ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 13.11.2024. u 00:49
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
184,36
37.242
202
183,50
184,50
-0,27%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ma…neće to nikad pasti ne znam kako jer vrijedi puno i ima stabilno poslovanje, isto kao i ha-te… Ali očekivati ne znam kakve zarade na jedva kakvome rastu i još uz to relativno neizvjesnim prihodima 2024. godine, po meni nije realno. Hoće li dvjestotinjak zaposlenih u core businessu davati jednak ili veći revenue per employee nego ovih 670 koji su otišli? Kolika će biti cijena njihovog rada, kolika učinkovitost i efikasnost? Q1 će nam dati više odgovora. Gle, brojke su neumoljive. Ja fakat volim ovu firmu, ali od ljubavi se ne živi… Njima rast prihoda ne pokriva čak ni inflaciju. To je nešto nad čime se treba zamisliti. Ja nemam sumnje da će Ero biti tu i za deset godina i da će mu dobro ići, ali trenutno ne raste dovoljno. Dividendu očekujem skromniju, kao i lani…

Btw ako su prodali tvrtku kcer onda ce u prvom kvartalu imat ogromnu dobit..nisu im je valjda poklonili?

Ima niz argumenata “za” Eru… Zato i jesam i dalje u dionici. A pitaš li me jesam li danas pojačavao svoju ionako preinvestiranu investiciju, odgovorit ću ti da nisam. Osjeti se da ih je dosta danas odustalo od dionice, i to s razlogom. Nema rasta. Što? Sto milijuna prihodi nisu dovoljni da se napravi barem par milijuna dobiti? Ok…

Nisam stigao bolje pogledat izvjesce, ali tko god je imao neku firmu , zna da se karikiram od xxx prihoda , moze napravit u izvjescu x dobiti ili isto tako x minusa, ovisi kak vlasniku odgovara, a sve je po zakonu.

Troškovi osoblja su bili veci za 8 milijuna eura nego godinu prije..prodajom tvrtke kceri ti troškovi ce se rapidno smanjiti dok se novih 200 radnika ne integrira..ja sam se dobro podebljao i danas..jer sam uvjeren 100% da je ernt na ovoj razini odlična investicija..imate u prvom kvartalu rapidno smanjenje troškova i rapidno povecanje prihoda..šta mislite kolika ce biti dobit a i dividenda?Treba malo unaprijed razmišljat glavom..

Očekivao sam više ali nisam siguran da je ovo tako loše da bih sada u ovoj rasprodaji nakon rasprodaje prodavao i ulazio u Končare, Zabu i sl.

Dakle..Q4 je bio loš zbog implementacije 200 novih radnika i zatvaranja podružnice u Bjelorusiji..vjerovatno su otpisali tu imovinu..napravili su odlican reset s obzirom na makroekonomske probleme kojima su bili izloženi..sad je to stvar prošlosti i razmišljaju o.novim akvizicijama..rijesili se neprofitnog dijela firme..ja tu stvarno ne vidim ništa loše..dapače uprava je odradila odličan posao..

S tim da pošto Gordana spominje nove akvizije očekujem onda i dividendu u rangu 8-9 eur jer ce im trebat novac upravo za akvizicije..tu je samo pitanje po kojoj cijeni su prodali ovu tvrtku kcer ht u?

alt666, 22.02.2024. u 20:52

Troškovi osoblja su bili veci za 8 milijuna eura nego godinu prije..prodajom tvrtke kceri ti troškovi ce se rapidno smanjiti dok se novih 200 radnika ne integrira..ja sam se dobro podebljao i danas..jer sam uvjeren 100% da je ernt na ovoj razini odlična investicija..imate u prvom kvartalu rapidno smanjenje troškova i rapidno povecanje prihoda..šta mislite kolika ce biti dobit a i dividenda?Treba malo unaprijed razmišljat glavom..

Zaključak je samo jedan… Strpljenja*

*Zamjensko ime za Ernt.

Riječ na koju se nekima ovdje već diže kosa na glavi.

Ja sam novi u klubu pa to lakše podnosim.

Firma kćer, ENT Servisi, nije prodana,već je po klauzuli ugovora vraćena.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Najgore je biti u kešu. Evo plaće u javnim službama se povećavaju 50%. Inflacija spaljuje novac. A prodavati sada eru i kupovati nešto drugo bilo bi suludo jer 90 posto je sigurno da bi to bio promašaj, onda preostaje metak u glavu.

Taj HT mi je enigma, koliko je to prihoda koje ERNT gubi i koja je tu profitabilnost uopće bila? Možda je u tome kvaka.

New Report

Close