Fina: Dobit po zaposlenom najveća kod poduzetnika u državnom vlasništvu

Naslovnica Forum Komentari članaka Fina: Dobit po zaposlenom najveća kod poduzetnika u državnom vlasništvu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Prvo napišu zakone kojima pogoduju državnim firmama i nametnu svima korištenje njihovih usluga i onda kao pričaju o dobiti!? Konkurenciji naravno zabrane ili otežaju poslovanje do te mjere da nikome ni ne pada na pamet nešto pokrenuti ili investirati. Uhljebima se naravno podijele visoke plaće koje u privatnom sektoru kojeg su ubili porezima i nametima ne bi nikada dobili. Uhljebi i dobit, pa to su nespojivi i negativno korelirani pojmovi ali uhljebi i gubici/rast javnog duga/iseljavanje mladih to je u korelaciji koja je vrlo blizu 1.

Ovo je strašno.
Prvo naslov – kakav je to poduzetnik u državnom vlasništvu? Da se ne radi možda o monopolistima?

Drugo, to što je prošle godine jako padala kiša i HEP je ostvario 70% te ukupne dobiti SVIH državnih firmi o kojima se govori istovremeno nešto znači za ostale – recimo Imunološki?
Treće – to što se putem parafiskalnih nameta iz privatnih firmi izvlači novac i redistribuira državnim firmama je razlog za “sjajne zaključke”.

Sramite se, “novinari”.

e da je drug Tito živ, on bi ovdje, nakon ovakvih napisa, vidio veliku priliku za nacionalizaciju privatnih tvrtki, tako je valjda bilo i ’45, Elektroprivreda? digli cijene 50 %, država daje vaučere za struju, a oni najviše dobiti, a od tamo se razvlači da ne može bolje i više, ma koga vi jadni novinari j.bete s tim glupim člancima

New Report

Close