Ova firma tj.dionica vrijedi, ali je previše iskontrolirana od strane jedne osobe..to je možda i kočnica cijeni, koja je već trebala biti veća …kako stvari stoje neće to još jedno vrijeme nikamo..iako, nadam se da sam u krivu!
Slazem se u potpunosti. U top 10 je 94,13% dionica.
Conan O’B: ” pa ova cjena stoji već skoro pola godine a dionica vrijedi skoro duplo.
To je jako proizvoljna konstatacija.
Cijena dionice je upravo onakva koliko je tržište spremno platiti za nju !!! I to je jedina filozofija, a sve ostalo je mačak u vreči!
I ovo je proizvoljna gramatika.
Dobro da nisi potpuno fulao tj. napisao maćak u vreči.
Pustimo gramatiku. Slažem se da je cijena dionice upravo onakva koliko je tržište spremno platiti za nju. No da li je ta tržišna cijena blizu realne vrijednosti ovisi između ostaloga i o tome koliko tržište dobro poznaje tu firmu, njezino poslovanje, perspektive, vrijednost imovine i sl.
Smatram da tržište jako malo zna o Finvestu, stoga je i cijena tu gdje je. No ja također mislim da dionica realno vrijedi barem duplo. Na kraju krajeva ne bih je držao u portfelju da ne mislim da toliko vrijedi.
Pozdrav!
Smatram da tržište jako malo zna o Finvestu, stoga je i cijena tu gdje je.
Vidiš ja se s tobom slažem u drugom dijelu ….stoga je i cijena tu gdje je
a što se tiče prvog dijela mislim da tržište zna sve o Finvestu!
Smatram da tržište jako malo zna o Finvestu, stoga je i cijena tu gdje je.
Uf, uf.
Pa ti naravno sve znaš !!??
To me podsjeća na onu poslovicu gdje se u jednosmjernoj cesti svi voze u jednom pravcu, a samo jedan vozi u krivom pravcu. I gle čuda, upravo taj onda kaže, “vidi sve ove budale, pa oni se voze u krivom smjeru”. He.he.he
Točno, a također možete provjeriti da se priprema prvi put KONSOLIDIRANO izvješće FNVC-a koje će mnoge iznenaditi obzirom da će biti uključen i FNVC Drvar i još neke tvrtke u vlasništvu FNVC-a . Sve navedeno možete provjeriti ako nazovete financije FNVC-a u Zagrebu.
Tada će prvi put book FNVC biti iznad 1000 kuna, a također se slijedeći tjedan mogu očekivati i rezultati natječaja za bespovratne poticaje.
E pa onda ćemo vidjeti je li ovo perspektivna dionica i da li je omjer P/BV vrijedniji od cca 0.6 booka.
Dva su fonda u prvih 10 + Floki. Mislim da je to dovoljno za ovu dionicu.
Dugo smo čekali ali mislim da vrijeme ove dionice dolazi vrlo skoro.
Pozdrav i g..c,g…c !!![smiley2]
Točno, a također možete provjeriti da se priprema prvi put KONSOLIDIRANO izvješće FNVC-a koje će mnoge iznenaditi obzirom da će biti uključen i FNVC Drvar i još neke tvrtke u vlasništvu FNVC-a . Sve navedeno možete provjeriti ako nazovete financije FNVC-a u Zagrebu.
Tada će prvi put book FNVC biti iznad 1000 kuna, a također se slijedeći tjedan mogu očekivati i rezultati natječaja za bespovratne poticaje.
E pa onda ćemo vidjeti je li ovo perspektivna dionica i da li je omjer P/BV vrijedniji od cca 0.6 booka.
Dva su fonda u prvih 10 + Floki. Mislim da je to dovoljno za ovu dionicu.
Dugo smo čekali ali mislim da vrijeme ove dionice dolazi vrlo skoro.
Pozdrav i g..c,g…c !!![smiley2]
znanac držim te za riječ jer ovu dionicu čekam jako dugo i planiram nešto još i dokupiti
Naravno da za to postoji jako dobar razlog:
Prenosim citat sa centra investiranja:
Gastarbajter
Platinum member
Gastarbajter’s Avatar
Default Re: Finvest corp. d.d. Čabar
Naredni tjedan bi trebalo izaći konsolidirano financijsko izvješće za Finvest corp d.d. sa ukupnim prihodima i ukupnom imovinom. Znači izvješćem će biti obuhvaćeni i Fivest Čabar i Finvest Drvar . Prema tom izvješću knjigovodstvena vrijednost dionice FNVC-R-A trebala bi biti preko 1.000 kuna.
No, to je samo medenjak u usporedbi sa onim što uskoro slijedi, a to što slijedi je licitarsko srce.
Uskoro slijedi prodaja novosagradjenog poslovnog prostora u Zagrebu na adresi Velimira Škorpika 24 u vlasništvu Finvest corpa d.d. Vlasništvo 1/1.
Poslovni prostor građen je radi prodaje. Objekti su gotovi, kupac je tu. Riječ je o jednom objektu od pet katova cirka 5.000 kvadrata poslovog prostora, plus prodajno-skladišni objekt cirka 1.700 kvadrta, plus dvorište 8.912 kvadrata.
Koliko će to biti izvanrednih prihoda na računu Finvesta d.d. u ovoj godini, i koliko će to biti po dionici FNVC-R-A sami izračunajte.
E sad po meni i tržišnim cijenama riječ je o cca 20 mil Eura što bi FNVC-u trebalo dati izvanredni prihod od cca 70 mil kuna.
Eto, sad znate i razlog povećane trgovine FNVC-om danas.
Dakle sad ne treba govoriti ni g..c,g..c !!!
SAd je meni jasno zasto se gricka…ma ova je dionica uvijek isla gore kad su druge isle dolje ili stajale…to je naime najbukvalniji moguci razlog…[smiley11]
Sad se vidi zašto je Gastarbajter šutio o FNVC-u. Sigruno je da ćemo da u srijedu vidjeti u prvih 10.
Klasika kad on dokupljuje. Šuti ko zaliven.
A dobro nema veze, sad imamo branu na 680 ( to je trajni nalog koji dugo stoji ).
Kupnja jača, prodaje van prvih 5 naloga skoro da i nema ( 600 komada ukupno ) i ako netko pokupi ovaj veliki nalog nema više zapreka.
Ako ga ne pokupi danas poslije konsolidiranog izvješća 2006 godine sigurno će ga netko ugrabiti.
Sad ima bar 3 razloga za kupnju FNVC-a: FGI 2006 konsolidirani ( očekuje se za koji dan ), poticaji , prodaja zgrade.[smiley2]