Pitajte odgovorne u Ministarstvu koliko je od tih 7000 mladih zaposleno u privatnom sektoru. Spomenuta zaposlenja uglavnom su se odnosila na državanu upravu tako da sad državni službenici mogu raditi još manje i prebaciti dio svojih obaveza na stažiste.
Naime, privatni sam poduzetnik i želja mi je bila putem ovog natječaja oformiti i zaposliti dvije mlade osobe no kao i kod svih drugih, sličnih natječaja država prvenstveno, uobičajeno gleda kako prvo namiriti sebe. Radi se o tome da svaka tvrtka koja želi ostvariti potporu za zapošljavanje mora imati podmirene apsolutno sve porezne obaveze što u aktualnom sustavu oporezivanja rijetko koja privatna tvrtka u državi može ispoštovati. Sva davanja i doprinose uredno podmirujem no kako da podmirim PDV koji meni nitko ne plaća na vrijeme, odnosno sa 3 mjeseca odgode, a ja ga moram podmiriti u roku 30 dana!? Ukratko privatni poduzetnici na takav način nemaju nikakve šanse opstanka ili fer tretmana spram državnih tvrtki i natječaja. Natječaj uz ovakve uvjete potpuni promašaj!