Od Nove Godine do danas protrgovano 24.771 kom FNVC-a po prosječnoj cijeni od 666 kn!
Inače zaključna cijena 02.01. bila je 660,01 kn.
Ovo je jedna od rijetkih dionica koja nije rasla na krilima tržišta u zadnja četiri mjeseca.
I što ćemo sad Yokozuna ??? A zaboravio si napisati da je Marijan kipao na 700 kuna. Samo ne znam kako će to Vama pomoći ??? Bojim se nikako.
Od Nove Godine do danas protrgovano 24.771 kom FNVC-a po prosječnoj cijeni od 666 kn!
Inače zaključna cijena 02.01. bila je 660,01 kn.
Ovo je jedna od rijetkih dionica koja nije rasla na krilima tržišta u zadnja četiri mjeseca.
Biti dioničar Finvesta je čisti mazohizam. Mene ulaganje u Finvest podsjeća na ulaganje u AC Rusija. Svi fomdovi bilježe rast čak i tržište Rusije raste, samo AC Rusija ne.
Znači svi puše osim osnivača Happy linea.
Dragi kolege,
Niste se baš iskazali s argumentima, ali ću ja:
Revalorizirani book ove firme iznosi minimalno 1.200 kuna
Pored drvne divizije koja je prvi izvoznik drvnih prerađevina u Hrvatskoj, drugi izvoznik namještaja, s vlasništvom Finvesta Drvar, u grani koja je proglašena najperspektivnija, prima poticaje i ima strategiju razvoja tu su i hoteli Njivice
http://www.hoteli-njivice.hr/Home.aspx?PageID=4
s:
dva moderna hotela sa *** zvjezdice:
– Jadran (sa 224 moderno opremljenih soba) i
– Beli kamik I i II (sa 376 moderno opremljenih soba)
depandansa Adria sa ** zvjezdice raspolaže sa 36 trokrevetnih i četverokrevetnih soba
turističko naselje Flora sa ** zvjezdice:
– bungalovi: 60 trokrevetnih i četverokrevetih soba
– apartmani: tipa A za 8 osoba, tipa B za 4-5 osoba i tipa C za 6 osoba
veliki autokamp sa ** zvjezdice koji ima kapacitet 2000 mjesta.
te najavljena ulaganja u luksuzne vile i golf terene.
Što još reći nego jako podcijenjeno.
Rast neke dionice nemože predvidjeti nitko jer nismo vidovnjaci, no argumentirati ono što je podcijenjeno možemo i smijemo.
[smiley1]
Okidač za ovu dionicu će najvjerojatnije biti konsolidirani BV. Takođe kada mirovnjaci počmu kupovati dionice iz JDD kotacije (koliko sdam ja čuo navodno ovog ljeta) ova će im dionica sigurno biti na meti. Možda se oboje desi istovremeno. U svakom slučaju teško se može desiti da ako sada kupite ovu dionicu da nakon godinu dana nemate solidan prihod. Naravno iz svega proizilazi da je ovo dionica za strpljive. Ako neko hoće bržu zaradu neka ide negdje drugdje jer fnvc može još par mjeseci stajati na mjestu (iako se ja nadam da ćeveć ovaj tjedan gore.)
Ili drugim rječima: stanje je isto kao i prije 5 mjeseci…osim ove izvozne ofenzive…
Razmišljam o izlasku odavde. Sve ostalo šiba gore.
A još kad se sjetim da sam iz Tiska izašao da bi ovamo ušao….
A ja kad vidim da mi FNVC čini trećinu portfelja…jako žalosno..kad će već jednom i ovdje zasjati bar malo sunca?
Baš čekaju takve kao što ste vi da vam pukne film i da im prodate.
Ja čekam do besvjesti.[smiley2]
No zato HPB skrbnički, u naravi Aureus portfeljaši lagano dokupljuje.
02.05.2007.
1. FILIPOVIĆ MARIJAN 559.614 90,65 Osnovni račun
2. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 5.268 0,85 Skrb. račun
3. LUKA RIJEKA D.D. 3.973 0,64 Osnovni račun
4. HPB D.D./AUREUS INVEST – AUREUS EQUITY OIF 2.685 0,43 Skrb. račun
5. FLORIČIĆ KRISTIJAN 2.441 0,40 Osnovni račun
6. HPB D.D. 2.083 0,34 Skrb. račun
7. BUJAS DEAN 1.266 0,21 Osnovni račun
8. LOJIĆ ANTUN 1.182 0,19 Osnovni račun
9. PARTNER KAPITAL D.O.O. 1.165 0,19 Osnovni račun
10. HREŠĆ STJEPAN 1.156 0,19 Osnovni račun
50 kom više u odnosu na 27.04.
Prava dionica za zimski san. Ljepo skupljaš i netrebaš uopće gledati sljedećih godinu dana![smiley4]
Onda se lagano probudiš i gle ona vrijedi 1500 kunića i to fundamentalno![smiley2]
Nikad bolje![smiley1]