Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,43 | 37.970 | 207 | 182,00 | 185,00 | -0,27% |
Infoart prihod 3.8 mil ..dobit skoro 600 000 eur..povrat od cca 16%..ako bi ih uspjeli kupit za 4 milje to bi bila top investicija..a 4 milje je ta ernt nista
”Možda baš ernt preuzme infoart..spominjali su akvizicije za ovu godinu”
Možda. A možda Span ili King ICT. Možda hotel od Ivane Brlić Mažuranić. Nisu precizirali sektor.Vrag će ga znati .
🙂
Span neće sigurno jer je slabo profitabilan..rekla je da će kupit firmu koja je potentna ali nema casha za razvoj..Span je precijenjen..
A to sve bi se u tom slucaju sigurno znacajno odrazilo i na cijenu dionice.
Imaju velika kratkorocna potrazivanja..ako se to pretoči u dobit..moglo bi biti dosta pozitivan odraz na dionicu pa i dividendu..mislim da divka nece biti manja od 8 eur..njima ce se smanjiti nesto prihodi ali ce im se smanjiti rapidno i rashodi..shodno tome..očekujem pozitivan odraz dionice na trzistu poslije sjednice 25.04.og
– u neku roku Ernt je bio “ucjenjen” da stavi na grbaču ovaj sad već bivši odjel. O razlozima nebi jer štitim izvor.
– da su sad potpisali taj ugovor tj.produžili ga on bi ove a djelomično i slijedeće godine imao negativan utjecaj na operativnu marginu.Fokus je na profitabilnim biznisima.
To kockaste glave nisu procesuirale.A i bolje jer mi sada nebi kupovali na ovim razinama nego bliže 300 . Ali vratiti će se oni …pomalo.
Taj u biti dio što su prepustili HT u je neprofitabilan,a i sa njim su imali povrat na kapital 8%,ako naprave pravu akviziciju,u što ne sumnjam,npr ovi što rade povrat od 16%,postat će učinkovitiji,i sa prometom od cca 270 milja ostvarivat će najmanje 30 milja čiste dobiti godišnje..vidjet ćemo već u 1Q pozitivne pomake,a tek prave pomake poboljšanja profitabilnosti vidjet ćemo poslije akvizicije,ja sam ovih dana još dokupljivao i smanjio sam ulaz na 202 eur..mislim da je to prejeftino kada sve oduzmem i zbrojim…
Baš sam računao..oni su na tih 670 radnika trošili godišnje cca 23 milijuna eura..ako je Gordana rekla da ce u 3 godine izgubiti 55 milijuna prihoda onda je jasno da su oni više trosili nego što bi zaradili🙃tako da je prelazak ernt servisi u ht servisi zapravo velika dobit za ernt a ne gubitak kako su neki protumačili..
S obzirom na kvalitetne poslovne rezultate kompanije ostvarene u protekloj godini, stabilnu financijsku situaciju i visoku razinu novčanih sredstava, na sjednici održanoj 22. ožujka 2024. godine, Uprava i Nadzorni odbor Ericssona Nikole Tesle zajednički su predložili Glavnoj skupštini Društva usvajanje odluke o isplati redovne dividende u iznosu od 10 eura po dionici i izvanredne dividende u iznosu od 5 eura po dionici.