Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,83 | 2.758 | 15 | 183,50 | 185,00 | -0,27% |
45 eura keša po dionici smo imali na kraju trećeg kvartala, yieldchaser bi mogao znati otprilike koliko će biti na kraju godine.
Pa da isplate i 10% a kamoli 5 ne bi ni trepnuli.
Zato sam i kupio dionicu jer smatram da će isplatiti najjaču dividendu u zadnjih 5-6 godina..kontam..matica im treba casha da se konsolidira a oni imaju sigurne nove ugovore..pa sam eto laicki zaključio da će grunit finu dividendu..to mi je nekako logično..
45 eura keša po dionici smo imali na kraju trećeg kvartala, yieldchaser bi mogao znati otprilike koliko će biti na kraju godine.
Pa da isplate i 10% a kamoli 5 ne bi ni trepnuli.
Krajem 2021. su im se novčani tokovi neto povećali za 14,55 milijuna eura, a krajem 2022. za 12,56 milijuna eura. Vidjet ćemo Q4’23.
Količina keša nema veze s visinom dividende. Postoje kompanije, pogotovo američke, koje uopće ne isplaćuju dividendu, a imaju astronomske cifre na računima. Ovdje bi bilo lijepo da se iplati neka veća divka kao nagrada dioničarima što “patimo” kroz godinu dana zabijanja cijene, ali nema smisla računati na to. Meni to ni ne treba. Dapače, puno bi me više veselilo da bude neto povećanje novčanih tokova od preko 20 milijuna eura pa da im onda opet bude dobra naplata iz kvartala u kvartal, a da dividendu ni ne isplaćuju, nego da se novčani tok neto poveća za 10 milijuna eura(trend smanjenja), a da dividenda bude 15 eura.
ERIC koji je posljednjih godinu dana imao loša izvješća se trži trenutno po 5.3 % nižoj cijeni a d/y im je bio 4.6 % . Nasuprot njega ERNT kojemu su izvješća odlična, u odnosu na cijenu lani u ovo doba, je jeftiniji 19.5 % a d/y samo 2.7%.
Da mi samo znat zašto. Ja koliko god gledam i uspoređujem brojke ne mogu naći ništa povoljnije na Zse.
Povoljnije od ERNT je teško naći, ali Ero nema velik rast. U zadnjih 5 ili 6 godina pedesetak % povećanje ukupnih prihoda nije ni blizu kao povećanje prihoda koje je Končar DiST imao… i SPAN raste jače od Ere… Ali Erina prednost je stabilnost tih prihoda..ne ovisi baš puno o tržišnim kretanjima i dosta je profitabilan. HT je isto profitabilan, ali ne do te mjere, a to da i dalje imaju osjetan rast prihoda je za svaku pohvalu.
Ovo je najbolje kupit sada po akcijskoj cijeni i uopće ne razmišljat o prodaji..samo skupljat dividendu..
Kako će im prihodi padat kad su sklopili nove vrijedne ugovore?A da im i padne za 20-30% uvijek mogu od dobiti isplatit 5-10% dividende..ovdje se zna ko je krivac za blokadu cijene dionice..ali mislim ko je kupio po ovim cijenama da moze biti miran i strpljivo čekati dividendu…to ti interkapitalovi stručnjaci lupe da će im padat dobit a oni kupuju 😅😅
Svidja mi se kaj stalno matica ima neke vijesti i investitori su u tijeku.
Oni valjda u godinu dana objave clanaka na njihovim stranicama , koliko sve nase firme na zse ne objave u godini dana .