FNVC (Finvest Corp d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska FNVC (Finvest Corp d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa zar bi iznajmljivao prostor kad mu se to ne bi isplatilo. Mešetar uvijek ostaje mešetar.

Pa gdje je Znanac sada, zar je i on izašao i izgubio vjeru u ovu dionicu, a treba strpljenja, idući tjedan će pokatati u što se isplati ulagati na našem tržištu.[smiley6]

a možda je i on izlazio na 600kn kad je vidio da nema više gric…inače ova dionica se kupovala i po 720…

fundamenti.blog.hr - vjeruj u fundamente! moj skype: markoqc5

Znanac se istresao na 720 kada je sve nagovarao na kupnju.[smiley16]

[b][color=blue]Popravljam hrenovke![/color][/b]

Drago mi je da neki forumaši “znaju” više od mene o mojim dionicama. To je za svaku pohvalu. Samo više bi trebali voditi računa o svojim dionicama, ali ovo je forum pa svatko ima pravo na svoje mišljenje.

Što se tiče FNVC-a i strategije ulaganja u dionice svatko ima svoj sistem i količinu novca za investiranje.
Moja strategija ulaganja u 80% slučajeva svodi se na ulaganje od 3-5 godina. Recimo kad sam kupovao KODT ( R I P dionice ) na 350 kuna govorili su mi da je preskup. Slično je bilo na nekim drugim dionicama.

Da previše ne kompliciram mislim da se kod ove ionice trabte osloniti na par činjenica:

1. Dionica je pala cca 10% od početka godine
2. FNVC vlasnik 4% INDG
3. Filipović je jedan od 50 najbogatijih Hrvata
4. FNVC je u završnim pregovorima za kupnju Hotela u Vrbniku
5. FNVC je u zadnjih godinu dana napravio novu poslovnu zgradu na Jankomiru
6. FNVC je dobio bespovratne poticaje za razvoj kao i kreditnu liniju uz 2% kamata
7. U FNVC su prisutni Floričić i Aureus u prvih 10 dioničara
8. FNVC je u profitnom centru u Gerovu počeo sa preradom pelota koji su se dosad izvozili
9. FNVC posjeduje velike količine zamljišta i nekretnina širom Hrvatske i BiH.

Ja mislim biti u ovoj dionici još najmanje nekoliko godina, kao i neki drugi. O prodaji dionice ću razmišljati kad bude iznad 2500 kuna. Naravno svatko onaj koji misli kratkoročno ulagati ovo definitivno nije dionica za njega.

Moja filozofija ulaganja temelji se da svaka firma koja neprestano ulaže u razvoj te bilježi rast imovine, izvoza i prihoda dobra za ulaganje. Na temelju svjetskih pokazatelja tvrtki iz ove branše trže se na cca 3-4 booka.

Sjetite se da je W.Buffet kupi Washington Post za 10 mil. $, kasnije je cijena pala na 5 mil $ a sad vrijedi 1 mlrd $. Nije za uporedbu ali pokazuje da ako vjerujete u neku dionicu držite je u svom vlasništvu, jer će ona kad tad doći na neku svoju fer cijenu. Primjera za to ima jako puno.

Pozdrav svima i puno uspjeha u sutrašnjem trgovanju.

Iz današnjeg poslovnog za one koje razmišljaju dogoročnije (ubrajam se u ovu skupinu, poučen iskustvom i ne mičem se iz FNVC-a do daljnjeg):

Model prodaje drvne sirovine mora biti u funkciji finalizacije proizvoda od drva na način da hrvatski proizvođači finalnih proizvoda imaju prioritet u kontinuiranoj kupnji drvne sirovine utvrđene po višegodišnjim ugovorima i to na način da svoje pravo koriste proporcionalno stupnju finalizacije. U tom kontekstu Povjerenstvo za raspodjelu prava na sklapanje višegodišnjih ugovora radi na pripremi Ugovora, u koje bi trebali biti uključeni i posebni rabati za finaliste.

http://www.poslovni.hr/56962.aspx

Ima u ovom članku dosta informacija, ali istaknuo sam ono što se meni čini osobito važno: burza drva, dugoročni ugovori za nabavu sirovina i rabati. To je ono što će definitivno pozitivno utjecati na rast prihoda i dobiti ove dionice, više nego potpore, izvanredni prihodi itd. (naravno gledajući malo dalje od dužine svoga nosa).

opet pozitivne vijesti koje itekako vežemo uz fnvc..burza drva…izvoz….

fundamenti.blog.hr - vjeruj u fundamente! moj skype: markoqc5

Ne trebate čekati na objavu poticaja. FNVC je dobio poticaje i kredit. To se moglo saznati preko Fonda za razvoj i zapošljavanje ( jer je transfer novca išao preko njih )

počeo se topiti onaj nalog od 700 komada na 620 kunića…lupa se po asku…izgleda da netko zna kakvi će biti rezultati za 3q…
mogli bi uskoro poletiti u visine…

dakle,dok sam tipkao…netko popapao sve na 620…[smiley2]

I vidi FNVC nam je u blokadi [smiley2]

I vidi FNVC nam je u blokadi [smiley2]

aj,dobro da još netko prati…pomislih da sam jedini…[smiley2]

New Report

Close