Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 184,50 | 41.514 | 225 | 183,50 | 184,50 | 0,00% |
Neka mi netko objasni zašto bi uz kvartalni prihod od sto milijuna eura dobit bila dvjesto tisuća eura.
S kojim ciljem? Da ne plate previše poreza na dobit, jel to?
Hrpa tu vas se klela “kad izađe Q4, onda letimo…”
Letimo…da… tako nisko da smo skoro ispod radara…
Sad se ufamo u magičnu dividendu na kojoj ćemo “zaraditi”, kad već godinu nema kapitalne dobiti, nego su još i gubici.
y .Možda je greška a s obzirom na izloženost ovdje, možete pitati i njih pa da vidimo šta kažu.Mi to sve nešto među sobom. Ja sam ih pitao prije pola godine nešto šta me je inetersiralo pa sam dobio odgovor. Bar na jedno pitanje…:)
Predsjednica uprave kaze da je godina i kvartal bija odličan i uspjesan a ode se načitam takvih gluposti.Danas je erste izasao ili ima jako malo tako da cijena mora doći onde di zasluzuje.
Jedini razlog ovog pada su bili oni jer su željeli izaci iz njima poznatih razloga koja nemaju veze sa ernt.
Neka mi netko objasni zašto bi uz kvartalni prihod od sto milijuna eura dobit bila dvjesto tisuća eura.
S kojim ciljem? Da ne plate previše poreza na dobit, jel to?
Hrpa tu vas se klela “kad izađe Q4, onda letimo…”
Letimo…da… tako nisko da smo skoro ispod radara…
Sad se ufamo u magičnu dividendu na kojoj ćemo “zaraditi”, kad već godinu nema kapitalne dobiti, nego su još i gubici.
Očigledno se sve vrti oko dividende.Pogledajte primjer CROS-a i njegove rezultate pa usporedite s Ernt. Dijametralno suprotno a tamo zbog divke” cveta cveće”.Drugo je nebitno. Žalosno ali je tako.Da Ero nije 3 centa zaradio a daje divku 15 eura cijena bi bila 300.
Ovo je neko sve dogovorio..i strogo kontrolira cijenu..mada sam iznenađen da je cijena dionice pala na 200 eur..al dobro..šta je..tu je..
“Očigledno se sve vrti oko dividende”
Uz dužno poštovanje, kolega, to ne znate.
Izvještaj nije bajan. Prihod 100 milijuna eura pa se nije moglo napraviti barem 2% neto dobiti od toga? Nego 0,2? A kojim ciljem? A hrpa dobiti biva popapana upravo kroz promjene vrijednosti zaliha i WIPa. Ja nisam silni ekonom, ali mi je jasno da negdje zapinje. I keš flou je slabiji nego ’22. U biti jedino što bolje je zadržana dobit, koja je knjigovodstvena kategorija. Gotovina je tek malo veća nego na kraju 2022. Što je to toliko bolje da bi upućivalo na neke veće dividende, oko kojih se navodno sve vrti..i na veći rast…? Prihodi su im veliki, ali veliki su stalno… narastu koliko? S nepuna 303 milijuna na na nepunih 311 milijuna? Koliko je to..? 2,6%?
Moja je pretpostavka da je slabija dobit u Q4 jer su zaposlili jos 200 ljudi pa dok se integriraju treba malo vremena..ali u svakom slučaju dionica i ovakvim uvjetima realno vrijedi puno vise..po meni su svi negativni elementi vec ugradeni u cijenu dionice
Kakav smo mi to narod? Prošla godina nam je bila dobra a sada kada je i više od toga sad nam ne valja! Zašto mora svaka godina biti bolja od prošle??? Takvi neka ulože u banku pa da vide koliko dobiju na kamatama. Ja sam zadovoljan profitom ERNTa. Pad cijene je zna se zašto. EPlavi je s cinizmom baš danas na dan dobrog izvješća istresao sav ostatak koji je sačuvao za danas. To se vidi iz aviona. Ja im nebo bio klijent nema šanse. Tako se igrati s tuđim novcima, to je ravno zlo…. . No ERNT nije zbog njih lošija firma, nije zbog toga manje vrijedna. Naravno da je dividenda glavni razlog kupnje ERNTa. Burekdžije koji traže brzu zaradu, nemaju što tu tražiti veći dio godine, osim blizu dividende a onda van. Ova dionica je za ozbiljne ulagače koji se ne kockaju već ulažu, neovisno o kretanju cijene. Nažalost i ova dionica je došla na red da bude predmet špekulacije, ali na duge staze kao i neke druge dionice u zadnjih nekoliko godina. Onaj tko prati zna o čemu pišem. Dakle, tko nije zadovoljan neka proda po 200 ili niže i neka kupi Končare, Podravku ili HPB. Na vrhu su i možda idu još za duplo. 😁
Slutio sam da će Erste čuvati zadnje količine za izvješće kakvo bilo.
Vidjeti ćemo kako će ići dalje.
Možda je baš prozivani Erste prodajom Ernt sačuvao vrijednost svojim klijentima.