Nestrpljivi prodaju i ruše cijenu! Dobra prilika!
Koliki je Bv i kako su prikazani hoteli Njivice?
U izvještaju pod točkom 6 piše da je gubitak nastao zbog turističkog sektora.
Molim ZNANCA, a i druge znalce za pobliže objašnjenje!
Meni stvarno nije jasno zbog čega se Vi brinete:
1. Da li Vam je gdin Janeš potvrdio da se radi konsolidirano izvješće ? Da.
2. Da li Vam je isti gospodin potvrdio da FNVC Drvar nije uključen u izvješće za 2006 g ? Da
3. Da li Vam je potvrđena prodaja zgrade u Jankomiru ? Da
4. Da li ste svjesni da je FNVC sad na 0.8 nekonsolidiranog booka ? Da
5. Da li znate da je danas objavljeno da će se nespovratni poticaji dijeliti za cca 10-tak dana ?
6. Da li znate otprilike koliki će biti book poslije konsolidiranog izvješća ? Da ( između 1000-1100 kuna )
7. Da li znate da je samo vrijednost Hotela Njivice cca 500 kuna po dionici FNVC-a ? Da
8. Da li znate da je u prvih 10 Floki, Aureus i skrbnički Aureusov račun za portfeljaše ? Da
9. Da li znate da je MF založio ( a ne prodao 5800 komada dionica FNVC-a ) ? Da
__________________________________________________________________________________
Da ne nabrajam dalje jer postajem sam sebi dosadan samo ću Vas pitati jedno : Da li znate itijedan razlog ili činjenicu da je ova dionica precijenjena ????
Iskrcavanja je bilo i uvijek će ih biti na svim dionicama, ali prije ili kasnije sve dođe na svoje. Zato treba samo imati strpljenja.
Evo Vam i trenutni odnos K/P sa transakcijama. Da netko skine prvih 5 naloga sa prodaje ostalo bi 400 komada na prodaji ( od toga 300 na 900 kuna )
Pozdrav svima.[smiley2]
Gospodine Znanac veliko i iskreno hvala na detaljima![smiley2]
Sada je “čak” i meni sve jasno!
Zaslužili ste čistih + pet!
dokupiti[smiley2]
a toj EQi fond pa kakav je to investitor?
Kupio prije 5 mjeseci po 680 kn, a prodaje sada i ispod 680.
Pa mislim zbilja burza nije za svakoga
[smiley1][smiley1]
Meni stvarno nije jasno zbog čega se Vi brinete:
1. Da li Vam je gdin Janeš potvrdio da se radi konsolidirano izvješće ? Da.
2. Da li Vam je isti gospodin potvrdio da FNVC Drvar nije uključen u izvješće za 2006 g ? Da
3. Da li Vam je potvrđena prodaja zgrade u Jankomiru ? Da
4. Da li ste svjesni da je FNVC sad na 0.8 nekonsolidiranog booka ? Da
5. Da li znate da je danas objavljeno da će se nespovratni poticaji dijeliti za cca 10-tak dana ?
6. Da li znate otprilike koliki će biti book poslije konsolidiranog izvješća ? Da ( između 1000-1100 kuna )
7. Da li znate da je samo vrijednost Hotela Njivice cca 500 kuna po dionici FNVC-a ? Da
8. Da li znate da je u prvih 10 Floki, Aureus i skrbnički Aureusov račun za portfeljaše ? Da
9. Da li znate da je MF založio ( a ne prodao 5800 komada dionica FNVC-a ) ? Da
….došlo je do toga da si je sam počo postavljat pitanja i na iste odgovarati…cccccc
Kao i obično kod lukija mudrost “pršti” van granica foruma. Samo činjenice i analize.
Eh da mi je jedan dan vidjeti jedan tvoj post sa nekim suvislim komentarom.[smiley1]
jedini minus koji ja vidim i koji stalno naglašavam je vlasnički udjel…90% je u rukama jednog čovjeka…
..hoće li mini freefloat utjecati da cijena rokne na gore i to izuzetno brzo ili će g. filipović kontrolirati cijenu.–
jedini minus koji ja vidim i koji stalno naglašavam je vlasnički udjel…90% je u rukama jednog čovjeka… ..hoće li mini freefloat utjecati da cijena rokne na gore i to izuzetno brzo ili će g. filipović kontrolirati cijenu.–
O tome bi trebalo diskutirati,ja sam takodjer informiran da se cjena strogo kontrolira iako je izvor cula-rekla
Sve same špekulacije bez argumenata.
Problem je što je na ovom forumu velik broj špekulanata, a mali broj investitora.
Koliko ja gledam ovo poduzeće, ono generira velike prihode i ulaže profit u druge isplatljive grane.
To bi trebalo biti dovoljan razlog za investitora kojemu je horizont daleko, za veći niz godina.
Htio sam reći da špekulanti, koji bi ovu dionicu danas kupili, a sutra prodali, su ništa drugo do ovisnici o svakoj vijesti, komentaru, traču, 3-mjesečnom izvješću i sl.
I reagiraju impulsivno, te kupuju i prodaju bez rezona.
Vrlo ih je lako detektirati na ovom forumu.
Ne razumijem što toliko svi kukaju oko finvesta?! Pa neće narasti u 3 dana! Čitavu prošlu godinu (2006.) Aures ga je držao (oko ulazne cijene) npr. a da se nije pomaknuo manje više ništa. Tek pred kraj godine (kad je FIMA izišla) dionica je narasla u mjesec dana oko 40 %. Mi koji smo bili unutra, tad smo dobro zaradili u vrlo kratko vrijeme. Sad nema nekog ozbiljnijeg razloga zašto ova dionica s obzirom na fundamentalnu potcijenjenost ne bi još narasla, ali ovdje ne ide to preko noći, već treba strpljenja i vremena. Tko je za superbrze vlakove, neka uskače u vrlo popularne dionice (poput negdašnjih “com-dot”)… Ako vam znanac iznosi razloge zašto ova dionica može značajno rasti, to nije garancija da će narasti u tjedan-dva, već da više vrijedi nego što trenutno košta, pa da se radi o dionici na kojoj se može zaraditi kad se cijena približi stvarnoj vrijednosti… Jedini mogući problem ovdje je premali “free-float”, ali to je bilo i u 12. mjesecu ove godine, a dionica je ipak značajno porasla…