Hvala kolega marcipan.
Zašto teški dani ?? U korekciji se najbolje zarađuje.
Uzmimo samo primjer da je netko danas kupio KNZM po 76 ili 75 a mogao ga je prodati po 95.000 kuna.
Eh još samo da sam to bi ja, bilo bi odlično, ali svejedno čestitam kolegi.[thumbsup]
Bojim se da je malen postotak onih koji su zaradili…ima puno više onih koji su trenutno u crvenom…i čekaju da se tržište oporavi…
Malo je onih koji su dočekali ovu mega korekciju u cashu…jedan od razloga je i taj što prošlu godinu i nije bilo nekog prevelikog rasta…bilo je sve iskidano učestalim korekcijama…
Stoga je mali broj i onih koji su imali casha da snižavaju prosjek ulaza u pojedine dionice…
Vidjet ćemo…još nije gotovo…možda je ovo početak kraja…
Volio bi da mogu biti tako optimističan kao kolega Znanac u ovo vrijeme…[embarass]
Ma kolega svi mi gubimo i dobivamo. I meni je većina dionica pala kao i većini i što sad.
Poslije kiše uvijek dođe sunce. Evo recimo imamo i poklon na FNVC na 550 pa se nitko ne baca na njega.
Pozdrav [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
Evo malo fundamenata i tehničke analize FNVC-a.
Prema Grahamovoj formuli za potcijenjenost
( P/BV ) * ( P/E ) = 13.65
Prema Grahamu odlična kupnja je sve ispod 25.
P/E = 21, P/BV = 0.65
Dobit 1-3Q 2007 = 13.100.000 kn
U prilogu TA koji pokazuje vrlo jasan buy signal.
Pozdrav uz današnji vedriji dan na burzi i svima uspješno trgovanje [thumbsup]
Treba li reći još i ono: G..c,g..c !!![lol]
Ovaj HPB je zbirni skrbnički račun tako da to trebate uzeti u obzir. Trenutno je FNVC na 0.65 booka i kao takav najpotcijenjeniji na tržištu obzirom na rezultate. Vrijeme će pokazati koliko ova dionica stvarno vrijedi. Po mojim izračunima fer cijena je oko 1200 kuna, ali ne određujem cijenu ja ( nažalost ) nego tržište. Pozdrav i uspješno trgovanje svim forumašima.[thumbsup]
Sve je tako,ali doći će vrime i Finvesta,kao i Đakovštine!!![thumbsup][thumbsup][thumbsup]
valjda su ovo dani kad ovu dionicu gledamo zadnji puta na razinam od 500 i nešto kuna, dobro mi je ovo došlo da samnjim prosjek ulaza, sad mislim da može jedino up a nikako down
Evo i današnje analize poslije jučerašnjeg skoka cijene ( istina na malom volumenu )
Zanimljivo je vidjeti liniju signala i MACD koje se preklapaju što bi moglo značiti promjenu trenda.
Evo malo fundamenata i tehničke analize FNVC-a.
Prema Grahamovoj formuli za potcijenjenost
( P/BV ) * ( P/E ) = 14,70
Prema Grahamu odlična kupnja je sve ispod 25.
P/E = 21, P/BV = 0.70
Šteta je da netko ne pobere ovaj sitniš do 600 kuna jer je na 600 kuna po formulipo Grahamu index 15.75, a recimo da je sve ispod 25 odlična kupnja. Dakle kad bi FNVC bio na booku onda bi po Grahamu index bio 21 što je još uvijek čist buy ( inače dobra kupnja se smatra i index između 25-35, a tek iznad 50 dionica bi bila precijenjena.
NE ZABORAVITE DA DIONICA PRIJE ILI KASNIJE UPADNE U INDEX 25-50 ( GRAHAM ).[lol]
Pozdrav i uspješno trgovanje.[thumbsup]
@znanac – čini se da će FNVC i ove godine ostati izuzetak od Grahamovog pravila.
Kolega budd ČISTO SUMNJAM !!![thumbsup]
GRAHAMOVE FORMULE NE GRIJEŠE !!!! Bitno se samo vrijeme.
Pozdrav[wink]
G..c,g..c !!! [cool] Morao sam, sorry.
Evo sa tranakcijama. Moja procjena za danas. Zaključna cijena 690 kuna. Promet 1.0-1.1 mil. kuna. G..c,g..c !!!
….tvoj post od 22.02.2007.
Točno, ali onda je Raiff počeo izlaziti van na 6000 komada.
[thumbsup]
Inače promet 2007 godine je bio cca 52 mil kuna uz prosječnu cijenu od 666 kuna.
Lijep pozdrav i budite strpljivi—dionicu čuvajte za unuke!!!!!
Doći će to na fer vrijednost i prilažem top 10 za današnji dan tj. trgovanje u ponedjeljak…….
1. FILIPOVIĆ MARIJAN 450.096 72,89 Osnovni račun
2. HPB D.D. 90.472 14,65 Skrb. račun
3. CENTAR BANKA D.D. 13.291 2,15 Skrb. račun
4. VABA D.D. BANKA 7.127 1,15 Skrb. račun
5. LUKA RIJEKA D.D. 3.973 0,64 Osnovni račun
6. FLORIČIĆ KRISTIJAN 2.441 0,40 Osnovni račun
7. BUJAS DEAN 1.848 0,30 Osnovni račun KUPIO OKO 70 KOMADA
8. HPB D.D./AUREUS INVEST – AUREUS EQUITY OIF 1.744 0,28 Skrb. račun
9. CENTAR BANKA D.D. 1.570 0,25 Skrb. račun
10. VUKOVIĆ ROBERT 1.300 0,21 Osnovni račun
Ukupno: 92,93
[thumbsup]
iLI SE BOJAO MARGIN CALL ILI JE ODLUČIO JEFTINO KUPITI!!!! vJERUJ U FUNDAMENTE ….