EU treba otvoriti svoja tržišta ukrajinskim tvrtkama

Naslovnica Forum Komentari članaka EU treba otvoriti svoja tržišta ukrajinskim tvrtkama

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

“…. i to ne samo ukidanjem carinskih nameta na uvoz ukrajinskih proizvoda već i odobrenjem privremeno oslobođenje od ispunjavanja svih složenih tehničkih standarda i regulativa EU-a.”
napiše i ostane živ. čemu onda standardi i regulativa ako ih se može dekretom selektivno ukinuti? samo za uništavanje probranih ekonomija?

od zapadne geopolitike koja se bavi istočnom europom uvijek iste gluposti.

desetljećima tupe isto – treba pokrenuti privredu i time će se razriješiti političke razmirice. a stvarnost je dijametralno suprotna – privreda se ne može maknuti s mjesta dok se prvo ne riješe razmirice i postigne konsenzus.

nije mi jasno kako nakon toliko godina promoviranja iste politike i stalnih katastrofalnih neuspjeha u istoj, kako nikom u tim centrima moće ne padne na pamet da griješe, da im je politika promašena, i da moraju naći neka druga rješenja? je li to glupost, oholost, oboje ili nešto o čemu mi nemamo informacija, tajna želja da se istok namjerno drži u krajnjoj bijedi?

da u eu diplomaciji ima mrve pameti, išli bi na razrešavanje pitanja s rusijom, i time pomogli stabilizaciji ukrajine, a umjesto toga oni nastavljaju s parcijalnim pritiscima na twitter vlasti, i svakodnevno zaoštravaju situaciju. jadan je onaj kome pomažu eu političari.

New Report

Close