i majka čabarskog kraja
01.12.2006.

ČABAR – Oko 650 zaposlenih ima u Hrvatskoj jedan od naših najuspješnijih drvoprerađivača Finvestcorp, a 45 se posto najvažnijih proizvoda, tepeciranog i hotelskog namještaja, izvozi. Kad prorade još dva nova pogona, tvornica lijepljenih greda i peleta, zaposlit će još pedesetak ljudi. Zbog toga za Finvestcorp kažu da je čabarskom kraju u Gorskom kotaru otac i majka.

Tvrtka nije samo drvoprerađivač, nego ima građevinski pogon, koji uspješno djeluju u cestogradnji, ribogojilište Mandli, uskoro s proizvodnjom 70 tona pastrva, dvije male hidrocentrale na Čabranki koje su u sistemu HEP-a, a u posljednjih nekoliko godina, kupnjom hotela u Njivicama, Finvestcorp se bavi i turizmom.

– Dosad smo u poboljšanje kvalitete hotela potrošili šest milijuna eura, nastavljamo uređivati kamp, bungalove, a planiramo i gradnju 20 luksuznih vila i golfskih terena na 10 do 12 hektara, rekao nam je većinski vlasnik i predsjednik uprave Marijan Filipović. U razvoj hotelijerstva u bliskoj budućnosti utrošit će se oko 50 milijuna eura, kako bi se objekti koristili najmanje 330 dana u godini.

Uz trgovinu se u posljednje vrijeme uspješno razvija impregnacija u Karlovcu, gdje se uz proizvodnju stupova za elektroprivredu uhodava proizvodnja stupića od drva za voćnjake i vinograde, koji se sve više traže, jer su ekološki najprihvatljiviji. U Čabru se gotovo ništa ne može zamisliti bez Finvestcorpa.

Kupljena su dva autobusa za prijevoz stanovnika a ne samo zaposlenih, dosta novca se izdvaja za stipendije a veliku pomoć dobivaju sve društvene organizacije. Marijan Filipović stoga kaže: – Dobit koja se ostvari, dobit je ovih ljudi, što im treba i vratiti.

ova tema postaje vec pravi science fiction.
glede golfa i vila, proslo je preko godinu dana od gornje izjave “oca i majke” i jos uvijek je lakse u Njivicama naci generala Zagorca nego barem planove tih “luksuznih” vila.
mozda se grijanje iz LNG terminala kod Omislja planira povuci jos i trunku juznije do Malinske gdje bi se kupnjom kuca O.Barica, R.Prosineckog, N.Jurcevica, M.Vebera i jos par zaokruzio projekt “luksuzne vile bez nove gradnje”.
( mini ) golf teren vec ima.
tek promisljanjem ovog scenarija jasno je koliko je proizvodnja pellets-a strateski vazna, nema ovisnosti o LNGu.
p.s. ne izgleda dobro k/p

Nije mi jasan ovaj bombon na 531 kuna na FNVC-u. Kao da ne vidi da je slijedeća prodaja na 562 kune i to 20 komada.

Treba njega gricnuti.[thumbsup]

Ma šalim se, ( ne ovo za bombon ). Tržište je postalo prava koma.

Firmu sa 13 mil kuna dobiti za 3q prodaju za 0.65 booka.

Idem vani po maramice i mineralnu.[cry]

Pozdrav

a kolega, lupajte ili gric, gric…

DOBRA FIRMA, LOŠA DIONICA

fundamenti.blog.hr - vjeruj u fundamente! moj skype: markoqc5

Moje osbno mišljenje je da Marjančeku paše tako niska cijena! Da on želi podići cijenu, lako bi to učinio kao u Tisku, Transadriji, DIOK-u!
No što je tu je, kada počme rast imat će 100-150% i meni osobno dosta!
Bez živciranja i naglih padova i uspona.
LAGANINI![thumbsup][bye]

New Report

Close