FNVC (Finvest Corp d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska FNVC (Finvest Corp d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ajmo malo analizirati situaciju:

1. FILIPOVIĆ MARIJAN 500.096 80,99 Osnovni račun
2. HPB D.D. 40.530 6,56 Skrb. račun
3. CENTAR BANKA D.D. 13.291 2,15 Skrb. račun
4. VABA D.D. BANKA 7.127 1,15 Skrb. račun
5. LUKA RIJEKA D.D. 3.973 0,64 Osnovni račun
6. FLORIČIĆ KRISTIJAN 2.441 0,40 Osnovni račun
7. HPB D.D./AUREUS INVEST – AUREUS EQUITY OIF 2.085 0,34 Skrb. račun
8. CENTAR BANKA D.D. 1.570 0,25 Skrb. račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 1.550 0,25 Skrb. račun -100
10. BUJAS DEAN 1.425 0,23 Osnovni račun + 103
Ukupno: 92,97

E sad bi trebalo uzeti u obzir da je Raiff najvjerovatnije prodao još 300 komada. Kad Raiff iziđe van nema više tko rušiti cijenu.

I malo pogledati tehničku analizu.

E sad najbolji dio:

Pogledajte FI ( 1H, 1H kons i 3q nekons. ) pa ćete vidjeti da se fin. imovina povećala sa 168.591.000 kn na 179.491.000 kunu. Kako se više od 90% imovine odnosi na FNVC Drvar što se može vidjeti iz razlike izvještaja 1H i 1H kons. ispada da je FNVC Drvar završio kvartal u plusu cca 8-11 mil.kuna, a što će biti vidljivo u konsolidiranom izvješću 3q koji treba doći do 15.11.2007.

Kad sad malo analiziramo FI dolazimo do slijedećih pokazatelja ( uz prosječnu cijenu 620 kuna dionici )

P/S = 1.09 ( uz god. promet cca 350 mil kuna )

P/BV = 0.75

I još naravno ima jedno iznenađanje ali o tome naknadno.

Znanac,
života ima i ispod top 10: Bujas ima 1425 komada, možda je na 11 mjestu netko tko ima 1424, na 12 netko s tek nešto manje itd. Mogu i oni prodavati, a to su značajne količine za dionicu čiji je dnevni promet stotinjak tisuća kuna. Naravno, ispod top 10 je svega cca 8% dionica, no to je cca 49400 dionica, što po cijeni od, recimo, 600 kn iznosi 29 652 048 kuna. Dakle, ima tu tko i dalje prodavati.

Što se tiče tehničke analize, proučavao sam je kada sam započinjao s investiranjem i zaključio da tome ne treba pridavati veću pažnju, pogotovo ako se opredijeliš za vrijednosni princip izbora dionica. K tome, volumen prometa na FNVC-u je premalen za donešenje zaključaka na temelju teorije tehničke analize.

Naravno, nemam ništa protiv da vrijednost dionice poraste, naprotiv!

A jesi li primijetio zadnju rečenicu: JEDNO IZNENAĐENJE !!!

Inače imam i listu prvih 100 dioničara i ne brinem se baš da će ovi iz prvih 15 prodavati.

Što se tiče TA nju uvijek možeš primijeniti na ovakovu dionicu jer ona pokazuje što se sa dionicom događalo prije a ne što će se događati. Dakle ne može škoditi.

Pozdrav

znanac jel može lista 100[smiley11]

Nažalost ne mogu jer sam obećao kolegi da je neću staviti na forum. Ali možete se najaviti u SDA i besplatno pogledati sve dioničare.

Čudi me da još nitko ne pita koje je IZNENAĐENJE oko ove dionice.

Pozdrav !

Pa da cujemo

kaj trebamo pitati da bi dobili odgovor?
mogli smo odmah saznati tako što da ste htjeli mogli odmah i navesti što je to…

inače, kupujem garnituru pa je možda to da ću spiskati svu lovu koju imam na nju (to će biti extra profit u ovom kvartalu)

nema mi druge nego se zae..ti

Nažalost ne mogu jer sam obećao kolegi da je neću staviti na forum. Ali možete se najaviti u SDA i besplatno pogledati sve dioničare. Čudi me da još nitko ne pita koje je IZNENAĐENJE oko ove dionice. Pozdrav !

Koje je iznenađenje kolega Znanac?[smiley1]
Najbolje ponude [ FNVC-R-A ] Kupnja Cijena
14 620,00
20 615,00
23 605,07
9 605,01
3 600,03
Cijena Prodaja
640,00 71
649,00 19
649,91 14
663,99 30
664,88 12

dr. Leone Glembay, sin Ignjata i prve supruge rođ. Basilides – Danielli (38 godina)

Ma šalim se naravno, rekao bi već i sam, a i mogli bi se i sami uvjeriti.[smiley2]

Zgrada FNVC-a na Jankomiru je prodana odnosno slijede nam veliki izvanredni prihodi u 4q.

Da ne bi bilo rekla kazala provozajte se do Jankomira i vidjet ćete radove na uređenju i velike natpise TOYOTA, na zgradi ( bivšoj ) FNVC-a. ( moguće da je FNVC zadržao jedan mali dio zbog skladišta za izvoz obzirom da je Carinarnica Jankomir blizu – a znamo da je FNVC izvoznik). Možda je i zato prodaja tako tanka, ali Raiff ima još cca 1200 dionica koje će po mom mišljenju prodati.

E sad možete samo računati koliko je to extra prihoda za FNVC. Uz konsolidirani izvještaj za 3q jedan kolega bi rekao: Može li bolje !!![smiley11]

Pozdrav

Znanac, mislim da ti je ovo kriva pretpostavka:
“Pogledajte FI ( 1H, 1H kons i 3q nekons. ) pa ćete vidjeti da se fin. imovina povećala sa 168.591.000 kn na 179.491.000 kunu. Kako se više od 90% imovine odnosi na FNVC Drvar što se može vidjeti iz razlike izvještaja 1H i 1H kons. ispada da je FNVC Drvar završio kvartal u plusu cca 8-11 mil.kuna, a što će biti vidljivo u konsolidiranom izvješću 3q koji treba doći do 15.11.2007.”

Dugotrajna financijska imovina od 168.591.000 kn postojala je i u nekonsolidiranom izvješću prvog kvartala, ali i u nekonsolidiranom izvješću drugog kvaratala, iako je Finvest Drvar u prvom kvartalu poslovao s gubitkom (ovo se vidi iz činjenice da je gubitak prvog kvartala iz nekonsolidiranog izvješća 7 051 000 kn, dok je gubitak prvog kvartala konsolidiranog izvješća 8 561 000 kuna).
Iz ovog proizilazi da dobit/gubitak povezanog poduzeća (Finvest Drvar) ne utječe na dugotrajnu financijsku imovinu u nekonsolidiranom izvješću.
To znači da povećanje dugotrajne financijske imovine na 179.491.000 kuna u nekonsolidiranom izvječću trećeg kvartala ima druge razloge, po meni kupnju dionica Industrogranje, ili davanje pozajmice Finvestu Drvar…

Prema http://www.limun.hr/main.aspx?id=10403
Dugotrajna financijska imovina: udjeli (dionice) u povezanim poduzećima, zajmovi povezanim poduzećima, sudjelujući interesi (participacije), ulaganja u vrijednosne papire, dani krediti, depoziti i kaucije, obvezna dugoročna ulaganja, otkup vlastitih dionica, ostala dugoročna ulaganja;

Što se tiče iznenađenja, nadajmo se samo da se ta cifra od prodaje tek mora pojaviti, a ne da je već sadržana u prikazanim redovnim prihodima. Istina je da bi je trebali prikazati kao izvanredni prihod, što se u izvješću 3q ne može pročitati, ali ne pridržavaju se svi nažalost tog principa. Zadnji meni poznati primjer je Auto Hrvatska koja je u izvješću 3Q navela u komentarima da je prodala nekretninu, ali je u prihodima svrstana u redovne prihode iako prodaja nekretnina ne spada u njihovu osnovnu djelatnost.

New Report

Close