Nije DCF nego DCM metoda.
Cijena je po njoj 1420 kuna – 1000 kuna ( Marijan Filipović ) = 420 kuna.
Ako se koristi Filipović onda je DCF a ako se koristi Marijan onda je DCM
[smiley11]
Nije DCF nego DCM metoda.
Cijena je po njoj 1420 kuna – 1000 kuna ( Marijan Filipović ) = 420 kuna.
Karoje
Nemoj ti meni DCM, DCF je kad ti kažem!!!! daj vidi nešto ti nije u redu sa dioptrijom??[smiley2]
Dajte molim vas odmoderirajte Frishkoga da se mogu s njim dopisivati.
On je tu jedan od rijetkih koji je normalan.[smiley2]
Daj mi reci barone sto ti mislis o ulaganju u Finvest, malo to skicam i cini mi se povoljno za ulaz
baronhik:
”
”
Daj mi reci barone sto ti mislis o ulaganju u Finvest, malo to skicam i cini mi se povoljno za ulaz
kolega, pa fnvc je bio kvalitetan ulet i na 720 kn…i onda a poogotovo sad podcijenjena dionica ali s ogromnim utegom oko vrata….90 posto u rukama jednog čovjeka i to još burzovnog mešetara…čim fondovi malo jače zagrizu za fnvc to ni marijan neče moči štopati…[smiley1]
nezaboravite i turistički udio u fnvc”- u …a ljeto je gotova i sad se zarada zbraja ….
baronhik:
”
”
A slušaj ja ti Finvest pratim onako s pola oka. A da je povoljno za ulaz -je, povoljno je. Samo ovih dana ima puno dionica koje su povoljne za ulaz.
Dionica je fundamentalno podcijenjena to je sigurno, jedino je malo izvan fokusa otkad Znanac malo manje piše.
Tu su ti unutra za razliku od Visa same čvrste ruke. Iduće godine će ovo biti dionica godine, takav imam osjećaj.
[smiley2]
Gledajući prvih 10 i Filipovića na 80% dionica pada mi na pamet da je Filipović možda i prodao dio FNVC-a uz neki lock-up period.
Ma sve u svemu, dionica za g..c,g…c !!!
Kad netko kupuje novi hotel, kupuje 4% INDG, mešetari, ulaže u građevinske radove u Gorskom kotaru, a k tome tvrtka bilježi sve veće prihode, mislim da to ne može biti loše za ulaz naročito na ovim cijenama jer je prosječna cijena FNVC-a ove godine cca 660 kuna uz nemali promet.
Čak i TA daje jasan buy signal.
Pozdrav svim forumašima.
P.S. Manje pišem, ali kad završi ovo sa HT-om ima da sve nadoknadim.
G..c,g..c !!![smiley11]
Preneseno sa centra investiranja:
Datum objave:
24.9.2007 Rubrika: Gorski kotar
»FINVEST CORP« ŠIRI POSLOVANJE U GEROVU
Uskoro novi pogon za proizvodnju pelota
TRŠĆE – Dosad se u čabarskom kraju otpaci nastali kod proreza oblovine u većini slučajeva nisu koristili, osim eventualno za potpalu.Većina rafila, kratica i drugih otpadaka poput piljevine, odlazila je u Sloveniju ili Italiju, bez obzira radilo se o malim pilanarima ili »Finvest corpu«. Kamioni sa slovenskim ili talijanskim registracijama, skoro su svakodnevno prolazili čabarskim krajem natovareni piljevinom, rafilima, a nerijetko i bukovinom, a kasnije se dio toga vraćao u Hrvatsku kroz neki od proizvoda koje Hrvati obično skupo plaćaju jer finanalne prerade nije bilo.
Da će se stanje uskoro promijeniti, nedavno je u Lividragi i Plešcima nagovijestio Marijan Filipović, većinski vlasnik »Finvest corpa«, spominjajući investicije koje su u tijeku u Profitabilnom centru Gerovo, a odnose se na novu energanu, novi pogon za proizvodnju pelota i neke druge nove proizvodnje, uz ulaganje sredstava od više desetaka milijuna kuna.
Osim novih proizvoda to će značiti i novo zapošljavanje, ali i sve manji broj kamiona sa sirovinom koji odlaze iz ovog kraja.
Ukratko: G..c, g..c !!![smiley11]
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=27218
Da li sutra idemo gore?[smiley1]
Ovo je čaj u petom padežu – O-ČAJ. Kad sam dokupio po 657, INGR se mogla kupiti po 18.000 !!!
Lider 28.09.2007.
Vlada potiče drvnu industriju s 41,1 milijun kuna
Po prvi puta drvna industrija je dobila zakonodavni okvir, danas predloženim Zakonom o preradi i uporabi drva i proizvoda od drva.U daljnjem cilju poticaja drvne industrije Vlada je odobrila i bespovratna sredstva u tu industriju od 41,1 milijun kuna, a točna raspodjela će biti poznata sljedeći tjedan.
Kao što se navodi u prijedlogu, zakon bi trebao ostvariti preduvjete za kvalitetnije institucionalno organiziranje, nadzor i kontrolu kvalitete proizvoda i proizvodnje, te uvoz i izvoz polugotovih i gotovih proizvoda prerade drva zbog zaštite kupaca od nekvalitetnih proizvoda. U Zakonu se predlaže osnivanje burze drva, te centra za istraživanje proizvoda od drva i razvoj namještaja. No najvažniji cilj zakona i potpore drvnoj industriji je smanjenje dugogodišnje prakse izvoza trupaca od kojih se zatim uvozi gotovi proizvod, te povećanje izvoza u toj industriji. No kako je rekao resorni ministar Petar Čobanković već ovogodišnji podaci pokazuju suficit u drvnoj industriji. (Lidija Kiseljak)
Da u savršenom svijeto, ali ovo je ipak ZSE. Mislim da je sada ipak vrijeme za “Blue Chips”, ali doće će i vrijeme za FNVC.