Priče o zavadi Filipović – Floričić spadaju u kategoriju “bajki”. Pa Floki je mogao već 100 puta izići iz FNVC i gotova priča. Istina je da je Filipović prodao 9000 komada FNVC ali i da je 4000 kupio natrag po višim cijenama.
Floki nije prodavao nijednu dionicu ali je u međuvremenu kupovao. ( zbirni račun Aureusa ).
A što se tiče vremena toga bar ima dovoljno.
Po meni cijenu će određivati najviše Raiff. fond EQI koji je na drugom mjestu i naravno Filipović. Kako sada stoje stvari Filipović ne prodaje a EQI polako kupuje.
E vidiš ja sam čuo obrnuto.
Možda Floki ne će namjerno izaći iz FNVC.
A možda su to sve bajke kako ti kažeš. Ostaju glasine …
Ma kolege, fundament je tu, a veliki će dići kad njima bude odgovaralo, tu mi ništa ne možemo nego čekati ali pametan zna što čeka. Pa ne može svima biti interes da dugo demfaju cijenu, zar ne ?
e sad, dionica štima, firma još bolja, MANA…90% u rukama jednog čovjeka, koji uz to je i dobar investitior, kuži burzu,..
…baš me interesira što vi mislite…dali je taj mali freefloat dobro ili loše…npr. malo je dionica vani i kad krene potražnja dionica na malom volumenu ide gore, i to jako…što sad, dali vlasnik čuva dionice i onda ih na npr. 1.5 bv otpusti par posto i tako fino zaradi ili otpušta čitavo vrijeme i tako drži dionicu na nekom podcijenjenom nivou iz nekih njemu znanih razloga…
koji je scenari po vama izgledniji?
Na kladionici koeficijent bi za to bio 1:100 Sandra.
Da će biti 700 e to bi već bilo cca 1:1,6.
P.S. Ne kladim se inače.
izgleda da bi kolega znanac mogao biti upravu…skida se lagano po ask-u….potražnja je daleko jača od ponude a ovaj nalog smeta…nakon njega ništa ozbiljno do 700kn
FNVC-R-A Vrijeme: 10:36:45
Kupnja
Ukupno ponuda 23
Ukupno dionica 1799
5 najboljih ponuda
Cijena Količina
Prodaja
Ukupno ponuda 23
Ukupno dionica 1128
5 najboljih ponuda
Cijena Količina
685,00 2
670,01 12
670,00 110
668,01 23
655,01 13
692,97 135
693,00 30
698,00 9
699,97 9
700,00 231
Transakcije
Cijena Količina Vrijeme
692,97 7 10:31:17
692,97 12 10:26:31
692,97 6 10:18:24
Dobro, ni kupnja nije baš jaka ali na prodaji je samo 1165 dionica. Realno to je cca 400-500 dionica na prodaji jer ostale su postavljene visoko pa ih ne bi uzeo u obzir. Ako netko potegne mogli bismo lako preko 700.
Smatram ako ova dionica ode preko 700 da će to biti okidač i da će vrlo brzo probiti book, naraočito ako je točno da FNVC mora dostaviti konsolidiran izvještaj, a ne zaboravimo da natječaj za bespovratne poticaje istječe u ovaj petak.
Evo trenutno stanje.
galinčev znanče za proboj nije dovoljan okidač dok je tu marijan, tu treba tenkovska potpora i brdo pješadije
imho
znanac: “..naraočito ako je točno da FNVC mora dostaviti konsolidiran izvještaj,..”
Zašto FNVC mora dostaviti konsolidirani izvještaj? Da li se nešto promijenilo u zakonu ili u kaznama za one koje to ne učine?
Ne znam za kazne, ali tvrtke moraju dostaviti konsolidirana godišnja izvješća ( kako u poreznu upravu tako ih moraju objaviti i na zse-u ) Poznavajući politiku Samodola ne bi se čudio da su se i kazne povećale.
Primjeri sa stranih burzi govore da je Apple koji je zakasnio sa izvješćem 1 dan platio paprenu kaznu.
Ne znam za kazne, ali tvrtke moraju dostaviti konsolidirana godišnja izvješća ( kako u poreznu upravu tako ih moraju objaviti i na zse-u ) Poznavajući politiku Samodola ne bi se čudio da su se i kazne povećale.
Primjeri sa stranih burzi govore da je Apple koji je zakasnio sa izvješćem 1 dan platio paprenu kaznu.
e ovo se slažem i ja se pitam kakva smo mi “jedna od vodećih burzi u regiji” ( kako svaki dan slušam kad nazovem zse ) kad se elementarne stvari ne rješavaju???
trebao bi samodol uzeti marijana filipovića kao primjer i oderati takvom kaznom da ga prođe volje za igrom skrivača kakave igra sa ulagačima. a onda se i drugi zamislili
znanac: ” Ne znam za kazne, ali tvrtke moraju dostaviti konsolidirana godišnja izvješća ( kako u poreznu upravu tako ih moraju objaviti i na zse-u ) Poznavajući politiku Samodola ne bi se čudio da su se i kazne povećale. Primjeri sa stranih burzi govore da je Apple koji je zakasnio sa izvješćem 1 dan platio paprenu kaznu. ” e ovo se slažem i ja se pitam kakva smo mi “jedna od vodećih burzi u regiji” ( kako svaki dan slušam kad nazovem zse ) kad se elementarne stvari ne rješavaju??? trebao bi samodol uzeti marijana filipovića kao primjer i oderati takvom kaznom da ga prođe volje za igrom skrivača kakave igra sa ulagačima. a onda se i drugi zamislili
Zanimljivo je da je ovo jedna od najlakših stvari za riješit ali se ne riješava…
Očito je u pitanju nedostatak volje vjerojatno uzrokovan pritiscima sa strane (iliti burza još uvijek nije spremna stati u zaštitu investitora nego štiti pojedine špekulante)
Transakcije
Cijena Količina Vrijeme
683,00 10 12:25:04
685,00 2 12:16:00
692,97 13 11:15:03
692,97 7 10:31:17
692,97 12 10:26:31
692,97 6 10:18:24
Evo samo dvije transakcije po bidu i sve je stalo i svi su zbunjeni…izgleda da ipak nećemo gore prije izvještaja…