FNVC (Finvest Corp d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska FNVC (Finvest Corp d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega trebate prije reci da li Vas smeta

pa moram priznat da me malo smeta, treba vidjeti sta ce biti poslje izvjesca za Q3, ili bolje reci kakvo ce biti izvjesce?
Ako buse dobro i opet se nista se ne dogodi …..

Nazalost i moje je misljenje da izvjestaj za 3q bude dobar opet nece biti pomaka,valjda ce jednom krenuti ali do tada puno boljih pozicija ima pa ispada da camimo u ovoj dionici,nadalje stara poslovica kaze tko je jucer krenuo tesko ga je danas stici[smiley1]

VUK DLAKU MJENJA A ĆUD NIKADA

Nazalost i moje je misljenje da izvjestaj za 3q bude dobar opet nece biti pomaka,valjda ce jednom krenuti ali do tada puno boljih pozicija ima pa ispada da camimo u ovoj dionici,nadalje stara poslovica kaze tko je jucer krenuo tesko ga je danas stici[smiley1]

mislim da je neupitan 3Q…a lako bi se moglo desiti da bude i okidač….prema gore….sjetite se prošle ili pretprošle godine…

Treba samo malo veći promet i interes ulagaća da ovo ode viiisoko[smiley4]

evo jos par m2…..

Davanje u zakup poslovnog prostora
Datum objave: 03.10.2007
Tip: Ostalo Rok za dostavu ponuda: 10.10.2007
Datum dokumenta: – Mjesto isporuke: Krk
Regija: Hrvatska I.D.: 2714429
Tip: Javni natječaj Naručitelj: FINVEST CORP d.d., Čabar
Opis: Davanje u zakup poslovnog prostora u vlasništvu Finvest Corpa d.d. Čabar, a nalazi se u Robnoj kući “KRK” u Krku

FINVEST CORP d.d., Čabar, I. G. Kovačića 24, raspisuje

NATJEČAJ

za prikupljanje pismenih ponuda za davanje u zakup

poslovnog prostora

I. Predmet zakupa je poslovni prostor u vlasništvu FINVEST CORPA d.d. Čabar, a nalazi se u “KRRobnoj kući K” u Krku. poslovni prostor se sastoji od:[/b]

– prodajnog prostora na II. katu površine od
330,08 m2[/b]

– tri uredske prostorije na I. katu površine od
48,50 m2

– izložbeno-skladišnog prostora u prizemlju površine
od 9,92 m2

Sveukupna površina:
388,50 m2

II. Ponuđači u svojoj ponudi trebaju navesti iznos mjesečne zakupnine koju nude za predmetni poslovni prostor. Najpovoljniji natjecatelj je onaj ponuđač koji ponudi najviši iznos zakupnine i najpovoljniji način plaćanja. FINVEST CORP pridržava pravo ne prihvatiti nijednu ponudu.

III. Rok za podnošenje pismenih ponuda je osam dana od dana objave natječaja u Večernjem listu. Ponude slati na adresu: FINVEST CORP – PC RIJEKA, Užarska 1/II, s naznakom “za natječaj”.

O rezultatima natječaja ponuđači će biti obaviješteni u roku od tri dana od dana odabira najpovoljnije ponude. Sve dodatne obavijesti se mogu dobiti na telefon 051/339-384.

evo jos par m2…..

Što to znači, po vama kolega, dobro ili loše?Da ja iznajmljujem svoj poslovni prostor u kojem sam radio, okolina bi mogla svakako protumačiti.

Daj mi bože mira da se ne sekiram zbog stvari koje ne mogu promijeniti,daj mi snage da promjenim stvari koje mogu promijeniti, daj mi mudrosti da uspijem prepoznati te dvije stvari. [color=black][/color]

Tko je prije godinu kupio, sad je po-pušio. Težak promašaj, usporediv s odlaskom Bole Topa u Aston Villu

Hell is Empty and all the Devils are Here

Da, ali i na tom transferu je netko zaradio 🙂
Tako je i ovdje…bitno je kao i u svemu biti na strani dobitnika..a to je sposobnost..

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

gp64:

evo jos par m2…..

Što to znači, po vama kolega, dobro ili loše?Da ja iznajmljujem svoj poslovni prostor u kojem sam radio, okolina bi mogla svakako protumačiti.

Na prvu loptu nije baš dobro. Prodajne salone imaju u mjestima Zagreb, Prezid, Čavle, Rijeka, Krk (prema njihovoj internet stranici). Dakle, ode jedan od 5.
Na drugu loptu, ako prodaja na toj lokaciji nije unosna, bolje je prostor iznajmiti, ako je to isplativije, nego držati salon na neatraktivnoj lokaciji (sa stajališta prodaje). Prodaju ionako ostvaruju i putem mnogih salona namještaja drugih tvrtki (pretpostavljam uz nešto manju zaradu, što je logično). Dakle, sve u svemu mislim da to ne znači ništa loše, naprotiv, može se pokazati pozitivno na dobit u godišnjim izvješćima, a naravno može se odraziti i negativno. Mislim da se ipak zbog toga ne treba opterećivati, jer je to netko drugi u Finvestu već izračunao i donio odluku.

Zaboravio sam napomenuti, gledajući samo diviziju namještaja, tu je i izvoz za koji Filipović očekuje značajan rast u ovoj godini (informacija iz jednog ranijeg intervjua). Gledajući izvještaj za 1H ove godine i vidi se rast prihoda u inozemstvu, kao i pad prodaje na domaćem tržištu, uz napomenu da je to objedinjeni prihod svih divizija. Malo zbunjuje gledanje konsolidiranog izvješća koje uključuje Finvest Drvar, jer ne znam kako se tumači prodaja koju Finvest Drvar ostvari u BiH, ili u npr. Hrvatskoj. Izvoz u npr. Italiju je izvoz i za Finvest Drvar i Finvest Čabar.

http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2007,10,10,,93647.jl

Datum objave 10.10.2007
Piše: Mirela Klanac

Izvoznicima poticaji od 50 do 100 tisuća eura

ZAGREB – Mala i srednja privatna poduzeća koja najmanje četvrtinu prihoda ostvaruju izvozom moći će se natjecati za dobivanje bespovratnih potpora pojedinačne vrijednosti od 50.000 do maksimalno 100.000 eura koje će se financirati iz pretpristupnog programa PHARE 2006.

http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2007,10,10,,93647.jl

Datum objave 10.10.2007
Piše: Mirela Klanac

Izvoznicima poticaji od 50 do 100 tisuća eura

ZAGREB – Mala i srednja privatna poduzeća koja najmanje četvrtinu prihoda ostvaruju izvozom moći će se natjecati za dobivanje bespovratnih potpora pojedinačne vrijednosti od 50.000 do maksimalno 100.000 eura koje će se financirati iz pretpristupnog programa PHARE 2006.

Ukupna vrijednost tog projekta je 2,7 milijuna eura, od čega će dva milijuna biti osigurana iz PHARE fonda, a preostalih 0,7 milijuna eura sufinancirat će se iz državnog proračuna i proračuna tvrtki koje će dobiti darovnice, najavljeno je danas na konferenciji za novinare ministra gospodarstva Branka Vukelića. Naime, obveza izvoznika je da projekt koji nominiraju financiraju u 25-postotnom iznosu, a obveza sufinanciranja za tvrtke s područja posebne državne skrbi bit će 15 posto od vrijednosti potpore.

Natječaj za raspodjelu potpora objavit će se krajem ovoga mjeseca ili početkom studenoga, bit će otvoren 60 dana, nakon čega, u skladu s pravilima financiranja iz pretpristupnih fondova, slijedi dugotrajan proces odabira i vrednovanja projekata. Kako to može potrajati i do šest mjeseci, tvrtke koje će se natjecati za bespovratna sredstva na njih mogu računati na početku ljeta 2008.

Program je, kako je pojasnila državna tajnica Tatjana Kesić Šapić, namijenjen u prvom redu tvrtkama iz nekoliko sektora, od prehrambene industrije, ali duhanskih i alkoholnih proizvoda, drvoprerađivačke, proizvodnje gume i plastike, metalne industrije do proizvodnje prijevoznih sredstava i informatike.

Potpore će se, pak, moći koristiti za pripremu proizvoda za izvoz, izradu različitih marketinških strategija, dizajn proizvoda, brandiranje, istraživanje tržišta, financiranje nastupe na sajmovima ili pak uvođenje modela e-trgovine. Jedan od preduvjeta koje pri natječaju moraju ispuniti je da su prethodnu godinu poslovale s dobiti.

Uz povećanje konkurentnosti samih tvrtki, program će, smatraju u Ministarstvu gospodarstva, pomoći tvrtkama u navikavanju na procedure korištenja novca iz budućih strukturnih fondova EU.

Ministar Vukelić predstavio je danas i nove jamstvene programe koje će provoditi Hrvatska agencija za malo gospodarstvo. Poduzetnicima iz proizvodno-prerađivačke djelatnosti koji planiraju poslovati u poduzetničkim zonama, ali koji su tri godine uspješno poslovali, HAMAG će izdavati jamstva u visini do 80 posto kredita, pri čemu iznos kredita ne smije prelaziti 12 milijuna kuna. Poduzetnicima koji uvode nove tehnologije jamčit će za 50 posto kredita, čiji najviši iznos može biti 15 milijuna kuna.

hoce li fnvc od ovoga sto dobiti ?
inace, glede Krka…Marin Filipovic, Poslovni dnevnik, 08.02.2007
“…Maloprodaje imaju vrlo malo jer je smatraju specificnim segmentom u koji se ne zele upustati…”

gp64:
1)hoce li fnvc od ovoga sto dobiti ?
2)inace, glede Krka…Marin Filipovic, Poslovni dnevnik, 08.02.2007
“…Maloprodaje imaju vrlo malo jer je smatraju specificnim segmentom u koji se ne zele upustati…”

1) vjerojatno hoće, s obzirom da će uvjete udjela izvoza ispuniti, a očito da Filipović gleda iskoristiti takve prednosti, što je pokazao i prijavom na natječaj za dodjelu bespovratnih poticaja. S druge strane, max 100 000 eura na prihod FNVC ne bi učinio nekakav značajniji rast prihoda, no uvijek dobro dođe, pogotovo ako se to ponavlja iz godine u godinu (PHARE). Uz spomenuta bespovratna sredstva, pomalo bi se prihod uvećao.
Što se tiče “obveza izvoznika je da projekt koji nominiraju financiraju u 25-postotnom iznosu, a obveza sufinanciranja za tvrtke s područja posebne državne skrbi bit će 15 posto od vrijednosti potpore.”, Čabar koji je sjedište FNVC-a je u području posebne državne skrbi, pa je i udio vlastitog financiranja manji (15%).

2) Maloprodaji dakle pridaju mali značaj, pa kao što sam ranije naveo, ovo nije zabrinjavajuća vijest, čak bi se mogla pozitivno odraziti na prihode.

New Report

Close