ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 10.11.2024. u 02:24
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,43
37.970
207
182,00
185,00
-0,27%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Crumarix, 23.02.2024. u 08:04

Firma kćer, ENT Servisi, nije prodana,već je po klauzuli ugovora vraćena.

To mi nije jasno..firma vracena..zasto se onda nisu zvali HT servisi?Uglavnom sad ce ernt imat manje prihode ali i manje rashode..ovih novih 200 radnika se tek implementira..i uz otpis podružnice u Bjelorusiji to je glavni razlog loseg Q4..sada ovih 670 radnika ide na sisu Ht a..

https://seebiz.eu/tvrtke/ericsson-nikola-tesla-najavljuje-akvizicije/301464

Tvrdo dno 200-205..

Sa prelaskom ove tvrtke kćeri gube samo milijun i pol eura dobiti..ako im je dobit cca 22 milje sad ce biti 20 milja…to nije bas neki razlog da se dionica onako sruši..u strahu su velike oči..sa ernt je sve u redu..o.k.nece imati dobit 22 milje nego 20..to je i dalje 10% potencijala za isplatu dividende..eto sada smo sve raskrinkali

A zašto bi počela bježanija iz koei-R-a.

Šef kodt prešao u upravu končar grupe što je isto dobar znak za Končar grupu 2024/25

Zato jer će dio investitora unovčiti dobitak a drugi dio će u strahu prodavati.  Samo tad neće biti likvidnost.  Ovih dana je bilo obično pumpanje.

Nakon rekordne 2023., Ericsson Nikola Tesla važe akvizicije

Potraživanja od društava povezanih sudjelujućim interesom su preko 37 milijuna eura. Ne znam kad su bila takva.. To su očito potraživanja prema majci(ili maćehi?)…

To može biti dobra stvar ako se uskoro pretvori u masivne količine keša… Ali… što ako…? što ako maćeha ne bude plaćala ili cijelo vrijeme bude kasnila s plaćanjem i ta potraživanja na bilanci budu rasla i rasla, a keš bude i ostane u “kući debele mame”? S time da ni “debela mama” ne stoji dobro s kešovinom kad vidimo da mora uzet četristo i koliko milijuna eura kredita? Oke, ugovoreni poslovi su tu…i za mamu i za sina Era… ali taj keš treba dočekat. Možda sam čudan, ali ja da sam na Gordaninom mjestu, ni ove godine ne bih predložio dividendu preko 6 eura. Već neko duže vrijeme pišem da što su dividende manje, to mi se kompanija više sviđa. Samo ovdje ima i drugih stvari koje mi se ne sviđaju… puno toga je super i da – fundamentalno je Ero jeftin, ali keš flou zapinje.. ja sam očekivao da će se sliti kakvih 20 milijuna u ovom zadnjem kvartalu. Još je rano reći, ali najava divke i Q1 će sve razbistriti. Ovo može biti jako dobra prilika – ako krene ta naplata i “nafila ih” gotovinom, a može se ovako još najmanje godinu razvlačiti ko žvakaća i time biti neprilika jer se propuštaju bolje prilike, a ima ih…sve je transparentno…

gordana spominje neke moguće akvizicije!!!??? jako zanimljivo. onda ciao divka!

Još ako naprave akviziciju kakvu je maćeha napravila s Vonageom…

Akvizicija koju je T-Mobile USA napravio kad su kupili Sprint… to je bio pun pogodak.

Dobit +40 %

6+40%=8.4 €

A i kada je bila izvanredna? Prije 10 g.?

https://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/txtindexhrr.php?teka=www.index.hr/vijesti/clanak/izvanredna-dividenda-ericsson-nikola-tesla-planira-dionicarima-isplatiti-320-kuna-po-dionici/733483.aspx

Taman 2014-2024.

Bu para i za akvizicije.

Ksko tumačite promjene u top 10?

New Report

Close