Falkensteiner otvorio hotel u Zadru

Naslovnica Forum Komentari članaka Falkensteiner otvorio hotel u Zadru

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

„DOBRODOŠLI U RAJ – BOŽANSKI ODMOR S PET ZVJEZDICA U HRVATSKOJ!

Luksuzni hotel kakvog ne biste očekivali u Hrvatskoj. Izvanredan dizajn, prvoklasna oprema i mediteranski flair spojeni s izvrsnom uslugom i fantastičnim smještajem direktno na tirkizno plavom moru, u novom Falkensteiner Hotelu & Spa Iadera ***** stvaraju ekskluzivnu oazu za odmor, u kojoj možete u potpunosti uživati. „

Ovako vas dočekuju na svojoj stranici vrijedni investitori iz Europe!

Kad gledate informacije na njihovoj stranici kao da gledate bajku – hrvatski san –uzlet u elitni turizam.
No nije baš tako sjajno i bajkovito. Stvarnost postaje drukčija kad se odlučite kod uzornih i marljivih europljana potražiti posao.

I dok ste na prvome razgovoru za posao i dalje vam se čini da ste „uboli bingo“.Uredno radno vrijeme, redovita plaća, malo veća od minimalca – ukratko – red, rad i disciplina.

No, rekoh, stvarnost je sasvim drugačija!

Uspješna korporacija angažirala je domaće direktore, koji su za pristojan honorar spremni organizirati osoblje hotela za što veći učinak za minimalno novaca, pa tako čuvaju račun vlasnika koji se, ne moram napominjati, ne nalazi u domaćoj banci.
Kako?
Na primjer, jedna sobarica u velebnom hotelu sa 5 zvjezdica, gdje noćenje iznosi 300-400 EUR, radi cijeli dan za fiksnih 2.500 do 3.000 kn, odnosno svaki dan, bez slobodnih dana, vikenda i bez plaćenih prekovremenih, blagdanskih, subotnjih, nedjeljnih i noćnih sati, a sve da bi jedan obiteljski nasilnik i jedna arogantna karijeristica dobivali premije kao nagradu za uspješnu organizaciju učinka velike količine posla sa minimalnim brojem djelatnika u ovome slučaju žena koje su sretne da uopće imaju posao.

Ne pada im napamet zaposliti dovoljan broj osoblja, kako bi svi radili dnevno 7 sati, 6 dana u tjednu, što su obećavali , prilikom primanja osoblja na rad.
Posljedice?
Iscrpljene i izmoždene sobarice, konobari i kuhari, koji u strahu od gubitka posla, šute, rade i dopuštaju si poniženje i robovski tretman od strane poslodavca koji zadovoljno trlja ruke zbog ovogodišnjeg extra profita.
Ne, nije im palo na pamet da sukladno Zakonu o radu, upitaju osoblje da li žele da im se prekovremeni rad plati ili pretvori u slobodne dane! Jer, onda bi morali prekovremeni sat platiti više, a to je neželjeni trošak!
Kad im daju slobodan dan ponašaju se kao da su ih, eto, velikodušno nagradili i ne daj bože da bi dali 1,5 slobodnih sati za 1 odrađeni prekovremeni. Neeee, osoblje je tegleća stoka koja ne zna svoja prava, pa oni eto mogu kako hoće s njima, a sve kako bi od poslodavca bili nagrađeni za svoju domišljatu uštedu.

A mi obični hrvatski građani, svoji na svome, ne smijemo na njihovu plažu, na svoju hrvatsku grudu u svoje hrvatsko more. Ne, nikako! Oni su lijepo postavili žicu 6 metara u more, postavili stražare, kako bi spriječili nas koji smo tu od stoljeća sedmog, ušli u svoje more, koje se,eto, nalazi ispred njihovog hotela sa 5 zvjezdica .
Da, ugledna europska hotelska korporacija svjesno i namjerno krši hrvatske zakone i bezdušno iskorištava hrvatsku radnu snagu, stvara robove od nas, zaposjeda naše more i obalu, a sve kako bi ostvarila enormne profite.
Ne, nije ovo euroskepticizam, naprotiv!
Iz europskog profita tražimo europske plaće i uvjete rada!

Nije kraj! Ćut će se!

New Report

Close