Fijasko aukcije: Država tražila 400 milijuna kuna, stigle ponude za svega 20 milijuna

Naslovnica Forum Komentari članaka Fijasko aukcije: Država tražila 400 milijuna kuna, stigle ponude za svega 20 milijuna

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

@haso

Muslimanske banke posuđuju samo muslimanima s 0% kamate.
Za ostale (nevjernike) je Muhamed drugačije propisao.

Pa o tome ti i pričam.
“Krščanske” banke ti daju kamate 7-10%.

Možda bi trebale malo pročitati bibliju i poslušati Isusa.

Po tebi nam banke daju tako velike kamate jer nismo kršćani?

@haso

Pa o tome ti i pričam.
"Krščanske" banke ti daju kamate 7-10%.

[/quote]

Ma jasno je meni 🙂
Biblija tj. Novi zavjet za kršćane, zabranjuje lihvu, i ako posuđuješ posuđuješ sa željom da pomogneš a ne da zaradiš.

Zato je bilo jako nepopularno u srednjem vijeku biti bankar/lihvar, pa su to europljani prepuštali židovima, koji se po naucima Tore, mogu baviti lihvom ali ne prema svome ‘bratu’ ali mogu prema nevjerniku (psu, u prijevodu).
Zbog toga su kršćani, ako ste primijetili, svako malo napadali židovske zajednice i oduzimali im imovinu po optužbom da su lihvari i da se previše bogate… Pa zato su židovi kao kontra mjeru počeli ulagati sve u obrazovanje svoje djece jer kažu; kad ti oduzmu sve, to ti ne mogu.

Ah, what a mess ..

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

bankama treba lijepo podignuti poreze za 70 %…

Ma bravo ka da su ti Lale i Zorangutan mentori. To je ono kad nemas sirinu. Ma zasto im dignit samo 70% dignit odma 100% bolje ce se punit drzavni proracun je li tako majstore??? Nema veze sta ces nakon toga jedino moc posudit pare u Mate kamatara na 10% misecno.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

@haso

Pa o tome ti i pričam.
"Krščanske" banke ti daju kamate 7-10%.

[/quote]

Ma jasno je meni 🙂
Biblija tj. Novi zavjet za kršćane, zabranjuje lihvu, i ako posuđuješ posuđuješ sa željom da pomogneš a ne da zaradiš.

Zato je bilo jako nepopularno u srednjem vijeku biti bankar/lihvar, pa su to europljani prepuštali židovima, koji se po naucima Tore, mogu baviti lihvom ali ne prema svome 'bratu' ali mogu prema nevjerniku (psu, u prijevodu).
Zbog toga su kršćani, ako ste primijetili, svako malo napadali židovske zajednice i oduzimali im imovinu po optužbom da su lihvari i da se previše bogate… Pa zato su židovi kao kontra mjeru počeli ulagati sve u obrazovanje svoje djece jer kažu; kad ti oduzmu sve, to ti ne mogu.

Ah, what a mess ..

[/quote]
kolike ono kamate ima Vatikanska banka? ne mogu nigdje u Bibliji pronaći taj podatak, možda ga je Bog zaboravio napisati ili kardinali odrediše da bude promjenjiva, čije ono novce, oni tamo drže?
mješati vjeru i popove prva je greška kod ljudi

bankama treba lijepo podignuti poreze za 70 %…

Ma bravo ka da su ti Lale i Zorangutan mentori. To je ono kad nemas sirinu. Ma zasto im dignit samo 70% dignit odma 100% bolje ce se punit drzavni proracun je li tako majstore??? Nema veze sta ces nakon toga jedino moc posudit pare u Mate kamatara na 10% misecno.
[/quote]

A gle Frankie. Ajde onda da oslobodimo banke poreza,a one nama posuđuju novce s 1% kamatom za nenamjenske kredite, a za stambene 0,5%.

Naravno u kunama.

Da li si sad zadovoljan, ili se moraš i dalje ulizivati bankarima?

Što se bojiš za bankare? I dalje će imati veću plaću od tebe.

Samo malo manju.

A glavni je problem po meni što banke ne drže stranci, već domaći.

Strane banke su dale samo svoje ime, vlasnik je netko drugi.

Zato se i dešavaju čudnovate zgode u RH, ali to nema baš veze puno s Lalovcem.

On si samo hoće srediti svoj kredit i to je OK.

Mislim ako su ovima (Udbašima) prvo sanirali banke, pa onda jeftino prodali za novce iz tih banaka koje su popalili, onda LaLO može srediti i svoj kredit.

Još uvijek su u dubokom plusu.

Tesko da ce imat vecu placu od mene. Nemam se ja kome ulizivat duso. A bankari i banke mi ni najmanje ne trebaju. Ja novac ne drzim u banci. Dovoljno sam pametan da ne padnem na tu zamku.

Tesko da ce imat vecu placu od mene. Nemam se ja kome ulizivat duso. A bankari i banke mi ni najmanje ne trebaju. Ja novac ne drzim u banci. Dovoljno sam pametan da ne padnem na tu zamku.

Pa o tome i ja pričam Frankie.

Hrvatima banke ne trebaju. Neće ih biti, pa se neće moći zaduživati.

A i bolje da dobivaju ljudi novce na ruke, a ne da moraju plaćati razne naknade koje te 200 kuna mjesečno koštaju.

Drago mi je da se slažeš sa mnom.

…Hrvatima banke ne trebaju. Neće ih biti, pa se neće moći zaduživati.

A kako im ne trebaju?? Pa drzava uzela 100 miljardi kuna u zadnje dvi godine, svaki gradjanin ima neki kredit i ti kazes da im banke ne trebaju. Hrvatima banke trebaju ko ozeblom sunce. A kad ne bude banaka bit ce u Mate na 10% misecno i opet ce se posudjivat ne boj se.

…Hrvatima banke ne trebaju. Neće ih biti, pa se neće moći zaduživati.

A kako im ne trebaju?? Pa drzava uzela 100 miljardi kuna u zadnje dvi godine, svaki gradjanin ima neki kredit i ti kazes da im banke ne trebaju. Hrvatima banke trebaju ko ozeblom sunce. A kad ne bude banaka bit ce u Mate na 10% misecno i opet ce se posudjivat ne boj se.
[/quote]

Ne, to si ti rekao da nam trebaju takve banke. S 8-10 % kamatom. Ja mislim da nam ne trebaju.

Hrvati koliko su se zadužili su se zadužili.

Mogu se zaduživati po povoljnijim kamatama.

Ustalom nemojmo zaboraviti, koliko bi to dobro utjecalo na potrošnju, da kamate nisu tako visoke.

Uostalom Frankie, zar ne čitaš Peru 7. On kaže da kad HDZ dođe na vlast, da se oni uopće neće zaduživati.

Znači banke nam ne trebaju.

To Hrvati samo misle da im trebaju!

@hasanfaferu,

nemoj mene spominjati u svojim lažima i izmišljotinama.
Kakve veze ja imam s bilo kakvom strankom.
Brabonjaš o svemu i svačemu a običan si zgubidan i parazit koji se nije u stanju godinama zaposliti niti naći ženu i osnovati obitelj.

.

…To Hrvati samo misle da im trebaju!

Hrvati kao prvo generalno ne znaju zivit niti odgajat djecu. Drugi problem je sto ulazu u stvari umjesto u znanje,a treci problem sto su starci svakome ostavili ili vecini neki komad zemlje,stana … Pa se to proda, pojede i… Nadalje kad toga nestane ,a ne znaju zivit u skladu s mogucnostima onda su tu banke. Kad se Hrvati nauce zivit od onoga sto zarade banke im nece trebat.Do tada i da nema banaka naci ce kakvog kamatara jer Hrvati generalno ne zive za sutra nego danas.Daj sta das pa makar i 10% misecno.

@hasanfaferu,

nemoj mene spominjati u svojim lažima i izmišljotinama.
Kakve veze ja imam s bilo kakvom strankom.
Brabonjaš o svemu i svačemu a običan si zgubidan i parazit koji se nije u stanju godinama zaposliti niti naći ženu i osnovati obitelj.

O čemu ti pričaš pero 7?

Ti stalno pljuješ ovu Vlast zbog zaduživanja i poreza.

Znači HDZ (koja je glavna oporbena stranka) neće se više zaduživati, i sve će poreze (bar 50%) ukinuti.

To birači očekuju od njih, kao i Pero 7!

Znači bez obzira tko dođe na vlast (Peri jedino nije prihvatljiv SDP I ORAH) će Perine želje ispuniti.

U suprotnom su isti kao crveni SDP.

Da li ti je sada jasno Pero, ili ti moram nacrtati da bi TI TO shvatio?

Uopće te ne povezujem s nijednom strankom, već sa njihovim programima.

New Report

Close