Evo koliko sam upoznat do petka bi trebao izići izvještaj FNVC-a za 1Q 2007 godine. Postoji velika mogućnost da iziđe i konsolidirano izvješće za 2006 godinu ( a što bi to značilo ne treba ni spomenuti )
Evo i jedan dio maila od Hanfe oko izvještaja:
Poštovani,
Agencija za nadzor financijskih usluga (dalje:Agencija) zaprimila je
elektroničkom poštom Vaše pitanje vezano uz dostavljanje tromjesečnih
financijskih i poslovnih izvješća (dalje: izvješća), društva Finvest corp
d.d., Čabar, odnosno zašto društvo ne dostavlja izvješća u zakonu propisanom
roku Zagrebačkoj burzi d.d. Zagreb (dalje: Burza), te razlog zašto nisu
konsolidirana.
Kako su Vaše tvrdnje uz dostavljanje izvješća izdavatelja Finvest corp d.d.
točne, Agencija je poduzela potrebne mjere prema izdavatelju, a isto tako i
prema Burzi.
S poštovanjem
Ksenija Veseli, Hanfa
Eto to je za sada to. Sutra bi trebalo biti vidljivo tko je u ponedjeljak skupio onih 600 komada u jednoj transakciji.
Na kraju evo i trenutan odnos na FNVC ( nije tako loše, samo da nema ovog naloga na 665 ) !!!
Što da Vam kažem nego: G..c,g..c !
[smiley2]
Biti će i više nego dobro ako izađe konsolidirano,…
Nego meni jedna stvar nije jasna, kako to da FI ima na CROSEC-u,a burzi nije dostavljena xls inačica na čitavom nizu dionica…
U čemu je problem i zašto tu nema zakona…!?
Bojim se da bljedoliki MF više nema izbora, ovaj put će morati predati taj pergamnet od izvješća, hi,hi,hi[smiley2]
Evo koliko sam upoznat do petka bi trebao izići izvještaj FNVC-a za 1Q 2007 godine. Postoji velika mogućnost da iziđe i konsolidirano izvješće za 2006 godinu ( a što bi to značilo ne treba ni spomenuti ) Evo i jedan dio maila od Hanfe oko izvještaja: Poštovani, Agencija za nadzor financijskih usluga (dalje:Agencija) zaprimila je elektroničkom poštom Vaše pitanje vezano uz dostavljanje tromjesečnih financijskih i poslovnih izvješća (dalje: izvješća), društva Finvest corp d.d., Čabar, odnosno zašto društvo ne dostavlja izvješća u zakonu propisanom roku Zagrebačkoj burzi d.d. Zagreb (dalje: Burza), te razlog zašto nisu konsolidirana. Kako su Vaše tvrdnje uz dostavljanje izvješća izdavatelja Finvest corp d.d. točne, Agencija je poduzela potrebne mjere prema izdavatelju, a isto tako i prema Burzi. S poštovanjem Ksenija Veseli, Hanfa Eto to je za sada to. Sutra bi trebalo biti vidljivo tko je u ponedjeljak skupio onih 600 komada u jednoj transakciji. Na kraju evo i trenutan odnos na FNVC ( nije tako loše, samo da nema ovog naloga na 665 ) !!! Što da Vam kažem nego: G..c,g..c ! [smiley2]
ako ja ovo dobro shvaćam ti si radio posao koji je trebala odraditi gđa. Ksenija iz HANFE.
a šta bi bilo da joj nisi pisao. KATASTROFA
Na kraju evo i trenutan odnos na FNVC ( nije tako loše, samo da nema ovog naloga na 665 ) !!! Što da Vam kažem nego: G..c,g..c ! [smiley2]
Sve su to minorne količine, čeka se neki veći igrač da sve to pokupi, tek onda bumo vidli koliki će biti skok.
ako ja ovo dobro shvaćam ti si radio posao koji je trebala odraditi gđa. Ksenija iz HANFE.
a šta bi bilo da joj nisi pisao. KATASTROFA
Dobro si shvatio. Ja sam pisao mail Hanfi i dobio brzi odgovor. Ako izađe konsolidarano izvješće mislim da bi prema mojim procjenama nekonsolidirani book Finvesta trebao biti oko 1650 kuna. E sad ostaje da vidimo reakciju kad izađe izvještaj. Moguće da prvo dođe izvještaj za 1Q a tek onda konsolidirani za 2006 godinu.
Biti će i više nego dobro ako izađe konsolidirano,…
Nego meni jedna stvar nije jasna, kako to da FI ima na CROSEC-u,a burzi nije dostavljena xls inačica na čitavom nizu dionica…
U čemu je problem i zašto tu nema zakona…!?
Ovo je interesantno, Znanac je zatražio mailom očitovanje od Hanfe, a upravo jutros sam ja zatražio pojašnjenje od Zagrebačke burze prije nego sam vidio njegov post. Dobio sam i odgovor:
“Poštovani,
Društva su obavezna dostaviti izvješća Zagrebačkoj burzi, no pritom nema
veze između HANFA-e, FINA-e i Burze.
Ako je izvještaj u JIK, a na stranicama Burza ga nema to znači da je
isti dostavljen Komisiji, tj HANFA-i ali ne i Burzi.
Razlika je u činjenici da Burza nema mogućnosti sankcionirati Društvo
zbog nedostave izvješća, što HANFA kao regulator može te otud i razlika
u redovnosti dostave jednima i drugima. Burza može samo opomenuti Društvo.
S poštovanjem,
—
Ivan Kolar
Voditelj odjela uvrštenja ”
Izgleda da su mali dioničari počeli bivati malo aktivnijima, što je nakada zastupao i Benjamin Graham (kasnije je odustao jer nije uspio puno postići-nadam se da mi hoćemo barem da dobijemo izvješća).
U svakom slučaju sad znam kome mailati kada ne bude izvješća.
Što se konsolidiranih izvješća tiče, Filipoviću to sigurno ne odgovara (malo van, oplodi novac, vrati se u FNVC za koji on najbolje zna da vrijedi… sve dok ga netko ne prisili da i ostalima pokaže koliko to vrijedi).
Tako je!
Nama malima ostaje pritisnuti HANFU, jer ako je hanfa pritisnula nas preko brokera novim pravilnikom protiv manipulacija na tržištu, i tu imaju vezu HANFA, brokeri,burza.. Onda bi bilo u redu ida postoji veza HANFA, CROSEC (jik), D.D. društva, burza u smislu dostave svim institucijama tražena FI…
U protivnom bi bilo licemjerno da burza nema FI (niti istrument prisile), a ona je ta koja drži d.d u JAVNIM dioničkim društvima a nema izvještaj o poslovanju tako da onda JAVNO baš i ne stoji kao epitet…
Vjerovatno je već netko upoznat sa rezultatima, pa skida prodaju.
K/P 2053/1426
Nije loše, kao ni promet. Moglo bi to danas potegnuti i do……….
U privitku stanje i transakcije.
Kad će bosanac dati izvještaj da se stignem ukrcati ako krene?