Sve to kiselo zelje je izraslo u glavama EU birokracije. Slovenci su zaštitili kranjsku kobasu samo za to da ista prava dobiju za ajvar,kulen,v.kupus i još mnogo drugih proizvoda, koje oni proizvode po uzoru na izvorne balkanske namirnice. Isto će to učiniti i sa srpskim pasuljem i dalmatinskim pršutom. A pošto je teško ustanoviti koja je pčela slovenska (kranjska čebela) pod udar će doći i pčele Bosanke,Hrvatice,a i Srpkinje! Sudbina medvjeda je odavno zapečaćena,- svi su oni danas Slovenci Suljo Suljič i Huso Husič! Isto tako i magarci samo se nazivaju osli kao dubrovački osao!
Ne znam zašto se netko čudi?
Kao prvo Slovenci su dokazana ga.mad.
Kao drugo Europska unija je dala Savudrijsku valu (hrvatski teritorij) Slovencima.
Ako je pitanje tko ima koliko mora, onda Italija ima puno više mora nego Hrvatska pa neka im oni daju slobodni prolaz do SM-a.
Braniti i štititi svoje.
Nikad mi to nećemo pojmiti.
Kako se pravi kulen ne može napraviti u dalmaciji ili zagorju zbog drugačije klime tako pravi pršut ne može u slavoniji jednostavno klima ne dozvoljava . Ne može biti ista kvaliteta aroma ni tvrdoća i vlažnost u proizvodu . Ali glumci glume da prave autohtone proizvode . Ne, ne prave ih nego ih kopiraju zato što ih proizvode u umjetno stvorenim uvjetima u razno raznim komorama i tunelima za propuh ali to nije to. Tako da će kroz određeni period kupci prepoznati prave kvalitetne autohtone proizvode . Primjer hrvatska Vegeta i srpska Aleva po izgledu mogu biti jedno te isto ali po okusu i aromi su nebo i zemlja razlike naravno Vegeta je bolja …