FNVC (Finvest Corp d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska FNVC (Finvest Corp d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Šalite se s 20 % , kolega, zar ne ? Svaki ozbiljni fond nosi puno više. Mi ovdje imamo puno veće ambicije.

Kolegi znancu opet dajem podršku jer…
Kada je HIMR bio oko 600 kn. nisam ga poslušao, sada je 1250.
Poslušao sam njegove argumente za MNDS i kupio na 920, sad je nekih 740 ali ja i dalje vjerujem da ću tu zaraditi. Zaključak je da zbir njegovih dionica koje preporuča donose dobru zaradu, a na ponekoj svak može i pogriješiti, ali dobra analiza najčešće se na kraju dobro isplati.

[color=black][/color]

Šalite se s 20 % , kolega, zar ne ? Svaki ozbiljni fond nosi puno više. .

Ovisi kakva su kome očekivanja.

Ja ću biti zadovoljan ako u slijedećih 5 godina ova dionica ima prosječni rast od 20 % godišnje.

To znači da bi oko 2012. godine cijena ove dionice bila oko 1.800 kuna.

A ako bi gledali i 10 godina unaprijed sa ovakovom dobiti, cijena bi bila oko 4.500 kuna.

Šalite se s 20 % , kolega, zar ne ? Svaki ozbiljni fond nosi puno više. Mi ovdje imamo puno veće ambicije.

Kolegi znancu opet dajem podršku jer…
Kada je HIMR bio oko 600 kn. nisam ga poslušao, sada je 1250.
Poslušao sam njegove argumente za MNDS i kupio na 920, sad je nekih 740 ali ja i dalje vjerujem da ću tu zaraditi. Zaključak je da zbir njegovih dionica koje preporuča donose dobru zaradu, a na ponekoj svak može i pogriješiti, ali dobra analiza najčešće se na kraju dobro isplati.

Nemam ništa osobno protiv kolege znanca niti tvojih stavova, ali bode me malo u oči gore boldana rečenica.
I odabirom naslijepo bi se zadnjih godina postigla dobra zarada (kao što ti kažeš). I tada bi se imalo nekoliko promašaja uz puno veći broj pogodaka. I, na kraju bi se dobro zaradilo (kao što opet kažeš). Kad vjetar puše i purani lete. Ne mislim na znanca nego na trend tržišta zadnjih godina.
Ponavljam, ne ulazim u znančevu kompetenciju, a osim toga slažem se s njegovim razmišljenjem u vezi ove dionice.
Dakle, samo me rečenica zasmetala. Znancu želim sreću u predviđanjima jer to će, ako ništa drugo, značiti da nam svima zajedno ne ide loše.

"Ne brojite novac dok još sjedite za stolom."-profesionalni kockar

Trziste funkcionira na lakomosti istrahu![smiley2]
Sada kada pocmu padati napuhane dionice ostaje mjesta za podcjenjene, jer lovice jos uvijek ima na trzistu!
Bar su se sad fondovi rjesili malo viska napuhanih dionica!
Sve nam ide u prilog![smiley2]
Pozuri polako.
Tko nije pazio …… rodjo!

14.02.2007.
Spade: ” Očito me nisi shvatio g. Znanac, sve mi se čini da nisi rod g. Filipoviću ili možda znanac.[smiley1] Samo sam naglasio da je premali opticaj dionica na burzi sa kojima se lako manipulira. Pozdrav! ” I onda slijedi zaključak ,gdje su moguće manipulacije,treba se čuvati znanaca i prijatelja.

edo:
” 14.02.2007.
Spade: ” Očito me nisi shvatio g. Znanac, sve mi se čini da nisi rod g. Filipoviću ili možda znanac.[smiley1] Samo sam naglasio da je premali opticaj dionica na burzi sa kojima se lako manipulira. Pozdrav! ” I onda slijedi zaključak ,gdje su moguće manipulacije,treba se čuvati znanaca i prijatelja.

Ma imaš pravo Edo, treba se držati svojih neprijatelja. Oni se bar ne pretvaraju da te vole. Trebao si se ti držati Cartmanna.

Zoran Milanović: " [u]......to nisam pročitao, ne znam ništa o tome a najbolje mi je kad čujem da o tome treba odlučiti struka, ma kakva struka, mislim .........[/u]"

Obzirom da sam dobio puno poruka oko razlike kons. i nekons. izvještaja FNVC-a, a da svima posebno ne odgovaram evo pojašnjenja:

FNVC-R-A NIKAD U SVOJIM FI NIJE UKLJUČIVAO FNVC DRVAR.

Sad će ga morati objaviti zbog Hanfe. Automatski samim tim tvrtka postaje transparentnija i zanimljivija ulagačima, jer se dosad vodila polemika da li je ili nije FNVC Drvar u bilanci. Odgovor je: NIJE niti je bio. E sad to znači da su prihodi FNVC-a daleko veći ( naravno i rashodi ), različita je i dobit ( gubitak ) ali što je najvažnije:
KAPITAL I REZERVE FNVC-A su 31.12 bili cca 480 mil kuna a broj dionica cca 617.000. Sada na kapital treba pribrojiti kapital FNVC-A Drvar ( točnije 66.6 % jer su u tom dijelu vlasništva ) a broj dionica ostaje isti.
POVEĆAVA SE BV DIONICE ( tzv. book ) i svi ostali parametri ( P/E, EPS, P/BV….)

Zbog toga FNVC raste i naravno uz prodanu zgradu, poticaje i nerevaloriziranu imovinu ( Hotel Njivice i sl. ) trebao bi rasti i dalje.

Nadam se da sam pojasnio bit samog konsolidiranog izvještaja koji očekujemo.

Hvala znancu na objašnjenju ali meni nije jasno kako FNVC Drvar nije u bilanci? Kako je bila financirana kupnja FNVC Drvar? Što je stavka u bilanci: Dugotrajna financijska imovina 168591000Kn?
Unaprijed hvala na odgovoru.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Ne mogu odgovoriti na Vaše pitanje, ali najbolje da nazovete gdina Janeša 01/3440-140 ( financije FNVC-a ) da Vam on pojasni. Meni je samo potvrdio da FNVC Drvar nije niti je ikada bio u bilanci FNVC-a i da je zgrada u Jankomiru prodana. Najbolje da nazovete njega. Niti meni nije jasno kako je bila financirana kupnja FNVC-a Drvar, ali gdin Janeš kaže da on nije u bilanci pod nijednom stavkom, niti je bio.

Moze netko stavit k/p i omjer

Ma može. Ja sam se u međuvremenu čuo s gdinom Janešom i potvrdio mi je da su izvještaji još u reviziji i da ih očekuju još danas. Također je rekao da je njegovo mišljenje da će se kapital i rezerve FNVC-a Drvar pribrojiti FNVC-u. Tko ne vjeruje ima broj pa može nazvati.

U međuvremenu K/P. 1320/885 ( ako se pokupi ovo do 720 ) ostaje 120 komada do blokade.

Danas i sutra bit će zanimljivo pogledati promjene u prvih 10 dioničara.

Kako bi jedan forumaš ( uvaženi ) rekao: Što još da Vam obećam ???

Ma nisu ti vjerovali ni za HIMR pa ne moraju ni sada. Ja sam se nakrcao na vrijeme, sad samo čekam da vlakovođa Janeš da signal za polazak. Fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii……………….

Zoran Milanović: " [u]......to nisam pročitao, ne znam ništa o tome a najbolje mi je kad čujem da o tome treba odlučiti struka, ma kakva struka, mislim .........[/u]"

New Report

Close