Evo koliko se mladih zaposlilo po modelu prakse za 1.600 kuna

Naslovnica Forum Komentari članaka Evo koliko se mladih zaposlilo po modelu prakse za 1.600 kuna

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Pitajte odgovorne u Ministarstvu koliko je od tih 7000 mladih zaposleno u privatnom sektoru. Spomenuta zaposlenja uglavnom su se odnosila na državanu upravu tako da sad državni službenici mogu raditi još manje i prebaciti dio svojih obaveza na stažiste.
Naime, privatni sam poduzetnik i želja mi je bila putem ovog natječaja oformiti i zaposliti dvije mlade osobe no kao i kod svih drugih, sličnih natječaja država prvenstveno, uobičajeno gleda kako prvo namiriti sebe. Radi se o tome da svaka tvrtka koja želi ostvariti potporu za zapošljavanje mora imati podmirene apsolutno sve porezne obaveze što u aktualnom sustavu oporezivanja rijetko koja privatna tvrtka u državi može ispoštovati. Sva davanja i doprinose uredno podmirujem no kako da podmirim PDV koji meni nitko ne plaća na vrijeme, odnosno sa 3 mjeseca odgode, a ja ga moram podmiriti u roku 30 dana!? Ukratko privatni poduzetnici na takav način nemaju nikakve šanse opstanka ili fer tretmana spram državnih tvrtki i natječaja. Natječaj uz ovakve uvjete potpuni promašaj!

New Report

Close