Fiskalizacija podigla promet ugostitelja u Westgateu 30 posto

Naslovnica Forum Komentari članaka Fiskalizacija podigla promet ugostitelja u Westgateu 30 posto

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Snažan porast prijavljenog prometa zbog fiskalizacije ?

Zato su svi pokazatelji i dalje u minusu ?
Zato uvode stalno nove veće poreze ?
Zato ima više nezaposlenih ?
Zato dižu svakodnevno nove kredite ?
Zato rasprodaju sve što se da prodati, HŽ ,Croatia A , Croatia O ,HPB ,Autoceste , INU…..?

Sve govori da su Fiskalizacijom uspjeli uspješno napraviti Negativan Rast gospodarstva u Hrvatskoj

.

Linić i njegova krim partizanska družina se ne hvali koliko je para strpala u džep osiguravateljima, Grgiću i sličnima, snanjenjem naknade za HZZO od uplaćenih polica AO sa 3% na 1.5%. Možda blizu 100 miliona kuna. Šta su uzeli bankama, telekomunikacijama, energetskim poduzećima ukratko monoplistima koji nas nemilo gule, a jedini su subjekti kojima bi se mnogo toga moglo uzeti a da se ne dogodi pad BDP-a i potrošnje. A koliko je tek para ulio velikim hotelskim lancima, mahom u vlasništvu stranaca ili trovačima poput mcdonaldsa smanjivši im PDV na 10% i tako osakatio proračun za milijarde. Da se mogu povećati plaće zaposlenicima i investirati u turizam. Haha, kakav vic. Umjesto toga on se doveza premetačine po kafićima i pprodavača blitve i banana da mu napune proračun. Koliki su samo zatvorili svoje obrte jer im ni za kruh ne može ostati ako prijave sav PDV uz desetine izmišljenih parafiskalnih dažbina tipa naknada, članarina i inih stvari koje su izmislili ” stručnjaci” tipa Linić koji misle da se novac zarađuje tako da se ode na bankomat.
Kakav nesposobni licemjer. A najjadnije od svega jest da je narod toliko tup da sam mnoge čuo da je Linić u pravu i da treba uvesti reda. Narod kvocijenta inteligencije u razini tjelesne temperature. A ovi bojlševici su gora vlast i od HDZ-a. Nevjerojatno je koliko su nesposobni, nevjerojatno…

Twixer, Pero7

Malo me čudi da ste izostavili kontekst. Kontekst, uvažena gospodo, kontekst! Jer kontekst je često najvažniji od svega – ne samo u pravosuđu i sudskoj medicini. Miljenko Fičor (šef državne riznice u Ministarstvu financija) je prije više mjeseci iznio podatak da je (i) u Hrvatskoj broj nezaposlenih i umirovljenika prešao broj (formalno) zaposlenih. Dakle, dependency ratio je opasno u crvenoj zoni; još kada uračunamo da deseci tisuća u javnom i državnom sektoru (1/3 svih formalno zaposlenih)rade na fiktivnim radnim mjestima kako bi mogli primati plaće iz budžeta…

Inače, po prognozama koje su iznijeli Eurostat, UN i Goran Penev (glavni demograf na području Balkana) Hrvatska će 2050 gdine imati svega 3,8 milijuna stanovnka.
Šteta da u Hrvatskoj nikoga ne zanima ekonomska budućnost zemlje i s time u vezi demografski kontekst koji je jedan od najgorih u jugoistočnj Evropi i jedan od najplastičnijih pokazatelja dosadašnjih rezultata "evolucije unatrag" koju prolazi Hrvatska.

Pa to već znaju i ptice na grani.

Stavi to u jednostavno exponencijalnu jednadžbu i dobiješ super sliku za 300-tinjak godina.

Demografija nam je katastrofalna.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Domach 1984

Poštovani,

koliko god te cijenim i rado čitam tvoje postove moram ti reći da si me iznenadio. Banaliziraš stvari, a to nisi ti! Slučajno sam autor jedne sudije pod naslovom “Hrvatska do 2050-te” a održao sam i jednu javnu tribinu na tu temu. Odaziv je bio nikakav pa je na tome sve ostalo. Naime, problematika deografije je danas glavna tema u svijetu. U slučaju država poput Hrvatske, Španjolske itd. – svih onih sa ogorčenim i isfrusriranim stanovništvom bez orijentacije koje se boji suočiti s uzrocima krize u koju su zapali pa se svi samo uzrujavaju oko posljedica – glavni problem je obrazovanje. Riječju, sadašnji mladi nezaposleni bez obrazovanja sura će postati nezaposleni ljudi srednje dobi bez obrazovanja a onda i stari nezaposleni ljudi bez obrazovanja. To je veiki porast tzv. “ljudi koji nisu nizašta”. Nijemci ih zovu “Funktionslose Schich”.

Vjerojatno bi se iznenedio kada bi ti netko sistematski izveo koliko je u Hrvatskoj raširen parazitizam!

I još nešto: demografija nisu brojke nego sustav obrazovanja.

Riječju, kada se u državama poput Portugala i Hrvatske ulaže u totalno nerentabilne autoputeve umjesto u obrazvanje,školstvo, modernizaciju infrastrukture itd. onda to određuje demografske promjene. To je kao da uzmete lopatu i sami sebi kopate grob a mislite da kopate temelje za vikendicu!

New Report

Close