između 693 i 700 kn otišlo više od 1000 komada u par sekundi. još 200 komada na 700 kn ostalo! putnici vežite se polijećemo [smiley2]
marcipan:
”
zadnja 694 kune
”
parodn,sad je već 700 kuna![smiley7][smiley2]
samo da podsjetimo da je ath bio 12.6.07 i to 710 kn…ako se ne varam…..
između 693 i 700 kn otišlo više od 1000 komada u par sekundi. još 200 komada na 700 kn ostalo! putnici vežite se polijećemo [smiley2]
a lijepo se vidi i nalog na 798,98…a do njega nema puno…
Cijena Prodaja
700,00 200
725,00 12
740,00 30
760,00 26
798,98 30
baš je zanimljivo gledati…ove sitne sa po 8 dionica šta se postavljaju ispred ovih većih od 200 komada…pa stavljaju 689 kuna…pa se nešt nadmudruju….i onda dođe morski pas iz dubina…i opet sve pokupi do 700…i još ga malo nagrize…[smiley2]
a i ovi na kupnji su mi interesantni…imali su još jutros tako jeftino…a da ne govorim o prethodnim danima,kad se moglo i ispod 600 kupovat…a sad se postavljaju na kupnju…a mogli su da su jutros kupili već biti kojih 12% u plusu…
jos ce se to spustiti do kraja trgovanja. Ja bih osobno bio zadovoljan sa zakljucnom cijenom od 660 kn. Uz ovaj promet trgli smo se iz letargije i to je ono sto je vazno…….
Najbolje ponude [ FNVC-R-A ]
Kupnja Cijena
1 680,00
39 670,00
9 651,03
18 651,00
200 650,00
Cijena Prodaja
699,00 21
699,88 11
700,00 326
725,00 12
740,00 30
ja sam skloniji onoj verziji o čišćenju pred zatvaranje…i povratak na 700…
Ovakav scenarij sam u zadnjih godinu dana vidio nekoliko puta na ovoj dionici.
Problem je što je prosječna ulazna cijena za ove što su kupovali do prve blokade bila, ako se ne varam bila oko 622 kune. Ako se sad ne stvori širi fokus na ovu dionicu, ovi što su jutros kupovali se mogu iskrcat i vratit cijenu na recimo 630. Do sada je uvijek tako bilo.
Nadam se da ovo nije još jedna repriza.
Ja bih takođe bio zadovoljan ako se zasada ustabilimo između 650 i 700, tako da s tako potvrđenom cijenom možemo dalje. Svi vrtoglavi rastovi na ovoj dionici mogu loše završiti zbog onoga što sam naveo na početku posta.
Pozdrav.
Još bih naravno dodao da uvijek ima nekih koji jedva čekaju izać iz ove dionice a ovakvi trzaji su im jedina prilika…
Ništa se ne radujem dok ne vidim cijenu iznad 750 i da se održi bar mjesec dana…
komentar sa bussiness hr.
Probuđena likvidnost dionica Finvest corpa uz gotovo 2 milijuna kuna prometa pogurala je tu dionicu u blokadu. Nakon što se Uprava društva očekivano očitovala da im nisu poznate nove materijalne činjenice koje bi utjecale na povećanje cijena dionica, trgovanje dionicom je nastavljeno.
Hrvatska uskoro dobija burzu drva
Autor/izvor: Josip Jagić
Osim burze drva, najavljeno je i osnivanje centara za dizajn i za pomoć drvnoj industriji u natječajima za sredstva iz pretpristupnih fondova Europske unije. Od iznimne važnosti je da se promijeni slika o dizajnu u domaćoj drvnoj industriji kod hrvatskih potrošača.
Pripreme za burzu drva, na kojoj će pravo prvokupa imati domaći proizvođači finalnih proizvoda iz drvne industrije, su u tijeku i očekuje se njezino skoro otvaranje, najavio je tijekom današnjeg potpisivanja ugovora o potporama u drvnoj industriji pomoćnik ministra poljopivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Ivan Grbac.
Osim burze drva, najavio je i osnivanje centara za dizajn i za pomoć drvnoj industriji u natječajima za sredstva iz pretpristupnih fondova Europske unije.Naglasio je kako je od iznimne važnosti da se promijeni slika o dizajnu u domaćoj drvnoj industriji i kod hrvatskih potrošača, a posebice u svijetlu potrebe za konkurentnim porizvodima na tržištu EU, kojem bi uskoro trebali pristupiti. U skladu s tim uskoro će biti donesena i strategija dizajna.
Za natječaj za sredstva potpore drvnoj industriji prijavilo se 215 podnositelja, koji su uputili 240 zahtjeva za potporama. Država je odobrila ukupno 145 zahtjeva koje će financirati s ukupno 41 milijunom kuna. minimalna potpora koja je dodijeljena iznosi 12 tisuća kuna, dok je maksimalna 1,4 milijuna kuna. Potpore su dobile tvrtke iz grupe Marketing i istraživanje trišta u visini 2,817 milijuna kuna, grupa Nove tehnologije u visini 16,014 milijuna kuna i grupa Zaštita okoliša i energetska učinkovitost 22,268 milijuna kuna.
Podnositelji su za potpore ukupno zahtijevali 1,26 milijardi kuna, od čega su zahtjevi dobitnika poticaja iznosili ukupno 962,9 milijuna kuna.