Ma više je nego očito da čovjek je htio nešto drugo, a ne puku prodaju za doći do casha zbog možebitnog pada dionice…
Vidljivo iz aviona, a što je htio i zašto je otišlo tih 5xxx komada mislim da i nije pretjerano bitno…[smiley8]
A ste pomislili da čovjek možda uzima lombardni kredit pa je založio malo dionica?
Naravno, to sam i ja pomislio, zar nije korekcija idealno vrijeme za pribavljanje love za lov
..jedino što na listi dionica koje primaju nema FNVC-a, al pretpostavljam da su to zaobišli. Ipak je on ON [smiley11]
quark: ” A ste pomislili da čovjek možda uzima lombardni kredit pa je založio malo dionica? http://www.vaba.hr/ib_lombardni.htm ” Naravno, to sam i ja pomislio, zar nije korekcija idealno vrijeme za pribavljanje love za lov ..jedino što na listi dionica koje primaju nema FNVC-a, al pretpostavljam da su to zaobišli. Ipak je on ON [smiley11]
Mislim da je on ipak klijent za kojega ne vrijede pravila kao za ostale. Činjenica je da cijene padaju i idealno je vrijeme za uzeti margine ili lombardni kredit a njemu ne fali dionica za založiti. Prije će VABI sfaliti keša nego njemu dionica.
[smiley2]
Uzeo je margin kredit u VABA, i to biste pročitali u mom prethodnom postu, da je prošao cenzuru !!
Ima li VABA u svojoj ponudi margin? Koliko vidim reklamiraju samo lombardni!
Pierre:
”
Ha, istu stvar (prodao skrb.VABI) je (Filipović) isti dan napravio i na DIOKI-ju..
”
A ste pomislili da čovjek možda uzima lombardni kredit pa je založio malo dionica?
Evo već je počeo kupovati. U petak malo Siemensa [smiley8] .
Dobro jel izašlo to konsolidirano iuvješće više ili nije?
Na crosec-u je još ono staro i kad računam dobijem BV oko 780 kn, što je još uvijek iznad cijene
Moguce da je nastala korekcija zbog FNVC,ljudi izlaze iz drugih dionica i ulaze ovdje,samo sto nema prometa[smiley1]
” MOŽE LI GORE ??? ” Može [smiley2]
Da može još gore , izgleda loše na top 10.Počeo je rasprodaju i skrbnički RBA.
Nakon prodaje 365 komada , što smo vidjeli jučer , danas vidimo da je prodao još 1557 komada.Dakle ukupno je prodao 1922 komada u 2 dana.To je onih 1,7 milion kuna prometa u ponedjeljak.
Većinu toga je iskrcao taj skrbnički.
E sad , obzirom da deseti na top deset ima 1182 komada a nitko iz top 10 nije rastao, očito je da su kupovali mali ulagači.Možda da nam kolega apoks. da još jednu činjeničnu procijenu stanja stvari.
1. FILIPOVIĆ MARIJAN 553.787 89,70 Osnovni račun
2. VABA D.D. BANKA 5.827 0,94 Skrb. račun
3. LUKA RIJEKA D.D. 3.973 0,64 Osnovni račun
4. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 3.965 0,64 Skrb. račun – 1 557
5. HPB D.D./AUREUS INVEST – AUREUS EQUITY OIF 2.685 0,43 Skrb. račun
6. FLORIČIĆ KRISTIJAN 2.441 0,40 Osnovni račun
7. BUJAS DEAN 1.666 0,27 Osnovni račun
8. HPB D.D. 1.325 0,21 Skrb. račun
9. VUKOVIĆ ROBERT 1.232 0,20 Osnovni račun
10. LOJIĆ ANTUN 1.182 0,19 Osnovni račun