FNVC (Finvest Corp d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska FNVC (Finvest Corp d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hvala na komentaru ,

Objektivnosti radi bilo bi u redu dodati i one lose stavke . Znam da nije profitabilno ali je postenije i vise ce cijeni.

Pozdrav

…za sad jedina loša stvar je zasigurno što jedan čovjek drži 90%…uz to puno mu bolje ide mešetarenje nego drvenarija…[smiley2]

fundamenti.blog.hr - vjeruj u fundamente! moj skype: markoqc5

Po mome skromnom misljenju iz analiziranja financijskih izvjestaja veliki ucinak na raspolozenje ulagaca ima rubrika pod nazivom “dobitak ili gubitak skupine nakon poreza” pa bio on i nekonsolidirani a ta je vrijednost kod ove tvrtke za 2006 blizu 80% manje nego li 2005 (izvor podatka mozete naci na stranici HANF-e http://www.crosec.hr)
Jasno da samo na osnovu toga ne ocijenjujemo kompletno poslovanje niti daljne ulaganje u istu ali “zasluzuje” obzir.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

da bilo bi savršeno naći firmu koja ostvaruje ogromnu dobit, trži se ispod bv, isplaćuje dividende..bla,bla…
..gledajte rashode i na što se troši …gdje se topi dobit…mislim da je kolega otprije već spomenuo poprilične investicije…

..mene osobno dividenda i zadržana dobit ne tenta previše….ako se, naravno ulaže u razvoj….
a i volio bi još jedan fond u top 10..[smiley11]

fundamenti.blog.hr - vjeruj u fundamente! moj skype: markoqc5

da bilo bi savršeno naći firmu koja ostvaruje ogromnu dobit, trži se ispod bv, isplaćuje dividende..bla,bla…
..gledajte rashode i na što se troši …gdje se topi dobit…mislim da je kolega otprije već spomenuo poprilične investicije…

Hm, dobit se ne topi investicijama. To se ne vidi direktno u racunu dobiti i gubitaka (neutralno je). Indirektno da (povecani fin. rashodi zbog kredita npr.).

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Po mome skromnom misljenju iz analiziranja financijskih izvjestaja veliki ucinak na raspolozenje ulagaca ima rubrika pod nazivom “dobitak ili gubitak skupine nakon poreza” pa bio on i nekonsolidirani a ta je vrijednost kod ove tvrtke za 2006 blizu 80% manje nego li 2005 (izvor podatka mozete naci na stranici HANF-e http://www.crosec.hr) Jasno da samo na osnovu toga ne ocijenjujemo kompletno poslovanje niti daljne ulaganje u istu ali “zasluzuje” obzir. Pozdrav

To što pričaš nema veze. Pogledaj Tehniku. Dobit 50% manja, a dionica otišla nebu pod oblake.

Ono što je puno bitnije je buduća dobit / poslovi. Da bi je bilo mora biti i puno ulaganja.

Kad ti budeš vidio veliku dobit mi ćemo se iskrcavati[smiley1]

[b][color=blue]Popravljam hrenovke![/color][/b]

Po mome skromnom misljenju iz analiziranja financijskih izvjestaja veliki ucinak na raspolozenje ulagaca ima rubrika pod nazivom “dobitak ili gubitak skupine nakon poreza” pa bio on i nekonsolidirani a ta je vrijednost kod ove tvrtke za 2006 blizu 80% manje nego li 2005 (izvor podatka mozete naci na stranici HANF-e http://www.crosec.hr)
Jasno da samo na osnovu toga ne ocijenjujemo kompletno poslovanje niti daljne ulaganje u istu ali “zasluzuje” obzir.
Pozdrav

Meni stvarno nije jasno da ne vidiš da je FNVC u 2006 godini povećao svoju vrijednost 6% a ne smanjio 20% kako ti kažeš. Pa zar to iz tablice na crosecu i FI nije vrlo jasno vidljivo. Također je vidljiv i rast prihoda.
Što se tiče da se dobit ne topi investicijama također je besmisleno. Pa ako ulažem u gradnju zgrade i pogona valjda povećavam rashode i smanjujem dobit. Pa to su osnove računovodstva.

Dajte malo pogledajte tablice.

A di su još kapitalni poslovi kao što je recimo opremanje hotela LANO za dizanje kategorizacije …
Ovo je tek početak…

Na pomolu je nova energetsko-industrijska revolucija....

Što se tiče da se dobit ne topi investicijama također je besmisleno. Pa ako ulažem u gradnju zgrade i pogona valjda povećavam rashode i smanjujem dobit. Pa to su osnove računovodstva.

Kolega znanac, ovo je jednostavno bezočna laž 🙂 Kao što je kolega deimos naveo nekoliko postova iznad, investicije se ne vide direktno kroz RDG. Ukoliko se investiraju vlastita sredstva, u aktivi bilance se provodi transformacija financijske imovine u materijalnu. Ukoliko se pak angažiraju tuđa sredstva, povećavaju se obveze u pasivi i materijalna imovina u aktivi.

Što se tiče RDG, glavnica investicija prošlih razdoblja povećava rashode kroz amortizaciju. Rashodi se (u slučaju da se investiralo korištenjem tuđih sredstava) još dodatno uvećavaju za iznos plaćenih kamata (financijski rashodi).

Eto…

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

budd:

Evo novih soma komada na prodaji. Jel to Gosp. Filipović ili gosp. Znanac?

Gdin Hrešć kao što će se vidjeti. Danas ćete moći vidjeti ko je kupio onih 600 komada u jednoj transakciji u ponedjeljak. Po meni Raiff EQI ili Aureus.

Suludo je prodavati FNVC na ovim cijenama od početka godine. Tvrtka koja posluje sa solidnom dobiti se prodaje na 80% booka. Unutra su 2 fonda, Floki i mislim da će danas ili sutra i Zimzi biti u prvih 10.

No, pričekajmo izvješće pa da vidimo onda tko ima najbrži prst.

Čini se da je Raiff pokupio ti h 600 kom…

Na pomolu je nova energetsko-industrijska revolucija....

Ohoho. Točno zboriš.

1. FILIPOVIĆ MARIJAN 559.614 90,65 Osnovni račun
2. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 5.887 0,95 Skrb. račun
3. LUKA RIJEKA D.D. 3.973 0,64 Osnovni račun
4. HPB D.D./AUREUS INVEST – AUREUS EQUITY OIF 2.685 0,43 Skrb. račun
5. FLORIČIĆ KRISTIJAN 2.441 0,40 Osnovni račun
6. HPB D.D. 1.475 0,24 Skrb. račun
7. BUJAS DEAN 1.416 0,23 Osnovni račun
8. VUKOVIĆ ROBERT 1.202 0,19 Osnovni račun
9. LOJIĆ ANTUN 1.182 0,19 Osnovni račun
10. HREŠĆ STJEPAN 1.060 0,17 Osnovni račun

Od 15.05.2007. dokupili 629 kom a od 01.01.2007 2779 kom.

Razmišljam o podebljanju osobnog računa.[smiley2]

[b][color=blue]Popravljam hrenovke![/color][/b]

Evo stanja 31.12.2006. sa croseca:

FILIPOVIĆ MARIJAN, TRŠĆE, HRIB 1, 559614 dionica (90,5889%)

LUKA RIJEKA D.D., RIVA 1 / UPRAVA, 51000 RIJEKA, 3973 dionica (0,6431%)

RAIFFEISEN BANK AUSTRIJA / EQI, PETRINJSKA 59, 10 000 ZAGREB, 3108 dionica (0,5031%)

HPB D.D./AUREUS INVEST – AUREUS EQUITY, JURIŠIĆEVA 4, 10000 ZAGREB, 2685 dionica (0,4346%)

FLORIČIĆ KRISTIJAN, MUNTE 128, 52203 MEDULIN, 2441 dionica (0,3951%)

HPB D.D./AUREUS INVEST – ZBIRNI RAČUN DOM.FIZ.OSOB., JURIŠIĆEVA 24, 10 000 ZAGREB, 1595 dionica (0,2582%)

HREŠĆ STJEPAN, A. MIHANOVIĆA 24, 40323 PRELOG, 1366 dionica (0,2211%)

PARTNER KAPITAL D.O.O., VONČININA 20, ZAGREB, 1165 dionica (0,1886%)

PARTNER BANKA D.D./ ZBIRNI. RAČ. PAR.KAP., VONČININA 20, ZAGREB, 1106 dionica (0,179%)

KRAJINA ADEM ML., PRILAZ GJURE DEŽELIĆA 72, ZAGREB, 1077 dionica (0,17%)

Riječ je o vrlo velikom fondu koji posluje na svjetskom tržištu Raiff EQI samo ga Raiff. vodi kao skrbnički račun.On je vjerovatno danas još kupovao, a Hrešč prodavao ono što mu je ostalo.

Udio prvih 10 dioničara popeo se na 94.11 %.

Ako sutra ode onaj Hreščov nalog od 900 komada, mogli bi lako potegnuti preko 700 kuna.
Još ako bi došao i izvještaj blago nama.

New Report

Close