Fiskalizacija postaje hrvatski izvozni adut

Naslovnica Forum Komentari članaka Fiskalizacija postaje hrvatski izvozni adut

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Nemojte biti naivni.
Pa nisu Ameri pali s kruške .
Amere je jedino zanimalo da bedakima uvale razni hardver za miliarde.

.

Trebao im je Apis prezentirati kako pozapoaljavati drugove i drugarice iz svoje partije u državnu tvrtku a članove obitelji u drugu državnu tvrtku tipa Narodnih novina da sve bude “transparentno”.

Te petnaestminutne razgovore sa direktorima IT giganata iz “Silikonske doline” mogli su obaviti i videokonferencijom iz Zagreba,upravo onom koju su vidjeli tamo i iscudjavali se a ne krcmiti proračun i još voditi svoju djecu na taj izlet. A u Microsoftu u Seattleu su im za razgovor dali direktora iz RH kojeg su mogli vidjeti i doma!!?!

Ma još će ovi tupani zajedno sa IBM i APIS-om potpisati ugovor gdje će IBM-APIS biti isključivi proizvođači softwerskih rješenja za POS u RH. Tj. Biti će autorizirani software koji će se morati kupiti jer će država to potpisati.. I to će pošteno unazaditi Hrvatske proizvođače software-a.

Drugo ne vidim što bi prodali, jer sama fiskalizacija nije nikakvo genijalno rješenje, dapače neke druge države imaju to daleko bolje rješeno…

Ok, znači ukratko NIŠTA nije prodano. Druga stvar izvrsno je što Milanović potiče SDP-ovski APIS kao državnu instituciju, a privatnike koji trebaju zapošljavati ljude NE potiče. U čemu je ono bolji SDP od HDZa? u ničemu.

Ma ovo je nadrealno… Apis će PRODAVATI haha, oni nemaju pojma kako se prodaje software, njihova “prodaja” se nikad nije iskusila na tržištu. I to na ovom našem, malom i tehnološki zaostalom. A oni će PRODATI nešto u USA? Ajme šta nam rade i što narod puši. Nema nam spasa svima, prah i pepeo neće ostati od ove zemlje 🙁
Saznat ćemo skoro što će IBM nama prodati i koliki će nam biti deficit u tom poslu/suradnji, ovo je takav paravan. Žalosno, žalosno, žalosno! http://youtu.be/OooJ4suNl8A?t=33s

ps.
Kolega s ekonomskog faksa se tamo zaposlio prije koju godinu, hvali firmu samo tako, kaže da je milina, da ništa ne radi, bere plaću i uživancija. S druge strane kolege iz privatnih IT firmi rade kao majmuni.


Druga stvar izvrsno je što Milanović potiče SDP-ovski APIS kao državnu instituciju, a privatnike koji trebaju zapošljavati ljude NE potiče.

APIS itekako zapošljava. Provjeri kretanje zaposlenih. Kad drugovi (i gospoda) vide da ne žele poduzetnici zapošljavati, e onda će zapošljavanje napraviti oni! Bitno je da g**p narod čuje kako se zapošljava, bez da išta razumije.

ps.
bio APIS sdp-ovski ili hdz-ovski, modus operandi je isti, uhljebljavanje i prihodi od prodaje “država 100%”.

Ajde… bez obzira na politiku, mora se priznati da fiskalizacija radi. Koliko je placeno i kako je posao dobiven, u to ne bih ulazio. Ono sto ne podrzavam je stvaranje “drzavne firme” koja ce dobivati ekskluzivne poslove od drzave. S jedne strane je to pametno (?) jer drzava na IT rjesenja tako trosi manje (?) nego da ih kupuje od privatnih firmi, s druge strane u Hrvatskoj “drzavne firme” imaju tendenciju da zaposljavaju ljude i trose novce na neracionalan nacin, pa ce prije ili poslije firma postati gubitaska ili ce sisati novce iz drzavne blagajne.

Ma zar nisu u BiH puno prije uveli fiskalizaciju

A taj IBM samo gleda kako se naklatiti na državne poslove
Oni se oduvijek vrte oko APIS-a

Software za fiskalizaciju ima bar 20 ozbiljnih propusta. Nije mi jasno kako se netko usudi to prodati. Par pametnih programera to može riješiti u roku dva mjeseca puno kvalitetnije. Gdje su problemi? Evo da navedem neke: možete napraviti fiskalni račun a da niste prijavili poslovni prostor (?), možete prijaviti račun gdje sa oibom 12345678901, možete napisati da je iznos računa 100 kn i da je iznos pdv-a 10.000 kn, možete …. itd… Taj sustav zbog brzine prima sve informacije koje su formalno ispravne (polja koja treba su popunjena) a što je u njima nije važno. Dakle sustav nije ispravno dimenzioniran i ne dohvaća nikakve podatke. Nadalje korisnik nema nikakve kontrole. Koji imam prijavljeni poslovni prostor, koliko sam računa prijavi i koje iznose, ništa… Uglavnom prodaju poluproizvod….

New Report

Close