Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,64 | 21.119 | 115 | 183,50 | 184,50 | 0,27% |
A vjerojatno se misli na prijenos poslovne jedinice iz ENT Servisi d.o.o. nazad u HT od 01. siječnja ove godine. Sumnjam da će se to značajnije odraziti na prihod jer je Gordana eksplicitno rekla da se fokusiraju na profitabilnije segmente poslovanja. U prijevodu – to nije dovoljno profitabilno..puno zujanja, a malo meda…
Ne tvrdim da neće prihodi rasti, ali je bitno i koliki su rashodi za to. Na kraju dana, a i godine, neto dobit je ta koja se računa, a ne ebite i ostali “bull💩 earningsi”… ERNT je po P/E skoro duplo profitabilniji od HTa. Nema tolko materijalne imovine, ali ljudski kapital im je brutalan, kao i strategija “skautanja”… Već po srednjim školama grade interese..a posla ko u priči idućih x godina…
Nije ni toliko bitno na kojoj će se zaraditi više. Bitno je da se sigurno neće izgubiti, a sigurno će se zaraditi. Korelacija između neto dobiti i cijene dionice je stotinu posto. Pitanje je samo vremenskog horizonta ulaganja. Neki su u Lencu bili cijelu vječnost i zaradili osrednje, a neki ušli na 16 kuna i uduplali ulog u kratkome vremenu. Ja sam u ZABI bio full dugo i zaradio oko 50% total returna, a gle ju unazad godinu dana.
Tu su najbolje prošli oni koji su bili najmanje strpljivi. Osim ako dionica ode na 600 eura pa da bar djelimično nadoknadi zaostatak za Končarima. Ali sada prodavati je prekasno.
Vidjeti ćemo najkasnije do kraja veljače da li sam bio u pravu.
Evo erste je napokon izašao iz top 10 najvećih dioničara..po mojoj procjeni još imaju 2500 komada..malo po malo,i akcijske cijene odlaze u povijest…
Da ima interesa velikih igrača, davno bi Erste već bio vani. Pojelo bi se i 10.000 dionica samo tako, a kud ove količine….
Meni je nejasno zašto tog interesa nema, ali uskoro možda i saznam. Do sada, a pogotovo zadnjih godinu dana dionica ima možda i ponajbolje fundamente, ali market to nije vrednovao. Što priječi ikog jakog, uključujući i samu kompaniju da pokupi ostatak od EPa?
Moguće je da je raiffeisen pokupio taj ostatak jer na asku više ne vidim velike naloge,e sada čekamo još FI i onda idemo up..da stvarno je čudno da neko od većih nije pokupio taj paket već odavno,jer cijena od 205 na ovakve fundamente je stvarno povoljna–prodao obveznice i kupio ernt..vrijeme će pokazati jesam li pogodio..