Slažem se, no pošto sam dugo u njoj ( dionici ) sada jednostavno čekam poentiranje, no kada će ono biti baš mi je svejedno![smiley2]
Jedino mi je žao što nemam gotovine da nešto dokupim, čak mislim prije dokupit FINVEST nego HT![smiley1]
Apartmani moraju biti izolirani od buke i ljudi! Totalni odmor![smiley2]
Onda će biti bolje![smiley13]
ajmo ljudi kupujte dok je jeftino i dok ima, pa 580 kn je diskontna cijena , bolja nego ce bit za T-HT
Zar smo dobili zamjenu za znanca koji se već dugo nije javio. Ajde znanče malo komentara ( ako čitate ).
ajmo ljudi kupujte dok je jeftino i dok ima, pa 580 kn je diskontna cijena , bolja nego ce bit za T-HT
Zašto sada kupiti kada će biti još jeftinije?
Drvna industrija u RH stoji slabo, samo su tekstilci u gorem položaju,manje su perspektivni od brodogradnje.
Tek ulaskom RH u EU, kada se maknu trgovinske barijere i kada budu dostupni EU fondovi i programi potpore, dolaze bolji dani za hr.drvnu industriju.
Zato jer firma samo knjigovodstveno uz revalorizaciju vrijedi od 1.200-1.500 kn po dionici.
Varaš se ako misliš da će je biti puno jeftinije.
[smiley1]
Prije dvije godine, dakle 2005., upravo negdje pred jesen nitko nije htio kupiti FNVC niti za 180kn,
a tada je uslijedio strašni rast, u nekoliko mjeseci do razine preko 500kn za dionicu. Bez revalorizacije
još uvijek je ispod BV, jedna od rijetkih na našem tržištu.
@nte,@nte, a koja industrija i firma u Hrvatskoj stoji dobro?[smiley1] NABROJI, ali po zapadnjačkim mjerilima, a ne hrvatskim proizvodima, kao što kaže Vidošević: ” Mi ćemo ići u osvajanje Ruskog tržišta!” Bravo nakon petnajst godina on se i toga sjetio? Pravi gospodarstvenik, koji je vjerojatno puno izvezo Kraševe čokolade u Švicarsku i Nizozemsku![smiley2]
Mi budemo, mi se pripremamo, mi imamo u planu, mi ćemo uvesti nove tehnologije, mi trenutačno radimo…..TO VANI NE PALI!
Znaš što piše u NY U predvorju investicijske kuće Morgen stenly ( svi vide kada izlaze iz zgrade ) velikim mesinganim slovima cca 50 cm: ” KOLIKO STE DANAS ZARADILI ZA NAŠU FIRMU?”[smiley2]
Pametnom jako puno rečeno! Ostalo je sve iluzorno!
Zato će biti bolje![smiley13]
Zar smo dobili zamjenu za znanca koji se već dugo nije javio. Ajde znanče malo komentara ( ako čitate ).
ne bih znao gdje je kolega znanac, ali šteta što se ne javlja više pogotovo na ovoj temi
Evo malo i mene mada sam trenutno zauzet drugim poslovima.( nekretnine i građenje )
Evo malo komentara na ovu našu uzdanicu drvne industrije. FNVC se ne može gledati samo kao tvrtka u drvnoj industriji ( zbog različitih segmenata poslova kojim se bavi ).
Vlasnici su Hotela Njivice, bave se prodajom autodijelova, kupuju i trže na burzi ( 4 su dioničar INDG ), rade tvornicu za brikete koje služe kao pogonsko gorivo……Postali su transparentni i daju konsolidirana izvješća. Jedan su od najvećih ulagača u BiH, dobili su državne bespovratne poticaje i kreditnu liniju od 2% kamata, planira se gradnja novih turističkih apartmana u Lici gdje imaju velike površine zemljišta u vlaništvu, izgradili su i novu poslovnu zgradu u Zagrebu ( uz postojeću u Vukovarskoj ), vlasnik je jedan od 50 najbogatijih Hrvata.
Njihovi prihodi rastu svake godine i posao se sve više širi. Jedni su od najvećih izvoznika u zemlje EU ( u segmentu namještaja )…….. U prvih 10 dioničara su Floričić te Aureus i skrbnički Aureusov račun. Vlasnik ne prodaje više dionice već ih založi kod banke, a to bi napravio samo ako misli da dionice vrijede znatno više od tržišne cijene.
Što se tiče niske cijene dionice, FNVC je podložan velikim padovima i rastu ( sjetimo je nekoliko blokada prilikom rasta do 729 kuna ). Trenutno je na najnižoj razini od početka godine i po meni najbolja prilika za kupnju. Zbog THT-a sada je možda i najbolja prilika za kupnju ( dokup ) jer su prometi mali i smatram da je sve do 620 kuna odlična kupnja a mali dioničari skupljaju kapital za THT. Imam ovu dionicu već više od godine dana u portfelju i ne mislim je prodavati barem još par godina. ( slično sam napravio sa KODT-om )
Moja realna procjena vrijednosti ove dionice kreće se između 1500-2500 kuna, a vrijeme će pokazati kad će doći na te razine. U svakom slučaju jedna od najpotcijenjenih dionica na tržištu. No, odluka je uvijek na Vama.
Ako želite FNVC trebate samo biti strpljivi i bit ćete bogato nagrađeni.
Pozdrav svim forumašima ma gdje bili.[smiley11]
Znanče, vidiš da te prozivaju samo zato da ih utješiš…
Sve što si im naveo je više od utjehe, nadam se da ćemo znati cijeniti…
Djelim mišljenje gospodina Znanca!
No sada će s epojaviti jedan drugi problem? Prestat će trgovina dionicama![smiley2]
Zašto? Zato što oni koji posjeduju dionice više neće prodavati jer znaju koliko vrijedi! Oni koji su zakasnili s kupnjom po ovim cijenama nažalost ( ili na sreću ) mogli bi kupovati po skoro početnoj cijeni od 1 kg![smiley2]
Sada je samo pitanje tehnike u koliko koraka ( što manje ) ponuditi vrlo povoljnu kupnju po 1 kg! Tko tu ne zakasni može računati na 100% zaradu![smiley2]
Eto sve dođe na svoje, samo treba biti dobar analitičar!
Bit će bolje![smiley13]
Datum objave: 13.9.2007 Rubrika: Otoci
VLASNIK »FINVEST CORPA« MARIJAN FILIPOVIĆ PREGOVARA S OPĆINOM I POLJOPRIVREDNOM ZADRUGOM VRBNIK [center]
Čabarski magnat kupuje stari hotel u Vrbniku
[/center]Filipovićev hotelski menadžment, koji se već dokazao uspješnim vođenjem Hotela Njivice, uvjeren je da će taj objekt, dovede li ga se na razinu 4 zvjezdice te »udružen« s vinarskim imidžem i bogatom baštinom, vrlo brzo opravdati ulaganja
VRBNIK – Tvrtka »Finvest corp«, u vlasništvu čabarskog drvnoindustrijskog magnata Marijana Filipovića, spremna je u nekadašnji vrbnički hotel »Vrbniče nad morem« uložiti znatna sredstva i na taj način vratiti to mjesto na turističku kartu otoka Krka. Potvrdio nam je to Anton Bolonić, direktor Hotela Njivice